HWSW: Az Intel szerint jön fel az AMD

  • Írta: Shifty
  • 2019. június 28.
  • Hardver
Link másolása
Érdekes, az AMD fellendülését is taglaló cikket osztott meg belső hálózatán az Intel. A Circuit News című, a vállalat alkalmazottainak szóló magazin elemzése elismerően beszél a konkurens chiptervező elmúlt néhány éves tevékenységéről.

Az Intel persze csínján bánik az elismerésekkel, leszögezve, hogy házon belül mindenki tisztában van a márka értékeivel, amelyekre támaszkodva összességében továbbra is jókora az előny az AMD-hez képest, melynek termékportfóliója lényegesen szűkösebb. Ez ugyanakkor még nem jelenti azt, hogy a chipgyártó alábecsülné konkurensét, amellyel szoros harcra készül a következő években.

A részletes cikk az AMD egészséges növekedésével indít, amely vitathatatlan. A pénzügyi jelentések ugyanis 2017 után a tavalyi évre is 20 százalék körüli gyarapodás közöltek, elsősorban a Zen-alapú kliens- és szerverprocesszoroknak hála. Az Intel számára ez azért különösen rossz hír, mert a vállalat épp ezen piacokról húzza be forgalmának oroszlánrészét. A legutóbbi pénzügyi jelentés szerint a 16,1 milliárd dolláros bevételből 13,5 milliárdot (~84 százalék) a processzorok, illetve az azokra épülő különféle platformok hozták.

Ha érdekelnek a további részletek, fusd át a HWSW teljes cikkét!

42.
42.
#41: Tudom, egy percet sem gondoltam, hogy éppen az AMD-t támadod, vagy konkrétan az nvidiát - a hozzászólásod alapján. Viszont köszi az infót, majdnem egyszerre ment tönkre a két kártya (elégedettek voltunk amúgy velük), akkor már tudom miért volt. Akkoriban pont nem annyira olvastam a híreket, viszont sűrűn káromkodtam :)
41.
41.
RootKiskacsa
#38: Én nem támadtam az AMD-t. Csak leírtam mitől füstölt el az NV kártyád. Az első R9 széria az olcsóság jegyében született, hogy alá tudjanak verni a 700-as GTX--eknek. Ez azért meg is látszott rajtuk, elégtelen hűtés hitvány PCB és táp rész, stb. Amelyiket meg normálisan megcsinálták, az nem volt olcsóbb mint az NV. De egy jó kártya, ez tény és való. Nekem is volt 290x
40.
40.
RootKiskacsa
#38: Garancia nélkül cserélték. Elismerték a hibát.
39.
39.
#37: Ja, ez a típus nem veszi észre magát. Nekem volt mindegyik, mindegyik jó volt, annyi a titka, hogy körül kell nézni, hogy aktuálisan mi a legjobb és nem a legolcsóbb kategóriát megvenni. PC-nél ez megtérül.
38.
38.
#36: Hát én akkorra már rendesen kiszaladtam a gariból, szóval a hajamra kenhettem az egész balfasz nvidia kócerájt. Mindeközben a 290X meg a vízhűtése itt hever a szekrényben (most mennyit kérjek érte?), aztán múltkor beszereltem, hogy ráeresszem az újabb címeket és pl a wicser 3 csak a v-sync miatt állt meg 60-on 1080-ban. Szóval a poén, hogy a Shadow of the TR kivételével minden játékom úgy hasított vele, mint ha nem egy ezer éves vas lenne a dolog. A TR meg ilyen 42-kel a tömegben. de azért respekt, nem? Ja, csak közben egyszer sem baszódott el, mint az Asus nVidia duó.

