Vadiúj történetet mesél majd el az Uncharted-film

Dan Trachtenberg, az Uncharted-film rendezője elárult néhány apróbb részletet a hányatott sorsú adaptációról. A fiatal Drake története új vizekre evez majd, hiszen hiba lenne elmesélni újra azt, amit a Naughty Dog már egyszer tökélyre vitt.

Megesik néha, hogy egy filmes adaptáció remekül működik úgy is, ha hűen követi az eredeti mű lábnyomait, gyakorlatilag más médiumban elmesélve a már jól ismert történetet. Az Uncharted-mozit jegyző Dan Trachtenberg szerint azonban hiba lenne ezt az utat követni Nathan Drake sztorija esetében.

"Több olyan forgatókönyvvel is megkerestek, amely a játékok történetét meséli el újra, de egyikben sem láttam akkora potenciált, hiszen nem akarom lépésről lépésre követni azokat. -- Úgy gondolom, hogy nem feltétlenül éri meg elkészíteni egy teljes filmes adaptációt, ha csak a játékot meséljük el újra. Az emberek már látták mindezt, méghozzá fantasztikus megvalósításban - nem érdemes egy felvizezett verziót leforgatni ebből."

Trachtenberg GamesRadar interjúja során elárulta, hogy véleménye szerint a Naughty Dog is ezt a történetet mesélte volna el, ha még egy játékkal bővítették volna a szériát: "Ha a Naughty Dog valamilyen módon folytatta volna Nate és Sully történetét, akkor valószínűleg ez lenne az a sztori, amit képernyőre vittek volna."

Az Uncharted-film a legfrissebb hírek szerint már jövőre moziba kerülhet, mégpedig az új Pókember-filmek sztárja, Tom Holland főszereplésével.

47 komment - szólj hozzá!