Elképesztően gyors lesz a következő PlayStation

A PlayStation vezető rendszertervezője, Mark Cerny a következő generációs PlayStation leleplezésekor elárulta, hogy nagyon gyors töltési idők várhatóak majd a konzoltól. Ezt most egy videón is megnézhetjük.
  • Írta: Shifty

Kommentek

#96
Pld a days gonenál is jó lenne
#95
Van pàr ùj èrdekes info a konzolvilàgos sràc àltal a youtube-on a ps5-el kapcsolatban.
#94
#91: Minden generáció előtt megvan ez a jelenség,hogy azt hiszik sokan,hogy majd a házat is teleszarják csodálatukban.
Emlékszem a ps3-nál is ment a sóder,hogy gond nélkül képes lesz a full hd-t megjeleníteni......Ps4-nél a watch dogs jóval szebb változatára mondták a kiadók,hogy az olyan kaliberű játékokat a kisujjából rázza ki a konzol.De ez már csak így megy....Nem tudom ennek a ps5 bemutatójának is mi értelme van azonkívül,hogy semmi.Mivel nem csak last gen játékokat szeretnének futtatni gondolom......Az erőforrást meg kurva gyorsan kilehet használni.
#92
Olyan gyors lesz a PlayStation 5, hogy a 30 órás kampányokat végig lehet majd nyomni 10 óra alatt!
És a zsebemből olyan gyorsan fog kirántani cirka 180-200 ezer forintot, hogy szinte észre sem veszem.
#90
#89: Ez mind nagyon jól hangzik, de ne vicceljünk már. A ps5 hw nem most “alakulgat”, a tervezésen már rég túl vannak. Szerinted mennyire reális ezt a ps5-be képzelni ? Most komolyan, próbáljunk már a realitásoknál maradni....:
#89
#86: Optimalizálásról nem, de az új Ryzenekkel érkező PCIE 4.0-ról viszont lehet beszélni. Várjuk ki, hogy mit tud majd felmutatni SSD téren. A mostani grafikai munkaállomások/akármilyen high-end PC SSD sebessége nem lehet mérvadó egy még ki sem jött technológiához társított sebességek kapcsán.
Az idei CES-en volt egy PCIE 4.0-ás demó (a 6000MB ez alapján kicsit soknak tűnik, de nem is kell annyi):
"Phison's demo SSD pulled down a blistering 4 GB/s of sequential read throughput and a beastly 4.2 GB/s of write performance during a CrystalBenchMark test. The company is currently using Micron's 96-layer TLC flash, but new E16-powered SSDs will also hit the market with Toshiba's BiCS 4 flash. Phison expects the faster flash to push speeds up to 4.8/4.4 GB/s of read/write throughput. "
#88
Úgy általában... A mostani alkatrész árakból, már amit tudni lehet az új gépről, felesleges következtetni. Mire elkezdik tömeggyártani a gépet olcsóbbak is lesznek alapból, meg a milliós számú rendelések is lejebb viszik-vihetik az árakat
#87
#65: az árakat nyugodtan feljebb tolhatod kicsit ( egy jó könyv inkább 5-6 ezer, meg vidipark se 1-2 óra tizesért, főleg gyerkőccel a bandában) , de teljesen egyetértek
#86
#83: Nagyon nem csak. Annak a realitása szerinted mekkora hogy a mai leggyorsabb ssd-k kvázi dupláját tudná, még ha az ártól el is tekintünk. És itt nem lehet optimalizálásról meg hasonlókról beszélni.
#84
#77: Linkelhetnéd azt a hivatalos specifikációt ahol leírják, hogy 6000MB/s-et fog tudni ez az SSD, mert a Google nekem nem segített. A legtöbb helyen csak annyit írnak, hogy ez az SSD 19x gyorsabb lesz mint a PS4 HDD-je. Ami igazából teljesen alátámasztja az én számaimat.
#83
#82: Még annyival egészíteném ki, hogy ez elég nagy részt közgazdasági kérdés már, nem is informatikai... :)
#82
#77: Szerintem leszállhatnál a magas lóról, és jó lenne ha nem kajálnád meg a bullshit marketing dumát. Abban a szerencsés helyzetben vagyok hogy grafikai munkaállomásokba lettek véve PCIe-s Optane SSD-k, amik 3000 körüli seq. olvasást bírnak. Több mint 1000$-ba kerültek. Úgye Te sem hiszed hogy valami "csodálatosan titkos" fejlesztésnek köszönhetően majd a ps5-be ennek a dupláját tudó ssd kerül..... A ps3 idején is voltak olyan "hírek" hogy két HDMI kimenete lesz, és két monitoron is tud majd FHD-t.... Azért nem kell mindennek bedőlni. Azért mert Te olvastad a neten.... Elég vicces hogy ezek után még te mondod másnak hogy nem ért az informatikához....
#81
#79: Így van. Részben ezért is érik nekik veszteséggel adni egy ideig, bár ez is változott amióta kis túlzással kompakt pc-kről van szó technikai szempontból. A Ps4-et 1- 1,5 évig árulták veszteséggel, és azt se úgy kell elképzelni, hogy 100 dollárokat buktak példányonként. Utána viszont elment még mondjuk 60 millió, amin már tényleges profit is volt, már a konzolon is. Szolgáltatások, eladott játékok utáni royalty, kiegészítők, stb. Illetve én, mint fejlesztő, inkább fejlesztek olyan hardverre, amiből 100 millió van eladva, mint olyanra, amiből 10.
#80
#76: Olvass utána, a Sony sok üzletága eléggé szarban van és a PS tartja kb életben a céget szóval eléggé fontos.
#79
#76: "A Sony nem a konzolokon akaszt sok pènzt, nem fogja èrdekelni őket, ha nem tìzmilliòkat adnak el a ps5-ből."

Már hogy a fenébe ne lenne fontos ? Persze, a haszon nem magán a konzol eladásán realizálódik, de minden egyes eladott gép tulaja potenciális játékvásárló, és szolgáltatás "használó". A pénz meg ebből van. Se a Sony, se az MS nem hülye, ez üzlet, nem valami "cicaharc". Azért egyik se fog drága nehezebben eladható gépet csinálni hogy "megmutassa" a másiknak. Mindenki tisztában van vele hogy a konzolok "ereje" nem azért olyan amilyen mert nem lennének jobbra képesek. Hanem mert meg kell maradniuk az ésszerűség határain belül. Nézd meg mi lett a MadBox hagymázas tervéből....
#78
#77: #58 remélem az azért megvan, hogy létezik szekvenciális és random olvasás is és az egyéb dolgokról ne is beszéljünk....
#77
#58: Most komolyan?
Olvass utána a hivatalos adatoknak ahol leírták, hogy mire képes azu a prototipus SSD. Utána beszélgetünk.
A matekod helyes, de nem ilyen egyszerű a dolog, ha értenél az informatikához. ;)