Nem lesznek olcsóbbak a játékok a Stadián

  • Írta: fojesz
  • 2019. június 27.
  • Hír
Link másolása
Ahogy azt már bizonyára tudjátok, a Google cloud gaming szolgáltatásához előfizetésre lesz szükségünk, a játékok többségét viszont külön és olyan áron kell majd megvásárolnunk a platformon, mint bárhol máshol.

Bizonyos országokban már novemberben elrajtol a Google Stadia, így nem csoda, hogy egyre több részlet derül ki a szolgáltatásról.

Ahogy arról beszámoltunk, az idei évtől csak a havi 10 dollárt kóstáló Stadia Pro-előfizetéssel használhatjuk a rendszert, ez azonban csak néhány játékot tesz elérhetővé (köztük a Destiny 2-t), a maradék címért külön fizetnünk kell. (Jövőre ugyan egy ingyenes része is lesz a szolgáltatásnak, ezzel viszont csak 1080p-ben játszhatunk, és le kell mondanunk a játékcsomagról is.)

Kezdetben olyan címek lesznek elérhetőek a Stadia kínálatában az említett Destiny 2 mellett, mint a DOOM Eternal, a Wolfenstein: Youngblood, a Baldur's Gate III, a Final Fantasy XV, a Rage 2, a Football Manager 2020, a Borderlands 3, az Assassin's Creed: Odyssey, a Ghost Recon: Breakpoint és a Mortal Kombat 11. Meg persze a Gylt, amely egy Stadia-exkluzív.

Az eddig nem volt világos, hogy a játékvásárlás a Stadia esetében mit jelent: egy előfizetéses streamingszolgáltatásnál valóban teljesen áron kell megvennünk a játékokat, vagy kapunk esetleg valami kedvezményt? Nos, a választ Phil Harrison, a Stadia fejese válaszolta meg egy brit sajtóeseményen. Az Eurogamer jelentése szerint a Google-nél épp annyiba fognak kerülni a játékok, mint mondjuk PS4-en vagy Xbox One-on, az árakat pedig ezúttal is a kiadók és fejlesztők szabják meg.

Igen, a Stadiáért fizetni kell, hogy 4K-ban játszhass a játékaiddal, és igen, a megvásárolt játék abban az értelemben már nem is a tiéd, hogy nem viheted haza lemezen, és még csak le sem töltheted a gépedre. Harrison szerint az indokolja az azonos árat, és az jelenti az értéket, hogy a Stadiával bárhol játszhatóak lesznek a játékaink, ráadásul azok "elméletileg" a lehető legjobb minőségben lesznek elérhetőek a Google szerverein keresztül.

Harrison azt is hozzátette, átalakulóban van a játékipar, egyre távolodunk a klasszikus modelltől, amely azon alapult, hogy a játékokat birtokoljuk. Azzal is tisztában vannak ugyanakkor, hogy még nem mindenki készült fel a váltásra, ezért a Stadia üzleti modellje jelen pillanatban arról szól, hogy biztosítják a választási lehetőséget a játékosoknak, akik úgy és abba a játékba ugranak bele, amelyikbe szeretnének, mindezt pedig úgy, hogy nem fizetnek vaskos összegeket a hardverért.

51.
51.
Neo1989
Idézet egy mostani cikköl.

