Brit toplista: élre tört a Rage 2

Bár a fejlesztők öröme korántsem lehet határtalan. A Rage 2 eladásai ugyan elegendőek voltak ezúttal a toplista első helyére, ám az első részhez képest jócskán megcsappant az érdeklődés a játék iránt.

Három hét után most talált először olyan kihívóra a Days Gone, mely képes volt őt letaszítani a trónról. A posztapokaliptikus zombis alkotás így a második helyre csúszott vissza, míg az újonnan érkező Rage 2 magabiztosan vette át a vezetést.

Utóbbival kapcsolatban azért érdemes megjegyezni, hogy noha az első Rage-játékkal ellentétben képes volt megkaparintani a listavezetői pozíciót (a Rage 2011 októberében csupán a második helyig ért fel az akkortájt rajtoló FIFA 12-vel szemben), az eladási adatai drasztikus visszaesést mutatnak. A dobozos verzió értékesítése tekintetében csupán a negyedét sikerült elérni az eredeti Rage eredményeinek, és noha a Bethesda még mindig nem adja ki a digitális értékesítési adatokat, de a becslések szerint ezen a téren is közel 50 százalékos lemaradásban van a Rage 2 az elődjéhez képest. A játék egyébként PlayStation 4-en érte el a legnagyobb sikereket, az eladásainak 57 százaléka Sony konzoljának köszönhető, amit 38 százalékban az Xbox One, és mindössze 5 százalékban a PC követ.

A lista egyébként nem sokat változott. A kilencedik helyet sikerült megcsípnie a Focus Home Interactive legújabb, pestist hordozó patkányokkal teletömött kalandjátékának, vagyis az A Plague’s Tale: Innocence-nek, mely így sikeresen gyűrte maga alá a New Super Mario Bros. U Nintendo-játékot.

Az előző hetekhez hasonlóan egyébként a múlt heti értékesítési adatok sem igazán voltak impozánsak, a Days Gone eladásai például 38 százalékkal, míg a Mortal Kombat 11-é pedig 47 százalékkal csökkentek. Az alacsony piaci aktivitás miatt egyébként olyan érdekességek alakultak ki, mint például a Sniper Elite V2 Remastered esete, mely a 13. pozíció ellenére csupán 300 példánnyal maradt el a lista 10. helyétől.

  1. Rage 2
  2. Days Gone
  3. FIFA 19
  4. Mortal Kombat 11
  5. Red Dead Redemption II
  6. Mario Kart 8 Deluxe
  7. Grand Theft Auto V
  8. Tom Clancy's The Division 2
  9. A Plague's Tale: Innocence
  10. New Super Mario Bros. U
17 komment - szólj hozzá!