Most is nVidia 1070 OC van nekem (mert 16-ban nem volt éppen jó választás a ZÁMD), de MSI, ez még pörög.
36.
36.
RootKiskacsa
#33: Hibás driver leállította a hűtést a VGA-n. Nekem a 9600gt bánta. Mondjuk szó nélkül cserélte a viszonteladó.
29.
29.
strike19
Én körülbelül. 2007 óta vagyok AMD-s.
Én sokkal megbízhatóbbnak találom ,mint az inteles gépeket.De ez csak az én véleményem.
Pl: A munkahelyen Brand gépek vannak (HP, Dell stb.).Mindegyik intelel van szerelve és nagyon sok baj van velük. Havonta biztos egyszer nem indul az egyik és ki kell venni a memóriákat rá indít és vissza rakom csak akkor kapcsolnak be.
Mondjuk hozzá teszem, hogy ezek a Brand (HP és Dell gépek) nagyon fosok.Drágák is és a gyártóa legcsövesebb alaplappal szereli őket.
Van 2 db AMD gép is. Azzal sose kell ilyen dolgot csinálni. Mondjuk az nem Brand gép hanem épített.
28.
28.
logic5
26.
26.
RootKiskacsa
Mindig is az AMD volt az okos és az Intel/NV az erős. Azt meg kell hagyni hogy az AMD nem félt újítani és rengeteg mindent köszönhet a számítástechnika neki, még a másik kettő csak emelgette az órajelet. Az már más dolog hogy a GCN, Mantle és a többi újításuk (amik egyébként nagyon jól voltak) nem hozták el azt a kánaánt amit a techoldalak vártak tőlük, mert a fejlesztők is basztak az egészre. Véristván pedig nagyon jól leírta a dolgokat. Kár piszkálni érte.
25.
25.
adamsfamily
#4: Van egy régi dual core-os gépem és egy hasonló teljesítményű amd athlon gépem.Az amd egy megbízhatatlan szar volt mindenféle gyíkkal.Amikor összeraktam a mostani gépemet,akkor fontolgattam a Ryzen-t,de az én bizalmamat elvesztették.
24.
24.
Obi Wan Kenobi
Pistát miért nem moderálják soha?
14.
14.
#11: Hát meg itt az szokott lenni, hogy volt AMD-m (12 éves volt már és akkor is szar volt, amikor megvettem), utána meg 32 évvel vettem egy i3 12554 turbó dízel mega Ethanol Edition-t és az gyorsabb volt, kvázi szar az AMD. Tehát, amikor a sok pöcsfejű lecserél egy 6-8 éves full alsó kategóriás procit, karit egy vadi zsír középkategóriásra, utána meg beszél, hogy jobb a másik. Zseniális.
12.
12.
#11: Ez.

Én mindig úgy vettem az AMD procikat, hogy hozzá pl egy jó hűtő is. Volt az fx8350-em, egy 12 rugós Cooler Master hyper 212 evo hűtővel 55 fokon volt 14 decibel hang mellett teljes terhelésen. (jó vízhűtés kb 16 volt) Családba adtam még tovább, a karakter a mai napig a legújabb játékokat tolja vele hő és hang mentesen 1080p-ben a legnagyobb megelégedéssel. Hát baszki 8 éves a darab és a mai napig állja a feladatait. Szerintem jó darab volt.
11.
11.
GAMEROD
Bírom ezeket az "anno AMD-m volt, soha többet" kommenteket. Az, hogy valaki bagóért vett valami LE jelülésű AMD-t, és nyilván nem hozott ultra teljesítményt az teljesen reális. De ha valaki kicsivel többet szánt rá, azoknak semmi bajuk nem lehetett vele. Még az FX-ek amik 7 éve megjelenésükkor is széjjel voltak fikázva, teljesen kellemesen teljesítenek, nem melegszenek, nem eszik az áramot a mai napig, persze ha nem a 4K-t vesszük alapul, mert az akkoriban mikor kijöttek még nem is létezett csak papíron.
10.
10.
kanguru
Ez a cikk annyit tesz, hogy jobban odafigyelnek majd az OEM partneres mutyis titkos szerződésekre, ahogy anno is tacsra végték az AMD-t és a milliárd eurós bírságból egy centet se fizettek ki azóta se.
7.
7.
Most pl semmiféle Intel proci nem szabad venni, míg a c2d idején AMD-t nem szabadott. Ez változó az idők során. Azt tudom, hogy nekem eddig semmi AMD holmival nem volt gondom, Intel procival sem, de nvidia kártyával annál több.
6.
6.
Obi Wan Kenobi
#4: A Ryzen most teljesen korrekt. Nekem az első generációs van, erős, király a sok magja nekem. Egyetlen dolgot tudok felróni, az pedig a RAM. A Zen nagyon finnyás a magas hertzes ramokra.
4.
4.
user101
Ez egy érdekes kérdés... Nekem annyi bajom volt már mindenféle AMD processzorral a történelem során, hogy tutira nem fogok soha komolyan számolni és tervezni velük. Az ember nem szúr ki direkt sem magával, sem a felhasználókkal, pláne ha az ár / érték a másodlagos a teljesítmény, stabilitás, életciklus-al szemben... Lehet, hogy jön fel az AMD, mint a talajvíz, de amíg az Intellel nincs bajom ez egyszerűen nem számít. A rendszergazda pedig lusta, bizalmatlan és biztonságra játszik. :) Márpedig a legtöbbünk ilyen, szóval ez nálam pont -120 gép az AMD-nek és +120 az Intelnek...
1.
1.
Obi Wan Kenobi
Ha rágyúrnak kicsit az egymagos sebességre akkor jók lesznek a chipletes megoldással. Hosszú távon olcsóbb a gyártás így. Bár személy szerint csalódtam bennük mert úgy emlékszem azzal keménykedtek hogy az AM4-es procik mennek a 3-as 4-es szériával is, erre tessék, a ryzen 3000 már nem megy a B350 lapommal, csak TALÁN valami beta BIOS-sal.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...