Lélegzetelállító concept artok a Cyberpunk 2077-ről

  • Írta: sirdani
  • 2019. június 18.
  • Képek
Link másolása
Hollie Benett, a CD Projekt RED angliai szárnyának kommunikációs fejese néhány izgalmas képet tett közzé Twitteren, melyek meglehetősen sokszínű képet festenek a jövőre érkező játék karaktereiről és városáról.

A képeken négy stílusirányzatot ismerhetünk meg, melyek mellé egy rövid leírást is kaptunk. Az első az Entropism irányzat, mely a szükséget a stílus elé helyezi. Lényegében a szegénység hétköznapi küzdelmének megjelenítése ez, vagyis azoknak az embereknek az élete, akik nem bírtak lépést tartani a kérlelhetetlenül fejlődő technológiával, és a társadalom perifériájára sodródtak. Éppen ezért számukra a kreatív ötletek, a stílus és az újszerű dizájn teljesen jelentéktelen részlet csupán.

A következő a Kitsch irányzat, mely röviden a stílus diadalát jelenti az anyag felett. Ennek sajátossága a sóvárgás egy olyan rég letűnt, ámde dicső aranykor iránt, melyen sokan nem tudnak továbblépni. Képviselőikre jellemző a kirívó, félelmetes, merész és mindenekelőtt olcsó hatást keltő dizájn, rengeteg aranyból, vagy élénk színű műanyagokból készült implantátumok, és egy emberöltőnél is hosszabb strapát túlélő tetkók és sminkek.

A Neomilitarism már lényegesen más stílust képvisel, röviden úgy foglalhatnánk össze, mint az anyag győzelmét a stílus felett. A globális konfliktusok és a hatalomért küzdő vállalatok szülték ezt az irányzatot. Az ilyen stílust követő emberek rendszerint úgy festenek, mintha bármelyik pillanatban képesek lennének fejest ugrani egy újabb világháborúba.

Végül pedig a Neokitsch. Ez lényegében az anyag és a stílus szintézise, a luxus szinonimája, az éjszakai élet páratlanul gazdag elitjének fényűző stílusa. Mondhatnánk úgy is, hogy a hiúság megtestesítője. Azok tartoznak ide, akik tényleg megengedhetik maguknak, hogy bármik lehessenek, amik csak szeretnének.

Ezeket az irányzatokat érdemes a játék kontextusának megfelelően kezelni. A Cyberpunk 2077-ben ugyanis nem csak az autók, az épületek, a városok, vagy éppen a fegyverek lesznek csak futurisztikusak és modernek, hanem az emberek is. Ahogyan a készítők is kiemelték, a Cyberpunk 2077-ben hatalmas szerepet kap az emberi test minden képzeletet túlszárnyaló biomérnöki manipulálása.

A speciális implantátumoknak és átalakításoknak köszönhetően - legyen szó akár egy mesterséges szemről, vagy egy, a betonfalakat is átütő mechanikus karról - lényegében egy poszthumanista alkotásról beszélünk, ahol a technológia kibővíti, és számunkra szinte elképzelhetetlen módon változtatja meg az emberi életet, nem csak biológiai, hanem erkölcsi és morális értelemben is.

30.
30.
B-Shaggy
#29: Miért lenne szégyen? :D Ha nem fogott meg, nem fogott meg. Én az eleje óta nem vagyok annyira hype, nem láttunk túl sok gameplayt, amit meg láttunk, az meg annyira nagyot nem ütött nekem. Azért remélem jó lesz.
29.
29.
user101
Valahogy nem áll nekem össze a dolog... értem én, hogy CDProject... értem én, hogy Witcher 1... 2... 3... Pedig az első trailer után visítottam, hogy kell, de az E3-as után meg olyan "meh" hangulatom volt... Ezek meg... Jézusom! Nem tudom hova tenni ezt a game-t. Szégyen vagy sem, de én leszálltam a hype vonatról... ( Egyenlőre ).
19.
19.
Macifasz
#17: Ezt is teljesen megértem, PC-re évek óta nem veszek már én se dobozost, de ezúttal úgy voltam vele, még ha vajas kenyeret és vizet is fogok inni a következő hó elején, akkor is beszerzek egy szobros kiadást. :-D
17.
17.
#13: Azok nekem is tetszenek, de mivel PC-n nincs már évtized óta lemez (nem is lehetne mire használni) így nem vonz nagyon, hogy két dobozom is legyen a digitális játékhoz. MGS5-ös fémdoboz is mondjuk itt van a falon dísznek, örökre emlékeztetve arra, hogy mekkora vállalhatatlan szar az a játék.
15.
15.
Ja, én is írtam a gog-nak a facebookos reklámjukra, hogy ez mind szép és jó, de én PC-re és dobozosban szeretném előrendelni a Day One Edition-t. Aztán átirányítottak a cyber-shop-ba, vagy hová, ahonnan volt amazonos link. Így be tudtam rendelni 59.99€-ért - de azért rá ment 5€ szállítás és csomagolás, szóval végül 64.99€ lett. (azonnal le is vonták) Van ilyen árgarancia rá, hogy ha olcsóbb lesz, automatikusan jön vissza a különbség. Az érdekesség, hogy Bandai Namco-tól lehet rendelni a dobozt, gondolom ő gyárt be nekik, a CDPR-nek az a legjobb, ha az emberek gog-on veszik. Na most a wicsernél elszalasztottam a doboz jóságot, itt nem akartam.
13.
13.
Macifasz
A lélegzetelállítótól szerintem is messze vannak, nekem pl. egyik se tetszik úgy igazán. De pl. azok a fémdobozos képek, amiket a konzolvilágnál adnak mint előrendelői ajándék...na azok nekem nagyon betaláltak.
12.
12.
JohnSpartan
#11: Neeem... Az hol érné meg nekik? :D
8.
8.
DeKor
Ezek az artok inkább gagyik, mint lélegzetelállítóak, de persze a játék ettől még lehet jó. Mindenképpen érdekes, ahogy a csoportokat felvázolják, ebből már lehet tudni, hogy elég mélyen belemerültek a témába, és remélhetőleg egy nagyon kidolgozott hátterű játékot kapunk.
6.
6.
Yanez
Ezt a játékot vr-ban lenne az igazi kitalicskázni, ha a first person nézetet nézzük. Qrva nagy élmény lenne benne érezni magunkat egy ilyen világban!
5.
5.
B-Shaggy
#3: Azon a borítón én is csodálkoztam egy nagyot, nem tudom, hogy miért választották azt a képet.
3.
3.
KRAT0S
Borítóra/fémbobozra is ilyeneket kellett volna rakni,nem azt a semmitmondó szart..
Ezek mennyivel jobban néznek ki!,nem értem én ezt..
2.
2.
markoci555
lélegzetelállító alatt én nem ilyet gondoltam
azt hittem a városról lesznek jó kis képek, vagy ilyen test kiegészítőkről rajzok
de arra jó volt, hogy milyen "csoportok" vannak benne
elsőben tudnám elképzelni magam, de a fekete nagyon bejön
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...