God of War - majdnem kivágták belőle Kratost

Cory Barlog a Barcelonában tartott Gamelabon adott interjút, amiben elárulta, a minden létező elismerést besöprő God of War fejlesztésének korai fázisában majdnem kivágták a játékból Kratos karakterét.

Bár a rajongók számára úgy tűnhet, hogy a God of War teljesen összeforrt Kratos karakterével, a Sony Santa Monica csapatában mégis akadtak olyan tagok, akik szerint simán megszabadulhattak volna az antihős félistentől. Mások pedig Atreus jelenlétét ellenezték. Cory Barlog, a játék rendezője azonban kitartott eredeti elképzelései mellett. A rendező minderről a Barcelonában tartott Gamelabon adott interjúban mesélt.

Barlog elárulta, hogy a fejlesztés megelőző korai beszélgetések során akadtak olyanok, akik szerették volna, ha megválnak Kratostól. Egyes hangok szerint már végeztek a karakterrel, ráadásul sokak szerint zavaró, idegesítő volt a spártai félisten. A rendező elmondta, Kratos antihősként kezdte a pályafutását, ami 2005-ben még simán vállalható volt, de három rész után sokan úgy érezték, hogy nincs több a karakterben.

Akik ezen a véleményen voltak, azok úgy gondolták, egy vadonatúj hőssel is sikerre lehet vinni a God of War új részét, mert a sorozat sosem a karakter személyéről, hanem az azt körülvevő görög mitológiáról szólt. 

A rendező állítása szerint ugyanilyen ellenzői voltak Atreusnak is, aki a játékban egyszerre volt Kratos tanítványa és morális iránytűje. Ennek ellenére sokan úgy vélték, hogy nem túl jó ötlet, ha Kratos fia is szerepel a játékban. Egyesek attól tartottak, hogy a fiú jelenléte miatt a teljes játék arról szólna, hogy kísérgetjük Atreust. A fejlesztés közepén a programozók és az animátorok az idejük nagy részében azzal szenvedtek, hogy megértsék a fiú történetben betöltött szerepét, így volt egy pont, amikor költségvetési okok miatt majdnem teljesen kivágták a játékból Atreust. Barlog erre is fel volt készülve, volt egy vészforgatókönyve, amiben nem szerepelt a fiú. Ezt hivatalosan végül sosem küldték el a menedzsmentnek.

Szerencsére a rendező ragaszkodott eredeti koncepciójához, amiben az is szerepet játszott, hogy Barlog akkoriban lett apa, így megvolt a személyes kötődése is, amit szeretett volna a játékba is átültetni.

31 komment - szólj hozzá!