34 milliárd forintot költöttünk tavaly játékokra

A Newzoo és a Wargaming által végzett felmérés alapján a magyarok 118 millió dollárt, vagyis durván 34 milliárd forintot költöttek tavaly videojátékokra és játékokon belüli vásárlásokra.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#223
Egyébként ahogy sokan említik, a statisztika valóban torzít. De épp az ellenkező irányba. Ugyanis, akik külföldre vpn -ezve vásárolnak, vagy más régióba tartozó fiókkal, azok éppen hogy kiesnek belőle. Ez pedig azt jelenti, hogy az említett összegnél is bizonyosan többet költünk játékra.
Itt pedig ismét megjegyezném, hogy az ember életében a fontossági sorrendben valahol az utolsók között van a digitális játék, tehát ha erre is van ennyi pénze a lakosság mondjuk durván 20 - 30 százalékának (nyugdíjasok, gyerekek nem vásárolnak, gyereknek apuka/anyuka vásárol, 20 - 50 év között max, és azok sem mind hajlandóak erre pénzt adni) akkor csak nem állunk olyan rosszul. Szomáliában ugye nem költenek ennyit digitális mókázásra... de szerintem alkoholra, és cigarettára sem... meg műanyag hamburgerre, meg benzinre, mozira, disco -ra, lapos tv -re, számítógépre, kábeltévére, tabletre, telefonra.... uh... telefonra....
#222
#221: Kicsit félrefogalmaztam... szóval volt cél, de csak mögöttes cél... mint lentebb írtam.
#221
#218: Persze az sem volt tökéletes... csak azt akartam mondani, hogy jelentősen értelmesebb volt mint a decemberi, aminek se célja, se értelme nem volt. Az hogy "o1g" szimplán csak bunkóság, és nem cél. Ezen kívül viszont nem volt semmijük.
A cél valószínűleg az volt, hogy legalább egy pofon eldurranjon, és akkor mehetett volna a sajtóban a diktatúrázás. Csak hogy ez nem jött be. És ma már a bunkó, dagi kislányra sem nagyon emlékszünk, aki rövidebb ideig lehetett "sztár", mint ha bement volna egy valóságshow -ba mutogatni a melleit.
#220
#214: Azt írod: Szlovákia felett 2vel akik minden játékon rajtaa vannak a saját nyelvükkel.
Gyorsba megnéztem pár játékot a könyvtáramban, BF 4, BF 1, Division 2, Tomb Raider, meg asszem a BF v-t is néztem accesben, egyiknek sincs támogatott nyelvként feltüntetve a Szlovák.
#219
#214: Látod? Ha tudnál egy nyelvet, okosabb lehetnél...
#218
#217: Netadó szerintem egy orbitális nagy faxság volt, ezt be is látták és viszakoztak. De ott is célt ért a harag és a gyűlölet, ha jól emlékszem akkor dobálták az egyik párt székházát, firkáltak, törtek és zúztak. Az a tüntetés is jól indult, de a végére azt is túltolták és szimpátia helyett ellenszenvet váltott ki az emberekből.
#217
#216: Egyébként ha a közelmúltból akarunk valami pozitív példát hozni, akkor ott volt a netadós tüntetés. Az egy viszonylag normálisan szervezett, konkrét ügy köré felhúzott tüntetés volt. És még célt is ért.
#216
#215: A helyzet az, hogy nem értik meg ezek a SZRTÁJK-olók, hogy pont az ellenkezőjét érik el, mint amit szeretnének. Ami még feltűnő, hogy sorra ugyan azok az arcok tűnnek fel ezeken a pár 10 esetleg 100 fős tüntikén, a ligetvédők és baráti köre, a patkányozók, a fejjel az ajtónak rohanók, és a lukas zoknis diktatúrát vízionáló rendőröket provokáló falat narancssárgára összecsapó ideiglenes túristák, női jelmezbe bújó Szél Bertalanok, Ákikák akik még pókemberezni sem retennek meg, ha lépcsőt kell mászni, majd önként földre feküdni , mert az milyen erős kép is lenne a világsajtónak...ugye-ugye!
#215
#213: Igazából lehet tüntetni rendesen is... valódi ügyek mentén. Úgy van/volna értelme. Egy trágár bunkó mondatra viszont fölösleges felhúzni egy tüntetést, mert céltalan, és felesleges.
#214
#118: KEDVES Kawada! Tudod mit visszaveszek:))) Mivel az égvilágon semmi értelme tépnem Neked. Komolyan a vitánk után elküldesz nekem egy tonnányi angol szöveget a témában???? Figyelj legalább 1 jót röhögtem. Egyébként pont a high országok között vagyunk számontartva, Szlovákia felett 2vel akik minden játékon rajtaa vannak a saját nyelvükkel, szóval m bocs de ezzel csak engem igazolsz
#213
#211: O1G-t valaki ügyesen kihasználta! Csinált egy tube csatornát:
https://www.youtube.com/channel/UCfwsmFyvCFxP3ZIf3S5bMlA

Amiket te említettél azok nem gyűlöletkeltés XD, szerintük nem az. Ami viszont ezeknél is jobban bejön nekem, az a MTA előtti rendszeres tüntikézés. Ott is fel-fel harsannak a Petőfi, Adi és József A. utódok, dehát ha SZRTÁJK, akkor SZRTÁJK XD
#212
#114: Van egy online lap, ahol naponta omlik össze minden az országban... :) Mindig olvasom, és egész nap rettegek... :D
#211
#111: Mérgeznek a gyűlölettel? Mire gondolsz? Most hirtelen az o1g -s tüntetés jutott eszembe, meg egy trágár kislány, meg egy T.Bence...
Te nem őrájuk utaltál véletlenül?
#210
#108: Legalább ne hazudj. Honnan szeded ezt a sok marhaságot?
#209
#107: És az a bizonyos kormányunk amire utalsz, az ég világon mindent rosszul csinált. Mindent. Ezt pedig 2006 -ban megfejelték egy olyan húzással, hogy az ember értetlenül áll azelőtt, hogy csupán 13 évvel később, hogy hihetik még mindig egyesek, hogy ezek képesek volnának kormányozni is, pusztán azért, mert a kirakatba egy nadrág helyett egy szoknya került. Neveket persze nem írok...
#208
#100: sejtem melyik online újságot olvashatod naphosszat... :)
#207
#103: Én csak azt nem értem, hgoy ha valaki tényleg nem érti azt amivel játszik, az végső soron miért rohangál/lövöldöz/gyűjtöget több tíz órát vele... :)
Így semmi értelme nincsen.
Egyébként a sony pl pont le szokta fordíttatni a játékait. Igaz, sokszor félig google fordítóval készül, és eszméletlenül rossz minőségű (khm.. days gone..)
#206
#204: Nem nehéz lévén pár napja történt. És én vagyok a beteg meg a több reges. Nem írnak, egy ember visszakérdez...
Egyre mélyebben merülsz a saját szarodban. Folytasd csak.
#205
#102: Igaz, de nálunk mindig negatív értelemben használják, mint ha valami elnyomó diktatúra közepén élnénk, ami nyilvánvalóan nem igaz.
#204
#203: Nagyon beteg! Baszki számon tartod amit írok? Nekem ez már történelem, de látom neked szép emlék! Én a mai "beszélgetésre" gondoltam, arra írtam amit írtam.
Mellesleg ott arról is írnak, hogy neked van 3-4 másik reged. ...
Nem kell válaszolni, megvagyok nélküle is XD