Nem függ a játékok sztorijától a Gears of War-film

  • Írta: fojesz
  • 2019. június 18.
  • Cooltúra
Link másolása
Nem akarták feleslegesen megkötni a készítők kezét, ezért a Gears of War-film "egy alternatív valóságban" játszódik majd, és nem lesz köze a játékok történetéhez - ezt maga Rod Fergusson, a The Coalition fejese erősítette meg.

Ha szerencsénk van, már tényleg nem kell sokat vár a Gears of War filmváltozatára, erről árulkodik az is, hogy Rod Fergusson, a sorozat fejlesztését vezénylő The Coalition fejese előszeretettel nyilatkozik az adaptációról a sajtónak. Most épp az IGN húzott ki belőle néhány mondatot a témában, amiből kiderült, a mozi sztorija nem lesz része a hivatalos Gears of War-kánonnak.

"Ahhoz, hogy a film sikeres legyen, elsősorban jó filmnek, és csak aztán kell Gears-filmnek lennie" - kezdte Fergusson. "Lényegében azt az utat választottuk, hogy azt mondtuk, a filmnek egy alternatív valóságban kell játszódnia, nem szabad függnie a játék sztorijától, és ne is legyen hatással arra." Fergusson szerint ez a módszer több kreativitásnak hagy teret, és korábban az összes hasonló adaptációjuknál (legyen az könyv vagy képregény) ezt választották.

"Hallottam olyan franchise-okról, ahol előálltak egy hatalmas sztoribibliával, és meghagyták, hogy íme, itt a világunk összes szabálya, dolgozz fel 700 oldalt. Mi két oldallal letudtuk." Fergusson szerint ez a két oldal tartalmazza az összes ajánlásukat, a céljuk viszont az, hogy a film készítői új dolgokat próbáljanak ki a Gears világában.

Ez persze nem jelenti azt, hogy teljesen elrugaszkodhatnának a videojátékoktól, vannak olyan pillérek a sztoriban, amelyekhez az alkotóknak erősen ajánlott tartaniuk magukat, hogy a film működjön: így Fergusson szerint az adaptációnak a Serán kell játszódnia, és bizonyos Gears-karaktereket mindenképp szerepeltetni kell benne.

Legutóbb tavaly novemberben hallottunk a Gears of War-filmről, akkor tudtuk meg, hogy F. Scott Frazier írja majd a feldolgozás történetét.

7.
7.
markoci555
hát rákeresve az írónak nincsenek nagy filmjei... nem várok sokat az egésztől
6.
6.
Neo1989
Játékból filmet nos szerintem a végeredményt mindenki ismeri. Ne erőltessük.
5.
5.
Gykrizsi
#4: Azért azt nem mondanám, hogy nem volt története a játéknak. Ez erős túlzás. A 2.-3. résznek szerintem tök jó storyja volt persze kategóriáján belül. Az első rész persze inkább lövöldözés volt, de anno az szerintem elég volt. A négynek meg majd kiderül, lévén inkább bevezetés volt, az 5. rész lesz a döntő szempont.
4.
4.
#3: Valószínű pont ezért nem lesz köze a játék sztorijához, ami várjunk csak...? Ööö lőni kellett. Gondolom ilyen lesz benne, hogy lőnek, Locust biztos lesz benne, meg biztos gear-nek hívják majd a katonákat .... ööö remélem magyarul majd fogaskeréknek fogják őket nevezni a szinkronban. :)
3.
3.
Gykrizsi
Teljesen érthető. Semmi értelme egy olyan filmet moziba küldeni, ami csakis egy apró rajongó rétegnek szól, más meg semmit nem ért belőle. Szerintem a Warcraft filmnél sem volt gond ezzel.
1.
1.
shatterhand
Mindegy csak ne vmi b kategorias tv film legyen mint a halo
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...