Red Dead Redemption 2 - újabb PC-s nyomok

A Red Dead Redemption folytatásának tavaly őszi megjelenése óta megszámlálhatatlan utalást kaptunk már a PC-s változatra vonatkozóan. Most itt egy újabb, ráadásul ez is egyértelmű jele annak, hogy készül a számítógépes kiadás.
  • Írta: Shifty

Kommentek

#51
#49: Nincs itt "fikázás", csak vélemény nyilvánítás. Te elmondtad a tiédet, én elmondtam az enyémet. Senki nem állította, hogy egyet kell értenünk.
#50
#49: Teljesen egyet értek. Az RDR2 életem egyik legjobb játéka volt pedig már 30 éve, hogy játszom. A történet pedig maga volt a vegytiszta zsenialitás. De ahogy FrankBlack is írja ízlések és pofonok különbözőek. Az itt említett Yakuza nekem pl. dög unalom volt minden szinten. Én azt hagytam abba, de épp ezért nem is hiszem, hogy tudnék róla objektíven nyilatkozni. Pont, ahogy az itt fikázók sem igen tudnak az RDR2-ről. Csak megy a divatfika szokás szerint, mert attól egyedi leszel, mint egy hópihe.
#49
#45: Ezt most én sem tudom, de totál elfogadom, és megértem ha valakinek dög unalom a játék. Nekem, és szerintem sokaknak meg nem az. Nem jön be mindenkinek, nem való mindenkinek, sőt arról is volt szó, hogy egyenesen „rétegjáték”. Ajánlom ezt a remek blogot a játékról:

https://www.gamekapocs.hu/tag/uhu123/blog/11211/retegjatek_e_a_red_dead_redemption_2

Külön kiemelném, és ajánlom Ultimate kommentjeit a poszt alatt, nagyon jókat írt szerintem.

Én úgy látom itt is, mint általában érvényesült a csordaszellem, és a közös utálat ereje. Megjelenik egy valaki, aki kritizálja a játékot, és sorra csatlakoznak hozzá, és egyre nagyobbra duzzad a fikatenger. Akiknek meg tetszik már meg se mernek szinte szólani, vagy épp vannak olyan bölcsek hogy hallgatnak… De persze ez fordítva is működik sokszor. Van olyan topik, ahol jót írnak valamiről, akkor meg ahhoz csatlakoznak sokan.

Én 100%-ra megcsináltam a sztorit, kicsit hagytam egy hétig pihenni, aztán ma visszatöltöttem egy mentést ami valahol chapter 2 körül van, és hihetetlenül megfog még mindig. A világ olyan erős számomra, hogy elképesztő. Nagyon jó játéknak tartom összességében még mindig. Persze leírtam én is pár dolgot, ami nem tetszik, és az csak a töredéke volt az összes negatív észrevételemnek, de nekem, mint western rajongónak hihetetlen élmény ez a játék.

