Ismét a Remedynél az Alan Wake értékesítési jogai

A Remedy a friss, befektetőknek tartott pénzügyi beszámolója alkalmával megerősítette, hogy sikerült visszaszereznie az Alan Wake értékesítési jogait, így a jövőben bármilyen platformra megjelenhet majd a játék.
  • Írta: Shifty

Kommentek

#33
Az író, Alan Wake! Két hónapja játszottam végig az American Nightmare-t is, Az Alan Wake-t asszem háromszor. American Nightmare jó kis standalone, de az embereknek mint nekem vegyes volt az érzésünk vele kapcsolatban, mert nagyon más volt.
#32
#30: Akkor bocs! Úgy látszik már én vagyok paranoiás!

Az ms üzletpolitikáját értem is meg nem is! Szerintem a generáció elején nem akartak ők közösködni a pc-vel! A 2013-as bejelentéskor mindent elszúrtak! Már csak egy tábla hiányzott a nyakukból ide lőjetek felirattal! Aztán szerintem úgy voltak ha már az xbox eladások nem jók nyissanak a pc felé, meg jöjjön a visszafelé kompatibilitás, meg gamepass!
#31
#28: Nagyon remélem, hogy igazad lesz, én is abban reménykedem és látnám szívesen a jövőt, hogy van választási lehetőségünk, hogy melyik modell tetszik számomra. Adott esetben akár mindkettő egyszerre!

A gamepassnak ott lehet az előnye, ha egybe tudja például gyűjteni a többi kiadó címet. De ha a Jedi Fallen Order-ért : Origin / Assassin's Creed-ért : Uplay+ / Halo-ért : gamepass fiók kell, akkor szopás lesz... :(((

Amitől félek: az a kiadók kapzsisága és az örökös profit hajhászás. Ha egyszer azt hiszik, hogy valami nagy üzlet akkor addig erőltetik és kényszerítik, amíg nem lesz lehetőséged választani. Legjobb példa erre pont a tetves epik sztór, aki próbálja jópofának és piac megválótónak beállítani magát, közben odaszarik az asztal közepére és jól szétkeni ... :(
#29
#26: Tudod az a baj, hogy semmi bántót nem mondtam és máris hozod a statisztikát, hogy a sony jobb! Legyen, leszarom, nem érdekel! Most miért kaptad fel a vizet? Csak azért írtam, hogy letojják az eladott konzolokat, meg exkluzivitást, mert nekik ez a hajó már elment ebben a genben és úgy tűnik a következő genben is minden ami jön xbox-ra az jön pc-re, így más felé nyitnak! De akkor se értem, hogy az miért baj, hogy a pc-sek is jól járnak! Ennek ellenére inkább veszek xboxot, ha játszani akarok az ms játékaival, mint gépet fejlesszek, meg rettegjek a gépigénytől, meg az optimalizáltságtól! Az elég volt 2 évig, utána jött a box!

Az meg, hogy a ps tulajok előszeretettel villognak minden sonys vagy microsoftos hírnél az exkluzivitással, meg az eladott konzolok mennyiségével a hír témájától függetlenül az sajnos igaz!
#27
#26: Ez egy baromi torz és fals felmérés, mivel a Sony a now-on "keresztül" oldotta meg a "visszafelé kompatibilitást" ez pedig nagyon torzítja a valós képet. Amúgy az megvan, hogy a Sony játékipari bevétele $20 milliárdot tesz ki és ebből $142 millió a now ? ( 20000 vs 143 az pontosan 0,715% ... :)

Amúgy pont most volt egy reprezentatív nyugat-európai felmérés, miszerint a gamer közösségben roppant mód _NEM_ népszerű a felhő és streaming alapú előfizetés. Az okok pedig itt is ott vannak a cikk végén, 2,5 ( két és fél )-szer annyiba kerül havonta egy gamernek, mint amikor saját maga veszi a játékokat! Nem véletlen, hogy a kiadók baromira ebben látják a jövőt és közben dörzsölik a markukat : "pénzeső ... pénzeső ... pénzeső..."-t dúdolgatva.

Ráadásul ezek ki fogják nyírni az indie és kisebb fejlesztőket, mert ha eleve minden "nagy játékhoz" hozzáférsz premierkor, minek játszanál régn olcsóbb olcsóbb, korosabb vagy kisebb játékokkal?! A streaming és a felhő a jelenleg ismert "gamerség" halála... Uff! Én szóltam... :)
#24
Nekem az első Alan Wake nagyon tetszett. Én már először PC-n játszottam, de azt mondom nagyon fasza volt.

