Brit toplista: élre tört a Rage 2

  • Írta: sirdani
  • 2019. május 20.
  • Toplista
Link másolása
Bár a fejlesztők öröme korántsem lehet határtalan. A Rage 2 eladásai ugyan elegendőek voltak ezúttal a toplista első helyére, ám az első részhez képest jócskán megcsappant az érdeklődés a játék iránt.

Három hét után most talált először olyan kihívóra a Days Gone, mely képes volt őt letaszítani a trónról. A posztapokaliptikus zombis alkotás így a második helyre csúszott vissza, míg az újonnan érkező Rage 2 magabiztosan vette át a vezetést.

Utóbbival kapcsolatban azért érdemes megjegyezni, hogy noha az első Rage-játékkal ellentétben képes volt megkaparintani a listavezetői pozíciót (a Rage 2011 októberében csupán a második helyig ért fel az akkortájt rajtoló FIFA 12-vel szemben), az eladási adatai drasztikus visszaesést mutatnak. A dobozos verzió értékesítése tekintetében csupán a negyedét sikerült elérni az eredeti Rage eredményeinek, és noha a Bethesda még mindig nem adja ki a digitális értékesítési adatokat, de a becslések szerint ezen a téren is közel 50 százalékos lemaradásban van a Rage 2 az elődjéhez képest. A játék egyébként PlayStation 4-en érte el a legnagyobb sikereket, az eladásainak 57 százaléka Sony konzoljának köszönhető, amit 38 százalékban az Xbox One, és mindössze 5 százalékban a PC követ.

A lista egyébként nem sokat változott. A kilencedik helyet sikerült megcsípnie a Focus Home Interactive legújabb, pestist hordozó patkányokkal teletömött kalandjátékának, vagyis az A Plague’s Tale: Innocence-nek, mely így sikeresen gyűrte maga alá a New Super Mario Bros. U Nintendo-játékot.

Az előző hetekhez hasonlóan egyébként a múlt heti értékesítési adatok sem igazán voltak impozánsak, a Days Gone eladásai például 38 százalékkal, míg a Mortal Kombat 11-é pedig 47 százalékkal csökkentek. Az alacsony piaci aktivitás miatt egyébként olyan érdekességek alakultak ki, mint például a Sniper Elite V2 Remastered esete, mely a 13. pozíció ellenére csupán 300 példánnyal maradt el a lista 10. helyétől.

  1. Rage 2
  2. Days Gone
  3. FIFA 19
  4. Mortal Kombat 11
  5. Red Dead Redemption II
  6. Mario Kart 8 Deluxe
  7. Grand Theft Auto V
  8. Tom Clancy's The Division 2
  9. A Plague's Tale: Innocence
  10. New Super Mario Bros. U
17.
17.
Darksiders84
#14: Oldman ma is jött frissítés D G 12 GB
12.
12.
godach
Mi megvettük és teljesen azt kaptam, amit vártam. Bár a posztapokhoz képest, szerintem sokan vannak és az ellenfelek az út mellett céltáblák, mégis tetszik. Egy jó kis hent, de nem is számítottam másra. Sok mindent hozott a Mad Max-ből (amit imádtam) és azért fel lehet benne fedezni a Rage sok elemét is.
Szerintem, ez nem egy rossz játék. Aki akcióra, lövöldözésre és nem párbeszédekre való kattintásra vágyik, annak tökéletes.
Nemrég zongoráztam le az első részt újra és bár az sem egy rossz játék, szerintem kicsit túl van utólag hipeolva. Nem olyan forradalmi, kiemelkedő és egyedi az, mint ahogyan sokan emlékeznek rá (szerintem).
9.
9.
Kisjack241
#8: #8 még csak másfél óra van mögöttem, ez alapján nem akarok igazi véleményt alkotni. Csak nagyon elkeseredtem az első nekifutás után. Ha ez a játék 10 éve lett volna akkor imádtam volna. De ez most jött! Az hogy nem tudok kihajolni fedezékből, hogy az ellenfelek csak dísznek vannak hardon, és a környezet elnagyoltsága elkeserítő, teljesen elvette a kedvemet. Nagyon sok órám van a Prey-ben és az új wolfenstein játékokban is. Szeretem őket, ezért direkt nem néztem semmi videót vagy kedvcsinálót a rage2-ről. Én akartam felfedezni. Csak most úgy érzem hogy itt nincs mit látni..de meglátom 5-6 óra körül. Ha ott sem lesz jobb, akkor nem piszkálom tovább!
8.
8.
Darksiders84
#7: De legalább öszinte. Végigvitted vagy még annyira se játszható. Talán majd nyáron ha nem lesz semmi akkor használtan megnézem bár félbe hagytam a Days Gonet is a rohadt Apex miatt.
7.
7.
Kisjack241
Sajnos a magyar eladásokba én is beszálltam egy dobozossal, mert bolond voltam.
6.
6.
DeKor
#1: Egyszerű a válasz: Onnan kapnak adatokat. Máshonnan meg nem. Szóval azzal dolgoznak, ami van.
4.
4.
Ooorky
#3: Anno az Anthem 75000 eladott példánnyal lett első, de a Mario Kart 8-at 2,5 éve nem lehetett kirobbantani a top 10-ből szal el lehet képzelni milyen komoly darabszámok vannak.

Btw.:
Itt elérhetőek mindenféle listák, sajnos a Gamestop döglődésével az amerikai frissítése leállt...

http://www.vgchartz.com/
3.
3.
crytek
#2: Inkább azért mert ezen a listán eddig 99.5%-ban ami új game és "nagy ismert folytatás" vagy IP mindig első minden a megjelenés után. Szóval nem nehéz..

Ilyen listát digitálisba kéne kiadni dbszámmal ellátva,de hát az ilyen az büdös mert esetleg több hírérteke volna mint a dobozos szaroknak
2.
2.
Darksiders84
#1: Ez jogos felvetés. A játék szerintem inkább azért lett első helyes hogy a Days Gone lecsengett.
1.
1.
cobrausa24
Nem kötekedve kérdezem, hanem tényleg számomra nem egyértelmű, de valaki el tudja nekem magyarázni, hogy miért van ezen az oldalon kizárólag ”Brit toplistás” hír, amikor egy játék sikerességéről van szó? Mi közünk van ilyen téren nekünk a britekhez, hogy csak ő róluk lehet olvasni? Magyarországgal mi a helyzet? :) Vagy lehetne akár USA, mint nagy felvásárló piac, de tényleg érdekel, hogy miért van állandóan az, hogy: brit toplista, brit toplista…

Egyébként gratula a fejlesztőknek, ha tényleg ilyen sikerük lett a játékkal :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...