The Witcher 3 - túl a 20 millión

Az senkinek sem újdonság, hogy Ríviai Geralt a játéktörténelem egyik legnépszerűbb alakja, szóval abban sincs semmi meglepő, hogy a The Witcher 3 hivatalosan is átlépte a 20 millió értékesített példányt.

Nem csak Keanu Reeves és a remekül sikerült E3-as Cyberpunk 2077-prezentáció miatt van oka ünnepelni a CD Projekt RED munkatársainak, hanem azért is, mert a The Witcher 3 eladásaival egy újabb mérföldkövet tudhatnak maguk mögött.

A 2007-ben útjának indított The Witcher-franchise eddig összesen 40 millió értékesített példánnyal rendelkezik, szóval ez azt jelenti, hogy az eladások felét a harmadik rész egymaga hozta össze. A 20 milliós eladás egyébként tényleg egy csillagászati szám a videojátékiparban, noha azért akadnak olyan nagyágyúk, amik a többszörösével is túllépték ezt a szintet, gondoljunk csak a Grand Theft Auto V 110 milliójára, vagy a Minecraft és a PUBG sikereire. Egy történet-orientált single player alkotásnál ugyanakkor ez mindenképpen lehengerlő teljesítmény.

A The Witcher: Wild Hunt 2015 óta érhető el PC-n, Xbox One-on és PlayStation 4-en, és hamarosan érkezik a Nintendo Switchre szánt verzió is.

15 komment - szólj hozzá!