The Rise of Skywalker - szó lesz még Rey szüleiről

  • Írta: fojesz
  • 2019. július 4.
  • Cooltúra
Link másolása
Habár a Star Wars: The Last Jedi a maga módján választ adott arra a kérdésre, hogy kik lehetnek Rey szülei, úgy tűnik, a kilencedik epizódot rendező J.J. Abrams tartja magát a korábbi mondásához: ez a sztori itt még nem ért véget.

A témában maga Daisy Ridley, a Reyt alakító színésznő adott interjút a USA Todaynek, aki elárulta, hogy a decemberben mozikba kerülő Star Wars: The Rise of Skywalker választ ad majd a hősnő származása kapcsán felmerült kérdésekre: "J.J. Abrams megválaszolta ezt a kérdést, szóval a film végén tudni fogjátok, hogy mi a helyzet."

Habár Rey szüleiről számtalan elmélet keringett az interneten (az egyik legnépszerűbb teória szerint a Kenobi család leszármazottja ő), az előző számozott epizódban Kylo Ren azt mondta, hogy a lány szülei jelentéktelen kisemberek, egyszerű ócskavas-kereskedők voltak - ezzel pedig nyilvánvalóan nem minden rajongó volt elégedett. A filmet rendező Rian Johnson a premier után azt nyilatkozta, hogy Kylo Ren nem hazudott, de ez persze nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy esetleg tévedett, és ugye az is elképzelhető, hogy Rey rokonságában valaki mégis a Star Wars-univerzum egyik ikonikus karaktere.

Abrams korábban azt mondta, hogy a kilencedik epizód igyekszik kielégítően lezárni a Skywalker-sagát, leszögezte ugyanakkor, hogy nem akarja meg nem történtté tenni a The Last Jedi eseményeit: "Nem akarom azt mondani, hogy ami az Episode VIII-ban történt, az nem történt meg, mindezt tiszteletben tartjuk. Azt mondom, hogy több van ebben a sztoriban, mint amit eddig láttatok."

28.
28.
kopic
A retek, semmirevaló 8.rész után szerintem sok embert nem fogja mar erdekelni hogy kik is a szulei a mega OP Reynek...
27.
27.
Aanash
Azzal, hogy senki sem hal meg végleg jól bele rúgtak mindenbe.
Palpatine-t tényleg mi a bánatnak hozták vissza?
Ennyi erővel jöjjön vissza minden karakter az összes eddigi star wars filmből mert hát senki sem hal meg végleg és folytatódjon végtelenítve minden.
Eddig tényleg a Zsivány egyes volt a legjobb az új filmek közül.
26.
26.
B-Shaggy
#25: Inkább az előzménytrilógia dobta ki a kukába azt, amit addig bárki is alkotott :D
5 főgonosz 3 filmre, ebből 3 egyből meghal a bemutatkozó filmjében. Obi-Wan és Anakin nagy barátsága abból állt, hogy a 3. részben van 2*másfél perc aranyos beszélgetésük, a többiben egymást osztják. A legkirályabb gonosz végig idegbetegeskedi az utolsó 2 részt, aztán egy egyszerű csellel átcsalják a sötét oldalra. A klónháború elkezdődik a 2. film legvégén, a 3. film közepénél már szinte semmi jelentősége nincs ( Clone Wars nem számít! ). Kitárta az univerzumot egy reneszánsz meg egy cyberpunk világgal, a többi meg 10 másodperces CG montázs volt.
Ha az új filmek Rendőrakadémia szinten vannak, az előzménytrilógiát már rég be kellett volna tiltani.
25.
25.
user101
#24: Hát nem tudom. Lucasnak az előzmény trilógiával volt koncepciója, mondanivalója és elképzelései. Kitárta az univerzumot, olyan világokat alkotott amilyent egy Star Wars rajongó addig csak álmodott. Volt íve az egésznek, felvezetése, konfliktusa és beteljesedése, karakterfejlődése ( több is ). Igen voltak hibái, volt benne jar-jar, meg fogatverseny és kur@a midikloriánok, de mégis kerek egész volt.

Ehhez képest ez a förtelem ami most van ? A VII-el újraforgatták a IV-et, csak sokkal rosszabbul. A VIII-al csináltak egy "zsebsztárvórszt", mindent kidobtak a kukába amit addig bárki is alkotott és lett belőle egy még pocsékabb V.-rész. Annyira, hogy a IX-re már kíváncsi sem vagyok, maximum majd Film+-on matinéba, mert ez már az a színvonal. Simán mehet bármelyik Steven Segal és Rendőrakadémia mellett, nem fog kilógni a sorból. :(

