Kárpótolják a Shenmue III támogatóit

Nagy port kavart a támogatók körében, hogy a Shenmue III PC-s változata eleinte kizárólag az Epic Games Store-on keresztül lesz elérhető. A fejlesztők a minap bejelentették, hogyan fogják kárpótolni őket.

A Shenmue III PS4-re és PC-re készül, a játék támogatói azonban nem igazán értékelték, hogy a számítógépes változat kizárólag az Epic Games Store-on keresztül lesz elérhető. Sokan ezután vissza szerették volna kérni a pénzüket a készítőktől, azonban a kiadó Deep Silver elutasította ezeket a megkereséseket.

A játékot fejlesztő Ys Net az E3 forgatagában volt kénytelen kiadni egy közleményt tűzoltásként, és bár ebből kimaradtak a konkrétumok, a levél hangvételéből már lehetett sejteni, hogy kitalálnak valami megoldást a rajongók panaszaira. Ez mostanra született meg: habár a készítők szerint arra nincs lehetőségük, hogy steames kódokat biztosítsanak a november 19-én esedékes megjelenés napjától kezdve, megígérték, hogy egy év múlva, az Epic Games Store-exkluzivitás lejárta után minden PC-s támogató kap egy steames kulcsot is ajándékba.

További fontos részlet, hogy mostantól visszatérítést is lehet kérni tőlük, a fenti ajánlattal is elégedetlen játékosoknak visszafizetik a pénzüket. Érdemes megemlíteni, hogy az Epic fejese, Tim Sweeney szerint ezekben az esetekben az ő cége állja a számlát, így a készítők által összegyűjtött pénz nem csökken az Epic-exkluzivitás miatt.

Úgy tűnik, az Epic nem szeretne rosszfiú lenni, ezért bejelentette, hogy ez más játékokra is vonatkozik majd a későbbiekben: ha egy crowdfundolt játék menet közben válik Epic-exkluzívvá, magukra vállalják és ezzel garantálják a visszatérítéseket, illetve igyekeznek elintézni, hogy a támogatók az eredetileg beharangozott platform(ok)on is elérhessék a címet.

Nem azonos, de hasonló helyzet alakult ki az Anno 1800-nál is, ahol a steames előrendeléseket végül az epices megjelenés ellenére is a Steamen teljesítették.

54 komment - szólj hozzá!