A Sony megalapította a PlayStation Productionst

A Sony tegnap bejelentette, hogy megalapította a PlayStation Productionst, aminek az lesz a feladata, hogy a PlayStation ismertebb videojátékaiból készítsen majd sorozatokat és filmeket.

A The Hollywood Reporter jelentette, hogy a Sony megalapította a PlayStation Productionst, ami a kiadó több mint száz játékból álló katalógusából válogatva fog majd a videojátékokat feldolgozó sorozatokat és filmeket gyártani. Az új részleg vezetője Asad Qizilbash, akinek a munkáját a Sony elnöke, Shawn Layden felügyeli majd.

Layden úgy nyilatkozott a bejelentéskor, hogy 25 éves tapasztalatuk van a játékfejlesztésben, ez idő alatt pedig rengeteg nagyszerű történetet és sorozatot alkottak. Szerinte most jött el az idő, hogy ezek a történetek új felületeken is megjelenjenek, kezdve a streamingszolgáltatásoktól a mozin át a televízióig.

A terjesztésben a Sony Pictures fog majd segíteni, vagyis a Sony mindent házon belül szeretne tartani és megoldani, kicsit hasonlóan, ahogy tette azt a Marvel. Állítólag több produkció is előkészületi fázisban van már. Layden azt is elárulta, hogy nem az a céljuk, hogy a már játékok során megismert történeteket meséljék el újra, mert ez szerinte nem is lehetséges. Mint mondta, egy közel 80 órás játékélményt lehetetlen a filmvásznon újra átadni. Céljuk tehát az, hogy amíg a rajongók várják kedvencük folytatását, addig is legyenek olyan sztorik, amelyek szorosan kapcsolódnak a játékban elmesélt kalandhoz.

A bejelentéskor az is kiderült, hogy nincs időnyomás rajtuk, így az a legfontosabb, hogy minőségi tartalmat állítsanak elő. Ennek megfelelően komolyan veszik, hogy a legjobb szakemberekkel, színészekkel, forgatókönyvírókkal, rendezőkkel dolgozzanak.

10 komment - szólj hozzá!