E3 2019: Jövő tavasszal jön a Wasteland 3

Napra pontos megjelenési dátumunk még most sincs, de most már legalább tudjuk, hogy a Wasteland harmadik része a jövő tavaszi premiert célozza meg. Az inXile Entertainment el is árulta, miért nem tudja tartani az eredeti dátumot.

Ugyan az inXile Entertainment már a Microsoft belsős stúdiója, de a rajongók által összeadott pénzből készülő harmadik Wastelandet a Deep Silver adja majd ki. A kiadó most megerősítette, hogy az eredetileg tervezett év végi premiert végül nem tudják tartani, így a végső változat megjelenése átcsúszik 2020 tavaszára. A támogatók kicsit korábban jutnak majd hozzá a játékhoz, de egyelőre nem tudni, pontosan mikor.

Nekik viszont lehetőségük lesz korábbi alkalommal is kipróbálni a játékot, a korai hozzáférésű kiadást ugyanis most ősszel már elérhetővé teszi a stúdió. Először csak az említett támogatóknak, később pedig a Steam Early Accesshez is csatlakozik a posztapokaliptikus kaland.

A késést egyébként azzal indokolta az inXile Entertainment, hogy a Microsofttal természetesen komoly anyagi támogatás is a nyakukba zuhant, így készülő projektjükben több olyan ötletet is meg tudnak valósítani, amit korábban az anyagiak korlátoztak. A stúdió a jövőben szeretne új szakembereket is felvenni, vagyis kell még egy kis idő nekik, hogy tökéletesre és még jobbra csiszolják a Wasteland harmadik felvonását.

A játék PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra jelenik majd meg.

10 komment - szólj hozzá!