Ismét a Remedynél az Alan Wake értékesítési jogai

A Remedy a friss, befektetőknek tartott pénzügyi beszámolója alkalmával megerősítette, hogy sikerült visszaszereznie az Alan Wake értékesítési jogait, így a jövőben bármilyen platformra megjelenhet majd a játék.

Habár a finn stúdió sokáig szoros együttműködésben dolgozott a Microsofttal, egy ideje multiplatform fejlesztőként dolgoznak, az augusztusban megjelenő Control például PC és Xbox One mellett PS4-re is megjelenik majd.

Így aztán különösen jó hír, hogy sikerült visszaszerezniük egy régi sikercímük, az Alan Wake értékesítési jogait, ami azt jelenti, hogy az Alan Wake, illetve az Alan Wake's American Nightmare a jövőben új platformokat is meghódíthat. A Microsofttal kötött korábbi megállapodás értelmében eddig csak PC-n és Xbox 360-on volt lehetőségünk játszani a két Alan Wake-játékkal.

A finn stúdió emellett azt is elárulta a befektetőknek tartott beszámolón, hogy korábbi játékaik eladásaiból közel 2,5 millió eurónak megfelelő jogdíjat szedtek be, ezt a pénzt pedig vadonatúj, történetre koncentráló címek fejlesztésébe szeretnék fektetni.

33 komment - szólj hozzá!