Meglepő partnerséget kötött a Sony és a Microsoft

Bizonyára sokan felkapják a fejüket annak hallatán, hogy a Sony és a Microsoft együttműködnek majd és közös fejlesztéseik lesznek a játékstreaming és a felhőszolgáltatások területén.
  • Írta: zoenn

Kommentek

#84
#81: Azért arról se feledkezz meg, hogy nem kell nekik semmilyen előzetes befektetés. Ha van bármilyen kütyü otthon, becsengeti a havidíjat, és ennyi. És a játékot se kell egyben kifizetni. Ne mond már hogy nem tudod elképzelni hogy van egy csomó ember, aki mondjuk szívesen nyomná a Fifa X-el, és bejönne neki hogy nem kell 20-ért megvenni, plusz konzolt venni ( vagy pc-t ) hanem akár - semmi technikai akadálya nincs ennek se - a TV-n elindítja a klienst, ( esetleg egy kontrollert vesz ) , és már játszhat is.... Kipróbálhat olyan címeket amikkel lehet csak 1 órát játszik, amúgy sose venné meg. Persze, más dolog, csak a "szokás" miatt írom példának:
Amióta Spotify előfizető vagyok rengeteg olyan zenét meghallgattam, amit amúgy nem is ismertem, meg meg főleg nem vettem volna..... Mobilon már most sokan csinálják, hogy leszednek egy játékot, esetleg egy-két napig nyüstölik, aztán jön a másik.... Ne hasonlítsd ahhoz hogy T mondjuk megveszed a DS3-at 20-ért, és beleraksz 1000 órát....

Lehet hogy ha mondjuk egy 5 éves időszakot nézel akár drágább - vagy ugyanannyi - lehet, de mégse kell "induláskor" mondjuk 100ezret "beleölni".
#83
#76: 1 db. van, a másik 2-őt aksival használom. És jóárasítva jutottam hozzá....
#82
#81: Fuckyourlogic legfeljebb... Egy átlagos "gémer" leszarja a sztorit, leszarja az AI-t, leszarja, hogy végigviszi-e vagy sem. Nem te, nem Nyarlako és nem én vagyunk az átlag. Te, én, Nyalrako és még sokan, lehet, hogy ezzel szarabbul fogunk járni. De nem mi adjuk a piacot, illetve azt a réteget, akiket ezzel be akarnak vonni a "játékipar körforgásába", ezt értsd meg. Pont ahogy sokan vannak, akik előfizetnek egy Netflixre, és lehet csak hetente néznek meg 1 szaros filmet. De azt úgy teszik, hogy végigbogarásszák azt az 500 elérhető filmet és kiválaszt egyet az asszonnyal, aki ha épp menstruál, akkor Johnny Depp filmet fog veled megnézetni, ha nem, akkor talán kiegyeztek valamiben ami számodra is érdekes. Az ilyenfajta "kurvacasual gémernek" sokkal jobb, ha x összegért van egy széles választéka és erre inkább fog költeni, minthogy megvenne 5-10-20e Ft-ért egy játékot, ami valamiért neki ugyan hirtelen megtetszik, de aztán úgysem fejezné be.
#80
#79: És ti továbbra is értetlenkedtek és nem értitek meg, hogy nem ti vagytok/mi vagyunk a fizetőképes kereslete és a célközönsége ennek. A játékosok 5-10%-os marzsába tartozik az, aki annyit költ játékokra mint "mi". Az átlag gémer alkalmi játékos. Nem pakol 3000 órát Dark Soulsba, hanem hetente leül 3 órát Codozni, vagy napi 3 Fifát lenyom és pá... És nekik, ez jobb. Ahogy itt is sokan a game pass miatt részesítik előnyben a Boxot mondjuk a PS-el szemben. Nem hülye, aki ezt "várja", hanem erre tendál a piac, ha tetszik nektek, ha nem... Igen, lehet hosszú távon többet költ annál, mintha megvenné 20k-ért a Fifa 2020-at, de mellette azért a plusz kiadásért el fog érni 500 másik játékot, aminek kurvára fog örülni és ezért neki jó deal...
#79
#77: De sokaknak mégse esik le és epekedve várják a szép új világot.
#78
#74: A Sony-nak kell egy cloud szolgáltattató. Azurt-t nem használhat mert Xbox, gondolom Google-t sem mert Stadia. Maradt az AWS (most is azt használja valamilyen szinten), de valójában az sem mert az Amazon is készít egy saját játékplatformot.
Tehát a Sony-nak önerőből kellene megoldania az infrastruktúrát, ami sok pénz és idő. (Ott a beszállítók tudnák, hogy szorult helyzetben van és ezt kis is használnák). Tehát végeredményben gyengébb/drágább lenne a PlayStation, de legalább teljesen szabad a piac. (A Sony azért használhatna Windows, Office-t stb.?)
#77
#75: Na igen, az elég nyilvánvaló, hogy ez így nem a játékosok érdeke. Ez egy olyan dolog, hogy ha összejön nekik, kvázi csak a játékot kell elkészíteni, de azt sem sokszorosítani, sem hozzá hardvert fejleszteni nem kellene. Utána meg persze havidíj az egész szolgáltatás. Ezzel ők tetemesen kevesebbet költöttek, a játékos meg sokkal többet fog. Ennek a végére tényleg mindegy, hogy MS vagy Sony, vagy milyen gamepad van a kezedben és az is mindegy, hogy fizettél-e, amikor a kedvenc játék megjelent, mert ha most nem fizetsz, az sem lesz hozzáférhető.