És nem igaz, hogy nem lehet megnyerni a rajongókat, mert abban mindenki egyet ért, hogy a Rouge One minden tekintetben messze kiemelkedik ebből a fertőből, még ha kategorikusan jó filmnek nem is nevezné!
24.
24.
Ez lassan már olyan, mint az éjjel nappal budapest. Hát a rajongók nem voltak elégedettek? Kit érdekelnek a rajongók, azok sosem elégedettek. Először kellett volna egyáltalán tudni, hogy mit akarnak elmesélni és nem menet közben variálni. 1 jó sztori lett volna, akkor lenne, akinek bejön. A rajongóknak meg ha most jönne az eredeti trilógia, az sem tetszene.
23.
23.
user101
#22: Tényleg, veszélyben van Bono rekordja és nem csak Randy-től... Ezek a 11 rész alatt egyszer sem voltak wc-n ! :)
22.
22.
NDee
#18: Csak az a baj, hogy a SzárVúsz-ban neü szoktak zuhanyozni :)
21.
21.
NDee
#19: Ez így nagyon píszí megoldás, biztos minden hardcore rajongó imádná
20.
20.
NDee
#13: A pénz. Biztosra akartak menni, ha anno a vii bukik, nem folytatták volna. Peter Jackson nem csak a tájakért ment új zélandra, hanem mert olyan rohadt messze van hulivúdtól, hogy nehezen tudták felügyelni, a büdzsét meg nem lépte túl, ezért békén hagyták
19.
19.
Csoki80
Luk fecsinálta a tesvérét leját, de a gyámügy evette tülük me nem foglakoztak vele. :-D Barátok közt csilagok háborúja edition ;-)
18.
18.
delphijos
#16: Vagy az hogy ezt csak álmodta valaki..... A Dallas-ban bevállt :D
17.
17.
delphijos
#15: Valaki írta itt, és ha nem is gondolom hogy 7 évig kellett volna írni forgatókönyvet , de egy "vázat" mindenképpen. ( Ki Rey , Snooke, stb... ) És akkor a forgatókönyvírónak legalább ezekhez "idomulnia" kellett volna.... Ez a módszer úgy működne ha különálló történeteket különböző emberek írnak, egymástól teljesen függetlenül, de így, ez csak káoszt okoz.... Szerintem ez volt a Disney legnagyobb hibája. Kicsit "kapkodva" álltak ennek neki.
16.
16.
user101
Az egyetlen elfogadható lezárás az lenne, ha véletlen nyitnának egy fekete-lyukat és az egész galaxis bele esne forgatókönyvestül, rendezőstül, mindenestül... Igen, az pont jó lenne... :)
15.
15.
delphijos
#11: De akkor sem lehetett volna annyira eltérni hogy utána kelljen visszalapátolni a sz@rt a lóba.... A másik rendező se csinálhatta volna meg hogy mondjuk Frodo meghal. Vagy Gandalf “átáll”....

Én nem szidom az új trilogiát annyira durván, (van egy csomó hiba persze )de az tényleg a legnagyobb gond és nagyon látszik hogy ez mégis “egy történet” akarna lenni, de a nagyon más elképzelések miatt nem nagyon áll össze. Igazából nem is a más RENDEZŐ ténye a gond, hanem hogy a FORGATÓKÖNYVET is mások írták, és szemmel láthatólag nem volt egy olyan alapmotívum lefeketve amihez azért tartaniuk kell magukat....
13.
13.
kastorhun
#12: De miért nem? Peter Jacksonnak sikerült az hogy 3 filmet egyszerre leforgasson, akkor itt mi akadályozta meg őket?
12.
12.
B-Shaggy
#11: De itt nem az volt az eredeti terv, hogy a 3. Filmet is JJ rendezi. Ő kezdte volna, Johnson folytatja, Trevorrow pedig befejezi. A gond többek között ott volt, hogy Trevorrow nem volt képes felfogni, hogy ő a harmadik filmért felel és nincs köze az előzőkhöz.
A legjobb persze hogy az lett volna, ha egy ember csinálja az összeset, de azért szerintem kicsit túl lett reagálva ez a "no singular vision" mondat, nem gondolnám, hogy arról van szó, hogy mindenki azt csinál amit akar, azért a studionak mindig van beleszólása.
11.
11.
kastorhun
#9: Igaz, de attól még egy másik író/rendező teljesen máshogy látta volna a dolgokat, és máshogy bánt volna a karakterekkel, a cselekménnyel, és a hangulattal.
Tegyük fel, ha a 2. részt Sam Raimi készíti el akkor mi lett volna a harmadik résszel? Peter Jackson írhatta volna újra a forgatókönyvet, és a tervei mehettek volna a levesbe.
9.
9.
delphijos
#8: Azzal a nem elhanyagolható különbséggel hogy ott ugye megvolt a könyv. Azért attól durván nem térhetett volna el a másik rendező sem....
8.
8.
kastorhun
#1: Pontosan, nem is értem hogy mi a francért kellett Riannek új forgatókönyvet írnia. Ez olyan mintha a Gyűrűk Ura 2. részét más ember írta/rendezte volna.
7.
7.
kastorhun
https://www.youtube.com/watch?v=EPx-ybx2DJ0
5.
5.
strike19
Ezt az egész Új Star Wars trilógiát rosszul kezdték felépíteni.
Itt azt kellett volna csinálni ,mint a Bosszúállók esetén,
Össze kellett volna ülni forgató könyvet írni és 7 évig csak azt csinálták volna.
Meg írták volna az elkövetkező 8 részt és utánna kellet volna kezdeni forgatni..
Ez a tábor tüzes mesélő stílus nem annyira menő.Valaki mond valami hülyeséget is akkor elbaszza a történet vonalat. Ugye Rain Johnson.
4.
4.
KőbányaKispest
Akik ügye senkik. Miről akarnak még beszélni.
2.
2.
Juha
Mondjuk a címből ítélve vagy köze van Reynek a Skywalkerekhez, vagy Kylo veszi fel az anyja eredeti, születéskori lánykori nevét.
Esetleg Vader használta ki kicsit a pozícióját élete vége felé, az Erővel megtámogatva ezt-azt :)
1.
1.
szinkron
Nekem az az elméletem ennek a tök érdektelen karakternek a "szüleiről", hogy egymásnak ellentmondó fogatókönyvírói ötletek agyalmány halmazából próbálnak valami értelmeset összehordani. Nehezen fog sikerülni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...