HWSW: Erőre kap a VR/AR-eszközök piaca?

Az IDC szerint látványosan növekedtek az eladások a területen az idei első negyedévben, leginkább a PC-hez csatlakoztatható eszközök népszerűsége növekszik - írja nagytestvérünk, a HWSW.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#10
Mondjuk én néha Tv-n játszva is rosszul vagyok, tehát ez a VR-téma számomra kilőve
:D
#9
Na de, az előttem szólók érveinek ellenére, az eladások növekednek.
Ne csökkennek, nem stagnálnak.
Növekednek.
#9
Na de, az előttem szólók érveinek ellenére, az eladások növekednek.
Ne csökkennek, nem stagnálnak.
Növekednek.
#8
Az még hagyján, hogy mennyien nem veszik meg, de akik megveszik sem játszanak vele. Van pár ismerősömnek, és kb 1 hétig használták...
Persze senki nem valja be, hogy kidobott pénz volt az a 150ezer, de ott porosodik.
....
Be kell vallani, ez nem jött be. Egypár specko simulátoron kívül, gyakorlatilag halott.
Kényelmetlen, buta és drága az egész rendszer.
Viszont mondjuk ELITE-zni biztos nagyon király, benne...
#7
Egy szó, mint száz : party-kellék, mellékág, kiegészítő. Tetszik vagy sem, ez van...
#6
Ez külön platform. Valakit érdekel, másokat nem. Olyan embert is érdekelhet, aki egyébként mással nem is játszik, és van klasstik gémer, akit egyáltalán nem (engem... Még...). Pár hónapja egy only psvr játék eladási listát tudott vezetni. Ha ti az életetekben nem fogtok headsetet venni, attól ez még kényelmes megfér minden klasszikusabb eszköz mellett.
#5
#3: Ez a lényeg. Azt meg el nem merem képzelni hogy ebben a kánikulában hogy rohad bele az ember feje pillanatok alatt.
A legtöbb játékos szerintem inkább leül a méretes tv-monitor elé a jól bevalt kontrollerrel és nem akar hadonászni meg idétlenkedni főleg mikor este hazaér fáradtan, a wii-n kívül meg is buktak kb a mozgaserzekelos dolgok és a sixaxist se kelllene erőltetni mert kb semmi nem használja , ami meg igen ott sincs értelme.
#4
Azt még hozzá teszem, hogy kicsit konkrétabb legyek, hogy azok a fejlesztések, amik szerintem a jövőben potenssé tehetik az otthoni VR-t, a végtagprotézisek, illetve az orvosok által távvezérelt sebészrobotok fejlesztéseiből jöhetnek majd, és egyszer majd ez fog lecsorogni a mainstream piacra.
#3
#1: Itt most az a baj, hogy maga ez a headsetes koncepció nem tud jól működni hosszabb távon. Amíg ez a VR, addig ez csak marketing gimmick. Egy pár perces kikapcsolódásra nem érdemes belebújni, hosszabb távon meg nem kényelmes. Nem beszélve a korlátozott és az immerziós lehetőségeihez képest abból kivető interakciós lehetőségekről. Ezért van az, hogy 20 évente előszedik, amikor már egy tök más generációt célozhatnak meg, aki nem emlékszik az előzőre, gyorsan lehúzzák, akit letudnak, aztán polcra teszik az ötletet.

Amíg a VR egy bumszli sisak, amit hadonászással vagy egér-billentyűvel kell irányítani, addig nem lesz sikeres a nappalikban. A neurológiának meg lehet, hogy még 50+ évet is fejlődni kell ahhoz, hogy megoldja azokat a hiányosságokat, amik bukásra ítélik a sisakokat. És ezek a felfedezések nem a nappalikban sikeres headsetek fogják hajtani.
#2
#1: Felölem megdögölhet.
#1
Remélem is. Ideje már, hogy ne a besavanyodott konzervatív vásárló húzza vissza ezt az ágat. Nagyon sokat kell fejlődni, de ha megint hagyják, hogy azok "akiket nem érdekel" megöljék, akkor megint lehet várni 20 évet és egy rendszerváltást :/