HWSW: 6000 dollár lesz az új Mac Pro

  • Írta: Shifty
  • 2019. június 4.
  • Hardver
Link másolása
A professzionális felhasználók által régen várt termékkel állt elő az Apple idei WWDC fejlesztői konferenciájának megnyitóján: a vállalat többek között bemutatta vadonatúj, kívül-belül frissített Mac Pro készülékét.

Az Apple jó ideje nem nyúlt a Mac Pro-vonalhoz, a széria legutóbbi darabja a 2013-ban bemutatott, hengerded modell volt - a gyártó az új verzióval elengedte az időnként "szemeteskukának" is csúfolt kialakítást, és visszatért a 2013-as kiadást megelőző dizájn környékére. Az új Mac Pro tehát számottevően konzervatívabb megjelenést kap, alumínium készülékházban, amelyen a széria 2013 előtti védjegyének számító, rácsos előlap is megtalálható, az eszköz tetején acélfogantyúkkal, illetve az aljára opcionálisan felszerelhető kerekekkel. Biztosan sokan emlékeznek, hogy a bő tíz évvel ezelőtti Mac Prók is megkapták a maguk becenevét, azokat "sajtreszelőként" emlegették, az új kialakítással pedig ez még inkább megállja a helyét, szemből a készülék könnyen összekeverhető a konyhai eszközzel.

Belül persze már kevésbé, hiszen aránylag kevés reszelő szerelhető fel akár 28 magos Intel Xeon W processzorral. A cég pontos modellszámot egyelőre nem közölt a processzor kapcsán, az ugyanakkor tudható, hogy az 28 magot tartalmaz és 56 szálat kezel, 66,5 megabájt cache-t kapott, továbbá 2,5 gigahertzes alapfrekvenciájához 4,4 gigahertzes turbóórajel párosul. Ehhez az új Mac Pro mindjárt hat DIMM-foglalatot is hozzátesz, amelybe akár egészen brutális mennyiségű, 1,5 terabájt DDR4-2933 ECC RAM is pakolható. Ehhez képest szinte kevésnek hat az SSD tárhely 4 terabájtnál meghúzott maximuma.

Ha érdekelnek a további részletek, fusd át a HWSW teljes cikkét!

35.
35.
RootKiskacsa
#30: Előszőr gondolkozni kellene, vagy utána olvasni hogy egy ilyen gépet tulajdonképpen mire is használnak. Szerinted a 28 magos Xeonnal játszani szoktak?
34.
34.
delphijos
#9: "megbizhatatlan szar"

Gondolom első kézből van az info.... :)
31.
31.
GAMEROD
6000 dollár ezért a sajtreszelőért?
30.
30.
GAMEROD
#29: Ez csak egy beteges berögződés, nekem még FX van, amit megjelenésekor 2012-ben is fikáztak, aztán még mindig viszi a mai játékokat ultrán, de nyilván a manipulálható emberekből lehet profitot hozni.
29.
29.
RootKiskacsa
#28: Az AMD olcsóbb, de egyáltalán nem jobb. Hiába kap 100 ponttal többet cinebench alatt, mint az Intel. Az elmúlt 10 év szerencsétlenkedésével elérték azt, hogy nem fejlesztenek AMD alá.
28.
28.
kanguru
Ebben csak azt nem értem, hogy mikor az AMD sokszálas procijai olcsóbbak / jobbak, Nvidia GPU-i jobbak. Erre az új pro gépük Intel Cpu-ra és AMD GPU-ra épül méregdrágán.
27.
27.
razipapi
Ez nem nektek, vagy nekem készült. Ez stúdioknak olyan tartalomgyártóknak akik lazán félzsebből kiköhögik az árát. Ráadásul azt sem értem ,hogy miért cikkeznek erről egy gamekapcson csak összeugrasztják a népet vele. Ez a masina teljesen más liga mint amiröl itt kéne írogatni. Nagyon jó gép az csak annak aki valószínűleg nem facebookozásra meg beadandó gyártásra venné, egy starbucks latté mellé.
19.
19.
Neo1989
#11: "Senkit nem izgat de azért valahogy minden cikk és minden apple hír alatt van aki elkezdi ugyanezt a dumát."

Vegyél 1000 darabot nem az én pénzem. Szíved joga. Mindenki maga dönt hogy neki mi éri meg.
14.
14.
RootKiskacsa
Gyerekek.. Ez egy work station. Nem az otthoni felhasználó a célközönsége. Arra ott van az iMac. Ez arra van, hogy egy cég felköhögjön 20K$ fejenként a dalgozói után az Epölnek.
12.
12.
Jó, de szvsz 6000 dollár azért már tényleg kétszer annyi, mint a fele. Meg ha azt a holmi nem 300 dollár értékű, legbénább olcsó motyókból épülne össze. Jól van, persze a használhatatlanságot meg kell fizetni. Meg hát ott van nálad és akkor mindenki tudja, hogy 6000 dodó, mert benne van a hírekben. Tőlem veheti, aki akarja, nem mondom azt, hogy ostoba, csak azt ne próbáljuk már megmagyarázni, hogy bármire is jó és használható egy ilyen, amire egy 89ezres Windows Laptop.
11.
11.
SLi
#4: "Senkit nem izgat vegyétek nyugodtan."

Senkit nem izgat de azért valahogy minden cikk és minden apple hír alatt van aki elkezdi ugyanezt a dumát.

Nekem is ősrégi 6s a telefonom, és legalább százszor élőbben is meg kellett hallgatnom ezt a dumát, vannak akik valamiért sértésnek veszik ha iphone-ja van valakinek, pedig már az androidos szemetek is sok százezerbe kerülnek, eszembe nem jutna androidra váltani de nem vagyok fan, eleve nem és értem hogy rajonghat egy cégért vagy egy termékért...
ez is csak egy telefon ami sokaknak bevált, attól mert valami népszerű még nem biztos hogy valóban szar
10.
10.
hedzsooo
9.
9.
Kolompár Tarzan
En csak annyit mondanek, az a totalis egetnivalo bolond, aki megveszi. Draga, megbizhatatlan szar. Ha senki nem venne meg, tonkremenne az Apple. De biztos lesz egy csomo fasz, akinek apucija nem tudja hova tenni a penzt es majd megveszik.
4.
4.
Neo1989
Az alma nem más mint drága rakat fos. Játékra nem alkalmas, semmivel nem kompatibilis. (Senkit ne is érdekeljen hogy még a játékok 90% is Win-re van gyártva.)

Ez a termék a tökéletes példája annak hogy hogyan adjunk el valamit, ami semmire sem jó agyhalottaknak.
https://www.youtube.com/watch?v=_Cb_9RK9dQg

Tesómnak is van egy iPhone 6S-ja még bővíthető memóriája sincs. Egy Samsung Galaxy J2-ben van ami egy 30 E-s telefon de a 100+ E-s almába derogál beletenni. Senkit nem izgat vegyétek nyugodtan.

3.
3.
north
6000 dolláros sajtreszelő! Amikor nem tudnak feltalálni semmi kreatívat ezért ismét feltalálják a 7 fő bűnt :D
2.
2.
RootKiskacsa
https://9gag.com/gag/aerzo45

:D
1.
1.
pjoco
Azt hittem vicc elsőnek, hogy mennyibe adnak egy állványt aztán kiderült nem. Azóta sírok.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...