Készül a League of Legends mobilos változata

  • Írta: Shifty
  • 2019. május 23.
  • Pletyka
Link másolása
A Reuters értesülései szerint beadta a derekát a Riot Games vezetősége, és a céget birtokló Tencenttel közösen már több mint egy éve azon dolgoznak, hogy mobilos változatot kapjon a League of Legends.

A League of Legends a Riot Games egyetlen játéka, de az amerikai stúdió gyakorlatilag 13 éve ebből a címből él. Ugyan a MOBA stílusú móka még mindig nagyon népszerű a PC-s játékosok körében, de az elmúlt évek során alaposan megkopott a játék iránti lelkesedés, így a Riotnak muszáj volt új megoldást találnia arra, hogy monetizálni tudja egyetlen alkotását.

A stúdiót évek óta a kínai megavállalat, a Tencent birtokolja, viszont a vezetősége eddig ellenállt a tulajdonos azon akaratának, hogy költöztessék mobilra a League of Legendset. Ez az ellenállás azonban a fentiek miatt elhalt, ráadásul a Tencent nemrég a nyugati piacon is megjelentette a Kínában elképesztően népszerű mobilos játékát, a Honor of Kingset, ami nálunk is szép eredményeket ért el. Ezzel pedig önigazolást nyert a vállalat, hiszen bizonyította, hogy nyugaton is képes megvetni a lábát egy-egy fejlesztéssel.

A League of Legends mobilos kiadása állítólag több mint egy éve készül már, és nem egy az egyben vett átirat lesz, hanem teljes egészében a telefonok képességeihez lesz igazítva a tartalom és az irányítás is.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...