E3 2019: Bemutatkozott a Baldur’s Gate III

  • Írta: Shifty
  • 2019. június 6.
  • Bejelentés
Link másolása
Május végén még csak reménykedtünk benne, hogy a Larian Studios beharangozója a Baldur's Gate-sorozat régóta várt folytatására utaljon, a Stadia Connecten viszont hivatalossá vált, hogy készül a harmadik epizód.

Javában zajlik a Google Stadia Connect előadása, ahol hivatalosan is bemutatkozott a régóta várt Baldur's Gate-folytatás. A május végén már beharangozott harmadik részről most sem árultak el sok mindent a Larian Studios illetékesei, így csak annyi biztos, hogy a következő számozott felvonás PC mellett Stadiára jelenik majd meg.

A játék igyekszik hű maradni a Dungeons & Dragons-alapokhoz, éppen ezért szorosan együttműködnek a Wizards of the Coast csapatával, ugyanis a játékmechanikák, a varázslatok, a kalandozások egy az egyben az aktuális D&D-re építenek. Játszhatunk majd szólóban, de akár kooperatív módban is élvezhetjük a világ nyújtotta kihívásokat.

A PC-s változat Steamen és a GOG felületén lesz majd elérhető, az Epic Games Store-t egyelőre elkerüli. A játék a tervek szerint valamikor 2020-ban jelenhet meg.

16.
16.
BrockSamson
Ceremorphosis, illithidek, D&D 5e. Fincsi.
13.
13.
#11: Heheh :)

Az egy Mind Flayer és ellenség, saját class, Mind Flayer. Az egyik legkeményebb ellenség. Minden standard ütése levesz 5 INT-et és a karaktered meghal, ha 0, vagy alá csökken az INT-je. Mondjuk a tankodat két ütésből lecsapja és confusion és chaos-al nyit egy ilyen csapat. Minden resistance 100%, kivéve a magic, az 90%.

Egy rugóval lehet nuke-olni talán egyet hide-ból, ha összejön és magas armor class ajánlott, akkor talán többször csapnak mellé, mint eltalálnak. Emellett ranged fegyverekkel és summonokkal lehet talán ellenük a legjobban harcolni. De az egyszerűbb taktika az, hogy ha meglátsz egy ilyen bandát és az add-on-jaikat, akkor inkább futsz :)

11.
11.
Cooper911
Hűha, polipfej játékos karakter lesz vagy főellenség? ;)
10.
10.
medson
#9: Ahogy ez is kimaradt, jobban is örültem volna ha folytatják a Divinity t de azért kíváncsi leszek erre is.
9.
9.
medson
#8: Hát azért ezeknél már erősen kell a nosztalgia faktor hogy a mai világban valaki elkezdje/újra kezdje. Aki anno nem játszott ezekkel azok nagy része szerintem nem fogja úgy megélni ahogy te leírtad. Pl imádom a fallout univerumát de az 1,2 kimaradt nálam. Tudom hogy nagyon jó és epic és minden de egyszerűen képtelen voltam belemerülni. De közbe a mai napig néha előveszem a Heroes 2 öt meg a Rise of Nationst, szóval jah, nosztalgia faktor.
8.
8.
DarkLord
#6: A BG az a mélyebb játék míg az IWD az jobban a hentelésről szólt ezeket ugyanaz a csapat készítette. Szabályok stb. egyezőek amúgy nem, míg a PoE zseniálisan támsztotta fel ezeket a játékokat ezzel is mutatva, hogy a stílus nagyon is él és van lételeme a mai világban is. Játszd végig mindet, ha van elég időd :D és egy raklapnyi élménnyel fogsz gazdagodni ezt garantálom. Egyszerre egy sorozatra fókuszálj. Közük nincs egymáshoz. Szoktam mondani, hogy egy térképen több tenni való van néha és érdekesebb, mint egy AAA cím 5 fejezete együtt..
7.
7.
Ooorky
#6: Semennyire, PoE nem is abban a világban játszódik.
6.
6.
Chrysh
A Baldurs Gate, az Icewind Dale, a Sword Coast Legends, a Pillars of Eternity, ezeknek a sztorijai mennyi kapcsolódnak egymáshoz? Lehet egymástól függetlenül, de a sztorit értve játszani?
5.
5.
Mortis
mindflayer invázió? nem ezt vártam, de érdekes koncepció.
4.
4.
DarkLord
Nagyon nem lehet mellé lőni, ha folytatják a dolgokat. Minden adott egy nagyszerű játékhoz. Sztori, készítő csapat, lore ... remélem télen jelenik meg, mert akkor több időm van rá játszani, mint jó időben :) Szóval jövő karácsony előtt el is fogadnám :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...