A Lumberyard motor miatt áll a bál az Amazonnál

Pár napja jött a hír, hogy méretesebb leépítés volt az Amazon videojátékos részlegénél, a Wall Street Journal pedig utánament, és kiderítette, hogy miért küszködik a cég.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#26
#25: Már, hogy ne lenne: Ha lehet benne jobb dolgot csinálni, mint a mai átlag és van legalább egy fejlesztő akinek egyszer sikerült, akkor nem "rakás szar" és használhatatlan... :)

Kettő: Ugyanarról beszélünk, én kulturáltan, te beleböfögted a pofánkba, de attól a lényeg ugyanaz... :)
#22
#21: Láthatjuk jó az sokat tud de elkéstek vele. Ezen már nem fognak tudni változtatni sajnos.

Crysis jogokat mondjuk még eladhatnák THQ Nordic 100% megvenné és akkor még lenne is új része. Mert így soha nem lesz.
#21
Kiindulva abból, hogy mennyivel több lehetőség volt játék szinten bármelyik Crysis-ben, mint például bármelyik Wolfenstein-ben... :) Nem vagyok meggyőzve, hogy olyan rossz az a CryEngine... Kiindulva abból, hogy amíg nem váltottam át ügyviteli softwarek fejlesztésére, volt legalább egy sokkal rosszabb render, akár demo-t, 64k-t vagy játékot próbáltunk hegeszteni. :) Én felnézek rájuk, és nagyon sajnálom, hogy a saját rossz döntéseik és a világ felkészületlensége végül oda juttatta őket ahol ma vannak ( enginestűl, stúdióstul ).
#19
#18: Hagyd, ezek mindenhez jobban értenek...
#18
#15: Elég nagy faszság, amit mondasz. Azért nem csinálnak emberek ekkora dolgokat, mert nem ez a munkájuk és nem tudnak napi 8 órát vele tölteni és nincs mögöttük egy csapat. Az, hogy tudom, hogy működik, az azt jelenti, hogy tudom, hogy működik. Ennyi. A komment lényege az volt, hogy milyen nehéz vele dolgozni. Az meg abból derül ki, hogy milyen bonyolulét pl beprogramozni az ai cselekedeteit, a mission.öket, stb. Nem abból, hogy ki tudok-e adni egy witcher 3-at...

#16: Én nem tartom magamat egyiknek sem. Modder vagyok, aki főleg level design-ben van otthon (de a profitól még így is messze vagyok nyílván) de jobb híjján a többi dolgot is kénytelen voltam valamilyen szinten megtanulni. és hidd el, nem az a gáz, hogy az ilyenek, mint én előkerülnek és megmondják a tutit, hanem az, hogy azok mondják meg itt a legtöbbször a tutit, akiknek annyi rálátása sincs, mint nekem... ;) Én nem kamu hangember vagyok, ha kíváncsi vagy küldhetek linket pm-ben néhány munkámról, amik közt volt egy open world projekt is, ami egyedül soknak bizonyult, de ha időm és csapatom lett volna hozzá, akkor lehet már rég kész lenne. Szerintetek az indie játékok micsodák? Ilyen emerek munkája, mint pl. én, csak több idővel és pénzel...
#17
#10: Gondolj bele, hogy a Lumberyard egy az egyben Cryengine csak közben az amazon még beletette a saját szárjait így még használhatatlanabb és még bugosabb lett. Akkor már inkáb CryEngine mint a Lumberyard. LY a legalja mindennek.
#16
#14: Igen, valószínűleg az Amazon is szeretne a lusta programozók kedvében járni... Az meg hogy Te "kitanultad" , lehet hogy valami techdemo-ra elég, de persze tudom , simán összedobsz egy open world game-t a "fotelből"..... Itt mondig vannak önjelölt CEO-k is, akik jobban tudják a dörgést, és programozókból meg grafikusokból sincs hiány....
#15
#14: Szerintem totál más dolog otthon bohóckodni vele amiből soha semmi nem lesz VS egy több órás akármilyen stílusú játékot fejleszteni AI-val mindennel...

Ez olyan mint nem is nehéz vezetni meg tudok vezetni mondom ezt így hogy csak targoncára van jogsim autot életbe nem vezettem és nem is tudok.
#14
#13: Kicsit sem nehéz vele dolgozni ;) (konkrétan itthon a fotelből egyedül tanultam meg kezelni, eleinte minden tutorial nélkül) Egyszerűen az unreal-nek evtizedes előnye van. Sokkal többen ismerik a működési elvét és inkább a már kitaposott utat választják ahelyett, h valami újat kelljen megtanulni.
#13
#10: Igen, tudtommal rohadt nehéz vele dolgozni.
Az egyik legszebb motor, csak sajnos nehéz kezelni, de annyira hogy 1x egy játékot az UE4-el fejeztek be, azért mert azt sokkal egyszerűbb és könnyebb kezelni, és az előző Cryenginnél az AI-val nem lehetett túl sokat kezdeni.
#12
#11: Az a baj a Crytek későn kapcsolt a licenszelhetőség kapcsán... Akkor kellett volna még nyomatni amikor a Far Cry volt a menő már akkor kellett volna frankó supportálni dokumentálni az engine-t.. Mire észbekaptak már mindenki fejlesztett sajátot és vagy UE(3)4-et vagy Unity-t használtak.

Én a Crytek helyében ugymond tonnaszám gyártanám futószalagon az fps játékokat. Ugyanis láthatóan csak ebben jó a cég. Az alapok megvannak a 4 crysis game miatt csak pár új pálya kéne valami story meg brutál graf.. 2-3 millió db úgyis mindig elmenne mindhárom platformra belőle és akkor lehetne közben valami nagyobb projektek a háttérben is finanszírozni a pénzből.
De ezek már nem akarnak játékot fejleszteni ...Pedig ez a Hunt is jól néz ki de hát multi only...és láthatóan nem egy világsiker...Pedig abba is lehetne simán egy story mindig más pálya más bossokat kell becserkészni stb.
#10
#9: Cryengine az egy érdekes állatfaj..

Techben brutális dolgokat tud és lám alig használja valami és valaki... Gondolom rohadt nehéz dolgozni vele vagy nem tudom....
#9
Ha tudják hogy nincs rá pénz egy új motorra akkor mi a francért fejlesztenek újat?
Ott az Unreal Engine 4, a Cryengine, vagy bármelyik olcsón beszerezhető.
#8
#5: De. Csak ahogyan már előttem írta Crytek, sajnos az nem tud talán még annyi játékost sem megfogni, mint a Witcher 3, mert a harcokhoz több türelem kell, ill. tovább tart kitanulni is.. Egyébként a Witcher 3 óta a 2. nagy kedvencem open-world RPG-ben. A Witcher 3 is valamennyire réteg játék, hiszen nem mindenki szereti ugye a túl sok szöveggel, párbeszédekkel rendelkező játékokat, szóval az RPG-műfajt.