DLC-nek indult a Zelda: Breath of the Wild folytatása

Néha annyi ötlet jön össze egy játék kiegészítéséhez, hogy érdemes inkább egy teljesen különálló csomagba sűríteni azokat. Így foganhatott meg az idei E3-on bemutatott Breath of the Wild-folytatás is.

Az E3-as Nintendo Direct legizgalmasabb meglepetése volt az a hír, miszerint készül a The Legend of Zelda: Breath of the Wild folytatása. A levetített előzetesen túl nem sok információt tudtunk meg a játékról, de a játék producere, Eiji Aonuma a Kotakunak adott interjújában elhintett pár érdekességet. Elárulta, hogy a fejlesztőgárda annyi DLC-ötletet szedett össze a Breath of the Wildhoz, hogy inkább úgy döntöttek, hogy egy teljesen új játékot készítenek el ezek alapján.

"Amikor kiadtuk a Breath of the Wild DLC-it, akkor tudatosult bennünk, hogy milyen remek eszköz ez arra, hogy újabb elemekkel bővítsük a már meglévő világunkat. Technikai szempontból nézve viszont a DLC pusztán egy adathalmaz - újabb adatokat adsz a már meglévő játék kódjához. Így tehát amikor nagyobb változtatásokat szerettünk volna eszközölni, a DLC-s megoldás korlátokba ütközött. Ezért gondoltuk tehát úgy, hogy egy teljes értékű folytatás lesz a megfelelő választás. -- Először csak DLC-ötleteket szedtünk össze, de annyi jött össze belőlük, hogy azt mondtuk: 'Ez már túl sok - csináljunk inkább egy vadiúj játékot és kezdjünk mindent az alapokról!'"

1 komment - szólj hozzá!