Az American Nightmare már nem olyan. Az nem hoz egy régi Silent Hill feeling-et be, csak megy a lövölde, ráadásul ismétlődő helyszínen. Viszont abból a szempontból az is bejött, hogy időhurok van és ehhez viszont jó az írás keményen. Az írás azt nagyon elvitte nekem, és hé, közben ment a harc, más volt, jó volt. Szóval az egyszer játszós mindenképpen!

Az Alan Wake rendes, az viszont rendesen meg van csinálva. Az szerintem benne van a játékok nagy könyvében a horror rajongóknál. Tehát ilyen Alone in the Dark 3-4 , Resident Evil 1-2-3-4, Silent Hill 2, valamelyest Dino Crisis 1 és ezen a vonalon rajta vagy, akkor az a játék annyira jó egynek, mint más nem. Számomra emlékezetes volt. Más, mint a felsoroltak, de ugyan azt zongorázza. Tényleg jó szívvel ajánlom bárkinek. Ha most kijönne PS-re én őszintén örülnék neki, mert azt bárki kipróbálja, az egy jó játék. Ennyi.
#23
Alan Wake 2-t a népnek végre!
#22
#21: Azt el is hiszem. :D
#21
#18: Phil bátya nagyon is jól csinálja. Én át akarom magam operáltatni Phil Spencer-re.
#20
#19: Pontosan ez van. Van a játékosoknak egy hangos szelete, akik jobban tudják, de végül is ez van. Itt azt kell nézni, hogy mid van, milyen lehetőségeid vannak. Pl ex játékokkal lenyomni a Sony-t? Főleg egy ennyire elvakult közösség mellett, akik más játékokat nem is játszanak, mert nincs ráírva, hogy ex? Sok sikert... Nyilván nem így akarja a MS sem legyőzni a Sony-t, hanem minden más téren, amiben meg az gyenge.

Most, ha veszel egy olcsó xbox-ot és havonta csak filléreket fizetsz be, rögtön a nyakadba szakad vagy 1000 játék. Nekik meg a havi díj. Ha meg drága xbox-ot veszel + fillérek, akkor már mindened megvan a legjobb minőségben. Mert nekem senki se mondja azt, hogy ő milyen nagy gamer, hogy ha kiteszem egy X-el és az egész MS portfólióval egy szigetre és nem tud semmivel játszani. Azért van túltolva ez a Sony kultusz, mert jó részük semmi mással sem játszik, mint az exekkel és nem is ismer más játékokat.

Hülye példa. Ha én egész életemben csak VW Passat-al mentem volna, szerintem is az lenne a világ legjobb autója, meg a legjobb minőségű, de a valóság az olyan, hogy ha egy 4 millás autót megveszel rendes motorral, rendes extrákkal 8-ért (de nem 12-ért), akkor még egy Hyundai is leveri azt a Passat-ot mindenhogyan. Ja, csak nincs rajta, hogy VW. Akkor most menj el VW találkozóra és bizonyítsd ezt be nekik. Na ez van a Sony-val.
#19
#18: Szerintem az ms a felhő alapú szolgáltatásokban látja a jövőt és lehet hogy nekik van igazuk! Ezt az exkluzivitást meg az eladott konzol statisztikát már letojják! Bár hozzáteszem attól még hogy kevesebb "exkluzív" játék van rá elég jó alternatíva játékra az xbox!
#18
Fogyatékos ez a Microsoft.Csak azt nem értem,hogy Phil Spencer ennyi rossz döntés után mit keres még mindig a helyén...
A Hellblade készítői is csináltak exkluzív játékot nekik még az xbox classic idején és most jutottak el addig,hogy megvegyék.Szerintem a Microsoft következő generációja ugyanaz lesz,mint a mostani.A generáció elején tolják majd a rakás exkluzív címet,utána meg sehol semmi(maximum Forza).A mostani E3 után nem sok jót jósolok az xboxnak.
Amúgy szerintem jó volt az Alan Wake és a Quantum Break is.Az utóbbi egyik nagy hibája az volt,hogy rövid lett.Az Alan Wake meg azért volt bukta,mert a 360-as generáció elején jelentették be és éveket ültek rajta.
#15
SLi
ha nem lett volna az Enslaved: Odyssey to the West (de hála az égnek volt!), azt mondanám messze a legjobb játék de minimum legjobb sztori és atmoszféra a 360-as generációban, de így is az egyik legjobb játék amivel valaha játszottam, bár elég réteg játék és akik nem szeretik Stephen King-et nem feltételen értékelik és értik ezért nekik annyira nem is nagy élmény talán
én még bízom egy folytatásban, bár a sztorit akár lezártnak is tekinthető