Újabb infókat kaptunk a HTC Vive Cosmosról

  • Írta: Shifty
  • 2019. június 26.
  • Hardver
Link másolása
A következő hetekben a HTC állítólag friss részleteket oszt meg az idei Consumer Electronics Shown leleplezett HTC Vive Cosmosról, amiről egyelőre annyit lehetett tudni, hogy szélesebb réteg számára teszi majd elérhetővé a VR-élményt.

Az idei Consumer Electronics Shown a HTC több újdonsággal is jelentkezett, amelyek egyike az a HTC Vive Cosmos volt, ami a Vive-család új tagjaként inkább a szélesebb réteget célozza meg. Amit eddig tudni lehetett a VR-sisakról, hogy egyrészt sokkal könnyebb lesz a beállítása, ráadásul amellett, hogy PC-re is csatlakoztatható, egy jobb mobiltelefonnal is élvezhető élményt kapunk.

A következő napokban újabb részleteket kapunk majd a HTC-től, amit a tajvani óriásvállalat egy Facebook-oldalára feltöltött, specifikációkat is tartalmazó fotóval már meg is alapozott. A pontos helyzetkövetést hat kamerával oldja meg a Cosmos, aminek LCD-kijelzője szemenként 1440x1700-as felbontást ígér, ami egyébként sokkal magasabb, mint a konkurens Oculus Rift S és a hamarosan megjelenő Valve Index megoldása. A HTC ígérete szerint 90 Hz-es képfrissítést kapunk.

A sisak kialakítása is tartalmaz egy-két érdekességet. Egyrészt elől egyfajta szellőzőre számíthatunk, ami lehetővé teszi, hogy a szemüveg viselője tovább viselhesse azt, miközben a feje sem fő meg. Ezenkívül flip-up kialakításnak köszönhetően a fülhallgatók eltávolítása nélkül is levehetjük végre a szemüveget, továbbá moduláris lesz az előlap, jelentsen ez bármit is.

1.
1.
Obi Wan Kenobi
Ha jól értem könnyebb lesz beállítani, és ha szélesebb körre lő akkor valószínűleg olcsóbb is lesz, viszont nagyobb teljesítmény kell hozzá.. pontosan hol is lesz ez elérhetőbb?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...