E3 2019: Final Fantasy VII - sokat fogunk még várni

A Square Enix és a Final Fantasy VII Remake producere, Yoshinori Kitase elárulta, nem biztos, hogy a Midgar-rész megjelenése után a többi epizód fejlesztése fel fog gyorsulni.

A Square Enix tartott egy zárt ajtós előadást a Final Fantasy VII Remake kapcsán, ahol több fontos kérdést is nekiszegeztek a játék producerének, Yoshinori Kitasének. Az egyik ilyenben arra volt kíváncsi a kérdező, hogy hány részesre tervezik a felújított változatot, de itt sajnos nem kaptunk egyértelmű választ, Kitase ugyanis elmondta, egyelőre még maguk sem tudják, hogyan darabolják fel a teljes játékot.

Egy másik kérdés a fejlesztési időre vonatkozott, ami nem véletlen, hiszen az eredeti játék nagyjából 4-5 órás szakaszát, a Midgar-részt négy éve fejleszti a Square Enix. Joggal merült fel a kérdés, miszerint a márciusi premier után várható-e bármilyen gyorsulás az új részek fejlesztésében. Kitase elmondta, hogy ugyan a karakterekkel már nem lesz dolguk, de a helyszínek újraalkotása így is komoly kihívást fog jelenteni, vagyis ő nem hiszi, hogy drámaian lecsökken a fejlesztési idő.

Később a Square Enix sajtóosztálya körbeküldött egy levelet, amiben a zárt ajtós előadáson elhangzott kérdésekre reagálva adtak hivatalos(abb) válaszokat. Ebben diplomatikusan elmondták, hogy bár még bőven van munka az első részen, a csapat már belevágott a második felvonás tervezésébe, a stúdió pedig úgy véli, a már megszerzett tapasztalattal hatékonyabban tudnak majd dolgozni. A Midgar-rész megjelenéséig azonban az első epizódra szeretnének koncentrálni.

A Final Fantasy VII Remake első felvonása, a Midgar-rész 2020. március 3-án jelenik meg, kizárólag PlayStation 4-re.

12 komment - szólj hozzá!