"Az európaiakat nem érdekli a Google Stadia. Az emberek 15%-át érdekli a streaming."
"Számszerűsítve az aktív játékosoknak csupán 15%-a érdeklődik valamelyest az új technológia iránt, míg csak 3% vallotta azt, hogy komolyabban foglalkoztatja a dolog. " De ez a jövő mi :D
50.
50.
Obi Wan Kenobi
#46: Nagyon kicsit tedd be a mikroba, és akkor még langyos is lesz :D de ne nagyon mert abból visitas lesz
46.
46.
#44: Ú, még nem, de jó ötlet, ezt megnézem wikipedia-n. Párom úgyis elhúz külföldre hétvégén (tettem is neki egy kis Rammstein-Lemon 8-Timewriter-t fel, hogy menjen is a rendszer), úgyhogy lesz időm gyakorolni XD
44.
44.
Obi Wan Kenobi
#43: Banánba próbáltad már?
43.
43.
#41: Meg a jó kis bicikli lánc hmmm....
41.
41.
Obi Wan Kenobi
#39: A mosógép tetején a legjobb, főleg mert régi.. a rezgése miatt még jobb lesz!
39.
39.
#35: * Fú, én nem csak nézem, hanem csinálom is. Nincs is jobb annál, mint rámenni a csaj hátára és szétcsapni strandpapuccsal... *
35.
35.
Neo1989
#32: Azért szerintem az efféle szokásaidat ne írogasd már ki ide.
33.
33.
Sei89
Onnantól kezdve hogy a pénzemért nem kapok semmi kézzelfoghatót (ami lehet az eszközömre letöltött program amit internetkapcsolattól függetlenül akármikor elindíthatok) semmiképp nem költenék rá, olyan érzés lenne mintha kiszórnám a pénzem az ablakon.
29.
29.
Aanash
Ez jól ki van találva.
Mindent ők adnak, neked nem kell erőmű otthonra.
De mindent ők szabnak meg.
Lesz ingyenes rész is de akkor csak 1080p lesz?
Tehát fizessek olyan csomagra elő ami a 4K-t is tartalmazza?
Ez ám a kizsigerelés.
És lesz vevő rá.

Maradok a konzol+lemezes játék klasszikus megoldásánál.
23.
23.
kanguru
Persze, hogy nyomatnak egy 100% kalózmásolat mentes rendszert. 4K-val kábítani az embereket hülyeség, de HD telefonon, TV-n fullHD elképzelhetően használható lesz jó nettel. Ott lesz a gond szerintem hogy positke aki gamer nem hiszem hogy csak stadia-ra akarja megvenni a jatékot, hanem megveszi pc/ vmelyik konzolra és azt a megvett példényt játszaná a stadián, de az ugye nem fog menni.
22.
22.
Nagyerecsakide
Ha jól értem külön kell fizetni a szolgaltatásért és a játékokért, teljes áron. Ez így nem gyere be. Nem is a Stadia miatt kellemetlen elsőre szerintem, de mi lesz ha a konzolos cégek is ilyen hozzáláncolást akarnak majd pár év múlva?
21.
21.
Nem tudom, engem valahogy ez az egész cirkusz nem érint. Viszont azt mindig szerettem, amikor megmondták a jövőt és utána arccal álltak bele a földbe. Aztán rá van utána fogva a hidegre, a melegre, a Trump-ra, meg az ufókra.
15.
15.
Zuzmo
#13: Miért kell várni tíz évet?
13.
13.
markoci555
nem is vártam mást
"Harrison szerint az indokolja az azonos árat, és az jelenti az értéket, hogy a Stadiával bárhol játszhatóak lesznek a játékaink" fú te...
ennél nem olyan érzésem van mint a vr-nál, hogy hagyni kell fejlődni, hanem hogy hagyni kell a fenébe még kb 10 évig az egész projektet. Nagy gazdag országokban lehet alternatíva, de ott meg megvehetik nyugodtan a legjobb gépet meg a konzolt
11.
11.
Mondi21
#10: Nyaralni mész vagy játszani?
:D
5.
5.
Őrnagy
Nézzétek pozitívan: igaz, hogy szar, de legalább kevés és olcsó :)
Én egyébként nem vagyok ellene az előfizetéses modellnek.
3.
3.
user101
Halva született szarság.
Avagy csomagoljuk be a szart és fújjuk le dezodorral...

Közben nyugaton csináltak felmérést és az gamerek 13%-át érdekli a dolog, a többiek a halálát kívánják... De nem csak a stadiának, minden ( !!! ) streaming megoldásnak... Hát ez van!
2.
2.
crytek
Destiny 2 ami most fog steamre költözni és free to play lesz... csábító nem pont ezzel kéne haknizni.. :)

Az a 10 $-os rész nem olyan rossz csak ez a "ez azonban csak néhány játékot tesz elérhetővé" jó lenne ha mielőbb konkretizálva lesz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...