Doctor Sleep - visszatérés a The Shining világába

  • Írta: sirdani
  • 2019. június 13.
  • Cooltúra
Link másolása
A mai napon pedig meg is kaptuk hozzá a hivatalos trailert. Az már biztos, hogy az 1980-as klasszikusban megismert kisfiú, Danny élete felnőttként sem lesz nyugodtabb; rémisztő történettel és ismerős helyszínekkel jön a Doctor Sleep.

A Doctor Sleep nem klasszikus értelemben vett folytatása a The Shiningnak, sokkalta inkább Stephen King 2013-ban azonos címmel bemutatott regényének filmadaptációja. Ugyanakkor a két alkotás egyazon világon fog osztozkodni; a régi helyszínek és a megtörtént események mellett néhány régi karakter is visszatér, így például a főszereplő Danny Torrence is. Akik nem emlékeznének rá, ő az a kisfiú a The Shiningból, aki apukájával és anyukájával próbálta átvészelni a telet az Overlook Hotelben.

Danny időközben felnőtt, és ugyan a gyermekkori traumáitól sosem szabadult, megpróbált visszailleszkedni a társadalomba, egy hospice-központban vállalt munkát. Egy nap azonban találkozik egy különleges lánnyal, Abrával, akivel összefogva egy olyan szektával veszik fel a harcot, melynek tagjai természetfeletti képességgel rendelkező gyermekekre vadásznak. A küzdelem során pedig kulcsfontosságú szerepet kapnak majd Danny múltbéli emlékei, és ismét felbukkannak az Overlook Hotel rémisztő folyosói is.

Ami pedig a színészi felhozatalt illeti, garantáltan nem lesz okunk a panaszra; Danny karakterét Ewan McGregor kelti életre, míg a szekta vezetője Rebecca Ferguson lesz. A rendezői feladatokért pedig a Stephen King-adaptációkban már jártas Mike Flannigan a felelős, akinek korábbról olyan alkotásokat köszönhetünk, mint a Gerald’s Game vagy a netflixes The Haunting of Hill House.

A trailer mellé pedig a premier dátuma is megérkezett, mely szerint a filmet november 8-tól láthatjuk majd a mozikban.

2.
2.
kirschakos
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...