És jöhetnek az Anthem féle streamelt játékok is alap verzióban a havidíjban, utána meg külön fizetős DLC-k és mikrotranzakciók az egészre.
#75
#73: Jogilag lehet, nem troszt, de pont leirtad, hogy miert fognak ossze. Es egyertelmu, hogy ez minden csak nem jo a jatekosoknak hosszu tavon.
#74
#72: Mar miert csokkentene a versenyt?
#73
#70: Nem tröszt. Mind a kettőnek az a célja, hogy beszüntessék a használt játék adás-vételt, valamint a hardver árának megspórolására létrehoznak egy streaming rendszert. Ezt azért kell közösen, hogy mind a kettő ugyan úgy működjön, ezzel is egyszerűsítve, gyorsítva és olcsósítva a játékok megjelenését.
#72
#70: Itt nem PlayStation Xbox összeolvadásról van szó, hanem Sony Microsoft együttműködésről. Az jobb lenne, ha a Sony nem használhatná az Azur-t? Ez pont csökkentené a versenyt.
#71
#70: Az ilyen megállapodásokra nem terjednek ki azok a törvények. Ez nem felvásárlás vagy fúzió. Csak egy közös “projekt”. Ez nem tröszt.
#70
Az ilyen osszefogasokon es trosztalkotasokon nem kell orvendezni. A jatekosoknak a verseny jo, ezert is baromsag a fanboykodas. Minnel erosebb a konkurrencia, annal jobb lesz nekunk, akarmelyik platformot is hasznalunk. Remeljuk, az USA torvenyei majd beleszolnak ebbe a megallpodasba is.
#69
Nekem ps4 illetve ( volt ) ps4 pro konzolom van jelenleg, a kontrollelekkel nem volt gondom soha! Igaz a pro-hoz valò irànyìtòt mèrgemben a RDR 2-jàtèk közben földhöz baszarintottam, ìgy a vàz illesztèse az egyik markolati rèsznèl elvàlt. Ezt kèt komponensű ragasztòval orvosoltam/festettem, de a működèse tovàbbra is tökèletes. Tehàt leteszteltem pàr hònapja rendesen. :) Èrdekes, hogy azòta hìmes tojàskènt bànok vele...
Remèlem, hogy majd a kèsőbbi ps5-nèl a kontroller nagyobb lesz mint a mostani Japàn kèzre tervezett verziò, a gombok nem fognak kattogni, illetve az akkuk nem 6-òràt bìrnak.
#68
Nekem egy gondom van a box kontrollerrel. Vettem hozzá aksi pakkot (gyári) és a kontrolleren levő micro USB aljzat olyan vacak, hogy már attól kimozdul a kábel ha csak ránézek. 3 kontroller van ( az egyik elite ) és mindhárom ilyen....
#66
#63: Astro C40

amazon.com 199.99 $
astogaming.com 199.99 $

Gondolom a világon van még a cucc, csak az ára miatt nem annyira nagy a forgalma.