Változik a Steam felülete, íme, a tervek

Végre picit modernebb külsőre frissít a Valve! Több hónapnyi pletyka és spekuláció után hivatalosan is bemutatták, hogy miként formálják újjá a Steam-könyvtáraink kinézetét a nem is olyan távoli jövőben.

A Valve egy hivatalos posztban mutatta be a Steam-könyvtár frissülő felületét, és az újítások mögött húzódó terveket. Az új dizájn célja, hogy a játékokról a hivatalos hírek mellett a saját élményeink és eredményeink is nagyobb vizuális hangsúllyal szerepeljenek, akárcsak a barátaink és a közösség által készített ingame alkotások és felvételek.

A képekről az rögtön kiderül, hogy a jelenlegi felülethez képest jókora előrelépésre számíthatunk. Bal oldalt továbbra is listás formátumban láthatjuk majd a megvásárolt játékainkat és programjainkat, ám a központi részen egy továbbfejlesztett rácsnézetet kapunk, melyet kedvünk szerint alakítgathatunk majd. Kiemelhetjük kedvenc játékainkat, sorrendbe állíthatjuk a játékidő szerint, illetve előrehozhatjuk a legutóbb elindított címek listáját is, ráadásul még néhány szűrőt is kapunk majd.

A blogbejegyzés egyébként további információkat tartalmaz a fejlesztők számára, melyben részletes leírást kapnak arról, hogy miként érdemes frissíteniük és a Steam szervereire feltölteniük alkotásaik új arculatát. Azoknak a fejlesztőnek, akik nem végeznek időre a feladattal, a Steam automatikusan egy alapértelmezett séma mentén frissíti majd a felületüket.

A nyilvános bétateszt a Valve tervei szerint a következő hetek során fog elrajtolni, ám a megjelenés végleges időpontját egyelőre még nem ismertették.

28 komment - szólj hozzá!