Érdekesség, hogy én meg pl. a Yakuza játékokkal vagyok úgy, ahogy annak kedvelői vannak a RDR2-vel. Nekem az a dög unalom. Ha fizetnének se játszanék vele, nekem kín szenvedés, büntetés lenne azzal játszani. Meg úgy általában az ilyen távol-keleti játékok nagyon távol állnak az ízlésemtől. Így pl. én a Yakuza-val voltam úgy, mint amit itt az RDR2-vel kapcsolatban megfogalmaznak egyesek, hogy mennyire szörnyű, unalmas, stb. szar volt nekik. Akkor nem kell vele játszani, ennyire egyszerű. Én sem erőltettem a Yakuza-t, de nem is jöttem fel ide fikázni, hogy mekkora szar. Az ilyen anime, manga dolgokat meg végképp utálom. Mégsem mondom azt, hogy szar, csak nekem nem jön be, nem az én világom. A western viszont igen. Ez ennyi. Itt úgy látom már inkább ízlésekről ment a vita. Ízlésről vitatkozni meg ugye...
#48
#47: Na igen, ez a játék sosem lesz jó semmilyen téren, teljesen mindegy, hogy megjelenésnél a hype közben beszélünk róla, vagy jövőre. Remélem buktak is vele akkorát, mint a föld, az a pár, aki meg kíváncsi rá úgyis használtan adja-veszi, ezzel mindezt elősegítve.
#47
#46: A játék azóta semmit sem változott ugye...
#45
#38: Szerintem te nem ugyanazzal játszottál mint én. Vagy trollkodsz, nem tudom eldönteni.
#44
#43: Letelt a két-három hónap.
#42
#38: Van baj..
#41
#37: Szerencsére te itt vagy és amit te írsz mindenkit érdekel.
#40
#26: Attól függ mennyiért de lehet megvenném.
#39
Ja és teszem hozzá hogy az első epizódot megvettem ps3-ra, majd a kiegészítő játékot is. De nekem ez nem volt elég, mert amikor lett egy xbox 360-am is, arra is megvettem mindkettőt... szóval 4 lemezem is megvolt egyszerre... teljes áron. Imádom a Westernt de a 2 nyomokban sem tartalmaz semmi jót belőle, még csak diófélét se.
#38
#20: Baszki... Ebben a játékban van sztori? Akkor én mi a fasszal játszottam? Nekem ebből a Red dead2-ből csak az jött le hogy egy kripli lóval kell lovagolni... lovagolni, beszélgetni, pofázni, dumálni, pókerezni, lovagolni, beszélgetni.... azon túl hogy volt benne.... hogy is hívják? Ja igen megvan lónak hívják, node nem is egy, rögtön volt benne több ló is... meg szalmakalap. Karót nyelt ocsmány szereplők... rém gusztustalan játék. Na de a lényeg hogy amikor lovagolsz... nyomod az X-et... és amikor már a játék vége fele lekopott a festék a gombról, (én ezt nem vártam meg)... akkor még, valójában még lehet benne lovagolni, addig, amíg eljön egy lovas küldetés, ahol lóval üldözni kell valakit. Majd végül kapsz egy másik gyökér lovat.... Szerintem a Goat simulator sokkal komolyabb cucc...
#37
#5: nincs annál unalmasabb és értelmetlenebb, időrablóbb komment mint azt olvasni hogy valaki nem szeret valamit.. nem érdekel senkit
#36
#35: Ha a yakuza 6 -hoz hasonló írói munkának csak 2% -át megkapta volna egy rdr2, talán már nem lett volna olyan halálosan unalmas. :)
#35
#33: Eleve úgy is indul, hogy Harukát baleset éri, és kómába esik. (miután leülted a büntetésed a börtönben, ő pedig otthagyta az árvaházat, de senki nem tudja hová ment. ez még nem spoiler, mind a felvezetőben van). Utána pedig, ahogy elkezded kutatni mi történt vele, folyamatosan meglepnek valamivel. Egyre mélyebbre süllyedsz az alvilági szálak kibogózása közben, és idővel körvonalazódik egy hatalmas titok is, amit természetesen nem kötnek az orrodra, csak sokkal, de sokkal később, hogy fúrja az oldalad amennyire lehet. Közben sokakról kiderül hogy nem azok akiknek gondolod, vagy nem úgy. Barátságok alakulnak ki, ellenségeket is szerzel, és számos emberrel találkozol, akik fontosak lesznek neked, érdekelni fog, mi lesz velük a későbbiekben.
Ha kicsit is fogékony vagy a családi drámákra is, akkor talán még pár könnycseppet is ki fog csikarni belőled a végén...
#34
Én most a Fist of the North Star-t tolom, ha jól tudom ugyanaz a csapat csinálta, mint a Yakuzát, utána a 4. rész van betervezve.
#32
#27: Az általam említett yakuza 6 pl elképesztően erős történetben. De annyira, hogy még a mellékszálakat sem lehet ott hagyni, mert gyakorlatilag majdnem mindegyiknek érdekelt, hogy mi lesz a vége. Volt olyan, hogy egy fiú, és egy lány leestek a lépcsőn, és azt mondták, hogy testet cseréltek. (az alapja egyébként egy japán városi legenda egyébként, ami sok műben előfordul) Közben kiderül, hogy egyébként együtt járnak, de eltiltották őket egymástól... Máris kíváncsi voltam mi lesz velük. De volt hogy találkoztam egy lánnyal, aki azt mondta, hogy a közeljövőből utazott vissza az időben úgy, de nem úgy mint egy időgéppel, hanem a saját korábbi önmagába tudja visszajuttatni a tudatát. Majd néhány kedves kis megmosolyogtató humor után amikor is be akarja nekem bizonyítani hogy igazat mond, elmeséli a családja történetét, és egész más irányt vesz az egész.
És ez a fenti kettő, csak apró mellékküldetések voltak. Az rdr még a főszálban sem tud felmutatni fele ennyire érdekes eseményeket sem. semmit sem, ami megmozgatna.
Egyébként a yakuza 6 -ban még a játék legvégén, az egyébként fantasztikus történet után is vannak korábban nem látott újdonságok, amik miatt kedved van tovább játszani vele. Olyan mennyiségű tartalmat kapsz. Csak az egyik hostess lánnyal való barátkozással, randizással órákat töltöttem el. Külön mini stratégiai játék is van benne, amivel klánháborúkat lehet levezényelni. Nem muszáj megtenned, de AKAROD, mert szórakoztató.
Ez a kulcs. Egy játéknak az a feladata, hgoy szórakoztasson engem. Arra a kis időre, ami nekem van rá, arra vágyom, hogy jól érezzem magam. Ha ezt egy játék tudja, akkor jó játék. Ha nem tudja, akkor pedig nem az.
A japánok egyébként mindig is jobban tudták, hogyan kell játékot készíteni, ez már régen is így volt. De ez a példa azért kiváló, mert a yakuza 6 a legapróbb mellékküldetésével is több vidám percet szerzett nekem, mint az rdr2 órák hossza alatt tartó szenvedés során, amíg arra vártam, hogy lesz is benne valami.