A Konamit is meglepte a PES és a Detroit cseréje

Úgy tűnik, hogy még a Pro Evolution Soccer 2019-et fejlesztő és kiadó Konamit is meglepte, hogy a Sony az utolsó pillanatban lecserélte a PS Plus-előfizetőknek szánt játékot a Detroid: Become Human Digital Deluxe-változatára.

Minket is teljesen váratlanul ért, hogy a júliusi ingyenes PS Plus-játékok felhozatalát szó szerint az utolsó pillanatban megbolygatva a Sony kivette a Pro Evolution Soccer 2019-et a kínálatból, a helyére pedig a tavalyi év egyik legnagyobb exkluzívját, a Detroit: Become Humant tette, ráadásul annak Digital Deluxe-kiadását, amelyben a játék artbookja és soundtrackje mellett megtaláltuk a Heavy Rain PS4-es változatát is.

A hírek szerint a Konamit is éppen annyira meglepte a dolog, mint minket - a Sony nem is értesítette őket a változásról, ők is aznap értesültek a cseréről. "A döntést teljes egészében a Sony hozta" - árulta el a Konami képviselője a GameSpotnak.

Érdemes megemlíteni, hogy nem csak bizonyos régiókat érintett az ügy (erre volt már precedens) - a világon mindenkihez a Detroit jutott el a PES 2019 helyett, ami miatt ugyebár kevesen panaszkodtak, hiszen amellett, hogy a Quantic Dream játéka egészen kiváló, a PES 2019 rendelkezik egy remek ingyenes változattal is.

A Pro Evolution Soccer márkamenedzsere, Lennart Bobzien sem volt sokkal tájékozottabb az üggyel kapcsolatban. "Én sem tudom megmondani, hogy mi történt, én is csak ma reggel tudtam meg, amikor kinyitottam a laptopom. Sajnálom, de én sem tudok magyarázatot adni." Különös esetről van tehát szó, s érdekes módon a Sony sem állt elő semmiféle indokkal.

55 komment - szólj hozzá!