E3 2019: Final Fantasy VII - sokat fogunk még várni

  • Írta: Shifty
  • 2019. június 12.
  • Hír
Link másolása
A Square Enix és a Final Fantasy VII Remake producere, Yoshinori Kitase elárulta, nem biztos, hogy a Midgar-rész megjelenése után a többi epizód fejlesztése fel fog gyorsulni.

A Square Enix tartott egy zárt ajtós előadást a Final Fantasy VII Remake kapcsán, ahol több fontos kérdést is nekiszegeztek a játék producerének, Yoshinori Kitasének. Az egyik ilyenben arra volt kíváncsi a kérdező, hogy hány részesre tervezik a felújított változatot, de itt sajnos nem kaptunk egyértelmű választ, Kitase ugyanis elmondta, egyelőre még maguk sem tudják, hogyan darabolják fel a teljes játékot.

Egy másik kérdés a fejlesztési időre vonatkozott, ami nem véletlen, hiszen az eredeti játék nagyjából 4-5 órás szakaszát, a Midgar-részt négy éve fejleszti a Square Enix. Joggal merült fel a kérdés, miszerint a márciusi premier után várható-e bármilyen gyorsulás az új részek fejlesztésében. Kitase elmondta, hogy ugyan a karakterekkel már nem lesz dolguk, de a helyszínek újraalkotása így is komoly kihívást fog jelenteni, vagyis ő nem hiszi, hogy drámaian lecsökken a fejlesztési idő.

Később a Square Enix sajtóosztálya körbeküldött egy levelet, amiben a zárt ajtós előadáson elhangzott kérdésekre reagálva adtak hivatalos(abb) válaszokat. Ebben diplomatikusan elmondták, hogy bár még bőven van munka az első részen, a csapat már belevágott a második felvonás tervezésébe, a stúdió pedig úgy véli, a már megszerzett tapasztalattal hatékonyabban tudnak majd dolgozni. A Midgar-rész megjelenéséig azonban az első epizódra szeretnének koncentrálni.

A Final Fantasy VII Remake első felvonása, a Midgar-rész 2020. március 3-án jelenik meg, kizárólag PlayStation 4-re.

12.
12.
Csoki80
Inkább megvárom egybe az a pár év már tökmindegy :-D
10.
10.
Zisten
Majd a teljes kiadást PS5re.
9.
9.
PapaYeti
A sztorinak pwdig 25 % a derűl itt ki. Valószínűleg nem véletlenül lett ez az első rész meg sztori szempontjából ez így egyedül is egy kerek egészet tud alkotni. Igaz miután legyőzd az elnököt is beszéltél vele akkor jössz rá nagyon sok minden Vár még rád ezután igazából ezután kezdődik igazán a kalandozás. Szerintem mert a régi játék is zseniálisan tartalmas és szórakoztató volt.
8.
8.
PapaYeti
#6: Ez így elméletileg a 10 % ... átlag 50- 70 óra végig játszás a régi. Nekem 82 volt.
7.
7.
azureknight0715
Érdekes. Hát e a része a teljes játéknak nem tudom rég nyomtam vele de kb ez nagyon az eleje volt ha belevesszük a mako reaktort, meg a midgart alsó sivatagos lepusztult részét akkor , hát végülis ha azt nézzük simán ki lehet húzni sok sok órával és azért azt sem lehet majd mondani hogy nem lesznek változatos helyszínek. A jó dolog itt az ebben a feldarabolásban hogy sokkal több mélyebb tartalommal lesz teli a játék, mégjobban megismerkedhetünk az adott helyszínekkel és ha egyszer megjelenik az összes rész akkor ez egy hatalmas baszott hosszú gamenek fog megfelelni ami hosszú kikapcsolódást fog jelenteni. Így hogy új ps is visszafelé kompatibilis így simán nem fog ez gondot okozni. Amit viszont sajnálok hogy akkor még Vincent nem lesz benne, Yufie sem.
6.
6.
Gykrizsi
#4: Értem. Mondjuk ezt azért kicsit komolyabban is le lehetne közölni, mert szerintem egy átlag ember teljes joggal hiszi azt, hogy ez az egész játék lesz, lévén még alcímet sem kapott vagy hasonló. Amúgy a leírtak alapján ez a prologus mekkora része a játéknak, fele, harmada? Nem játszottam anno vele.
4.
4.
tyber16
#3: Dióhéjban igen. Az alap játék első szeletét felújították és telepakolják mindenféle extra tartalommal, küldetéssel és azt kapod meg márciusban. Ahogy lentebb is írták az első kb 8 órát. Ebből hogy lett 2 BDVD-nyi tartalom az majd kiderül de mire a TELJES FF 7 remasterelve lesz az még 5-6 év. Csúnyán fogalmazva most a prológust megkapod majd XD
3.
3.
Gykrizsi
Bocs, ha most hülyeséget kérdezek, de nincs kész az egész játék? Csak egy részét kapod meg márciusban?
2.
2.
PapaYeti
#1: Az Simán benne lehet de én szerintem megvárom még befejezik 100% bennem igazán értem ennek az epizodikus felépítésének a létjogosultságát
1.
1.
TrishtanAG
Az a 4 óra inkább 8-10, amíg ki lehet jutni Midgardból.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...