E3 2019: Jövő év végén érkezik az új Xbox

  • Írta: szlav
  • 2019. június 10.
  • Bejelentés
Link másolása
2020 karácsonyán már sokaknál ott heverhet a Microsoft következő generációs konzolja, amelyet jelenleg csak Project Scarlett néven emlegetnek. Fény derült arra is, hogy milyen erősségű hardverre számíthatunk.

Hivatalosan is bemutatkozott a Microsoft következő generációs konzolja. A masina ugyan még nem kapott végleges nevet, így csupán Project Scarlett néven hivatkozhatunk rá, de azt már megtudhattuk, hogy milyen nagyságrendben gondolkodnak a redmondiak.

Mindannyian szeretjük a multimédiás funkciókat, de a gamerek számára az első és legfontosabb az nem más, mint a játékélmény. A Microsoft pedig elkötelezte magát, hogy a következő generációban mindent megtesznek azért, hogy nagyszerű minőségben, gyorsan és könnyedén játszhassunk a kedvenceinkkel. Ezzel a mantrával mutatták be a Project Scarlettet.

A fent is látható bemutató szerint a Project Scarlett ereje négyszeresen meghaladja majd az Xbox One X-ét, hála a külön erre a célra kialakított AMD-processzornak és a nagy sebességű GDDR6-os memóriának. Az új rendszer akár 120 fps-es sebességgel is futtathatja majd a játékokat, s képes lesz 8K felbontású kép megjelenítésére is. A töltőképernyők csökkentése érdekében SSD-t találunk majd a gépben, amit a rendszer virtuális RAM-ként is felhasználhat, ezzel lerövidítve a töltési időt.

30.
30.
toriell
#20: Mert occo pénzért volt :)
29.
29.
Bnecne
Gameplayeket mèg mutathatnak az Inside Xbox műsor alatt is.
27.
27.
Bnecne
#26: Evőkanál=évek óta
26.
26.
Bnecne
Én bizakodva várom a következő Xbox generációt.Streaming+Új Xbox a tv alatt és ott és akkor játszol amikor akarsz.(igen tudom a remote playt a Sony-nal de azért a MS szerverei fényévekkel jobbak).Az felvásárolt stúdiók pedig már jövőre bemutatják a játékaikat(a ninja thery ha nézzétek volna az E3-ra akkor mondták hogy a most bejelentett játékunkon már evőkanál óta dolgoznak). Exkluzívok+Bitang erő (remélem :P)
23.
23.
crashpipi
Nem vagyunk egyformák. Van X-em és Pro-m is. A PS-t 6 hónapja be se kapcsoltam...
20.
20.
#19: Akkor miért Prót vettél?Jó lett volna a sima is!
19.
19.
toriell
Kinem szarja le hány 12 K ban futtatja 600 fps el stb , ha értelmes játék nincs ra :D en pont ezert adtam el ,
Es vettem hellyette egy Ps4 Pro mert 20 x értelmesebb címek
Jönnek ki , mint a fos x re .. felesleges ez az ero fitoktatas :D
17.
17.
A 8k engem sem nagyon érdekel,kivéve,ha szemenkénti 4k lesz!Úgy emlékszem skálázott 8k hírnél ps5 esetében leolvadtak itt páran:)
A hűtés már bizonyították telefonban meg az X ben is!
Csak sokan még mindig 70liter folyadékban gondolkodnak.amiben úszik a ház! :)
Jövőre is lesz E3!!!Ott majd nagyobb szerepet kap a nextgen!
15.
15.
zozo76hun
#3: Vagy legyen mar vegre egy sajat VR szemuvege az XBOX-nak is, vagy tamogassa a WMR szabvanyt.
14.
14.
DeKor
A Microsoft már évekkel ezelőtt megértette, mi a titka az egyszerű játékos behúzásának. Számokat kell neki mondani. Manapság egy átlagos diák képtelen kiszámolni egy kocka térfogatát, de azt a leghülyébb is tudja, mi az a 8K, meg az a 120fps.
Ezt érti? Erre reagál a kis agya, meg a kis pénztárcája? Hát akkor mondjunk neki számokat! Neeeeeem kell gondolkodnia az egyszerű játékosnak, az nem jó!
Olyan történetközpontú játék, aminek a megértéséhez el kellene érni a 12 éves érzelmi és értelmi szintet? Mondanivaló? Erkölcsi tanulság? Ezt nem értik. De a számok könnyen megfogható dolgok. Azt a kis lurkó is vágja, és apu is tudja, hogy ez kell a gyereknek, ezért amikor meg akarja lepni, és látja a boltban, hogy 8K meg 120 fps, már érzi is a bal heréje lüktetésén, hogy ez kell az ő kis csemetéjének. Talán ezt nem fogja hisztizve a földhöz csapni, mint amikor eggyel korábbi iPhone-t kapott.
Ez a Microsot stratégiája, úgyhogy senki ne csodálkozzon az exkluzív játékok hiányán. A célközönség örül, hogy tud lőni és haladni egyszerre, ennél nagyobb szellemi kihívás nem kell neki.
9.
9.
Ooorky
Szeretném kiemelni, hogy anno az xbox one-ra is 4k@60fps-t igértek, abból is mi lett...
8.
8.
semike
Ezt a marketingbulshitszart....
7.
7.
happy1818
ez mind szép és jó 8k ?? minek ? kinek ? ...hol vannak a super játékok annyi céget felvásároltak ?? :D mondjuk a 120 fps nem sm .....
6.
6.
crytek
Mondtam én hogy semmi eklúzivat nem kell várni a MS-tól. Ebből az előadásból is csak az jött le a game pass a király az kész nincs más ütőkártyájuk.
5.
5.
Yonkou
Nem tudom, mennyi minden lesz ebből megvalósítva, de egy valami biztos, a microsoft alkalmazottainak egy része biztos elszenvedett már 1-1 stroke-ot. Néhány alkalmazottnak a szája annyira féloldalasan mozog, mintha le lenne bénulva :D
4.
4.
Nem tudjuk, végül milyen nevet kap, csak azt, hogy 2020 végétől lesz elérhető. 8K-s felbontással futtat majd játékokat akár 120 fps-es sebességgel, a felhő rásegítésével. Számíthatunk továbbá GDDR6-ra. Egy egyedi AMD Navi Zen 2 processzor kerül bele, valamint virtuális RAM-ként is szolgáló SSD. Az egyik legfontosabb szempont az volt, hogy csökkenteni tudják a töltési időket. Összességében 4x erősebb lesz, mint az Xbox One X, és támogatja majd a valós idejű ray tracinget.
3.
3.
Úgy néz ki mégis lesz benne kraft!
Nem bánnám,ha támogatná az Oculust is.
2.
2.
Őrnagy
Jaj, remélem, marad ez a név, és nem lesz One Xobox One Xx Oneone...
1.
1.
Neo1989
Mondom én hogy 20-ba lesz gen váltás.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...