A Black Ops 5 lehet a 2020-as Call of Duty

Nem zajlott zökkenőmentesen a Sledgehammer és a Raven közös projektjeként készülő, 2020-as Call of Duty-játék fejlesztése. Az Activision átszervezte a fejlesztés menetét és ismét a Treyarchot állították a menet élére.

A Kotaku forrásai szerint komoly gondok akadtak a 2020-as Call of Duty fejlesztése kapcsán. Bizony, nem az idei, a pletykák szerint a Modern Warfare-sorozatot folytató címről van szó, hanem az azt követő cross-gen darabról. Az említett problémákat a játékon dolgozó két fejlesztőstúdió, a Sledgehammer Games és a Raven Software közt kell keresnünk. A jelentés szerint közelről sem volt súrlódásmentes a két csapat közti munka, ezt pedig az Activision egész egyszerűen megelégelte.

Így tehát a projekt élére a Treyarch csapatát állították, míg a Sledgehammer és a Raven feladata az lett, hogy elkészítsék az új játék single player-kampányát. Az eredeti tervek szerint a Treyarch csak 2021-ben tért volna vissza egy újabb Black Ops-játék élén - ezt a projektet veszik most előre. A 2020-as rész eredetileg egy hidegháborús offshootnak ígérkezett, de az események tükrében ez már a tervezett formában nem fog elkészülni - a fejlesztők eddigi munkáit az új Black Ops egyjátékos módjába forgatják.

16 komment - szólj hozzá!