HWSW: Egyelőre az Intel előtt az új Ryzen

Tegnap piacra kerültek a harmadik generációs asztali Ryzen-sorozat első tagjai. Az AMD korábbi ígéretének megfelelően első körben egy tizenkét magos, illetve két-két nyolc- és hatmagos processzor jelent meg.
  • Írta: Shifty

Kommentek

#46
Nem kivánok belefolyni a vitába, de azzal egyetértek hogy ugyan nagyon szép a Ray Tracing, de a jelenlegi kártyákon én is kicsit "bullshit"-nek érzem, túl magas árat kell fizetni érte. Majd a kövi genben talán kevesebb kompromisszumot kell kötni a bekapcsolásáért cserébe. És a támogatása is jobban elterjed.
#45
#44: Legalább ha azt mondtad volna, hogy szar, az nem tartalmazott volna dezinformációt és fantazmagóriákat, ami bizonyítja, hogy fanboy vagy. Én személy szerint nem kedvelem a fanboyságot, mert rettenetesen homonak tartom.
#44
#43: Jaaez leszarozás hogy közöltem egy tényt...Nem, nem az max a fejedben.... Sehol sem volt szarozás..
Inkább ne oktass fanatikus kiskomám mert a sértettséged elárul pláne hogy rögtilön fanboyt kiáltasz...
Majd ha 1 fikarcnyi közöd lesz az egészhez és nem mindenki fanatikus visszatérünk rá addig is folytasd no viszlát...
#43
#42: Pl. itt: "Hát nem, annyit eszik mint a 2080 a feature-ök amiket mondasz meg szoftverekből kivett cuccok amiket nvidián is lazán hozol."
"Amit rivatunerben tudsz hozni vagy afterburnerben. Ennyi a chill."
Hirtelen ennyit találtam. Az én kommenteimben nem racionális mondatot nem találsz. Neked zsigerből minden érv sérti a szemedet, ami nem nvidia fanboyság, minél racionálisabb, annál jobban. Kezdj el művelődni a témában.
https://youtu.be/7MLr1nijHIo
#42
#41: Ki szarozta le ember?????
Komolyan kérdem hol lett leszarozva bármi??? És TE fanatikusozol le bárkit???....
Felesleges tájékozódnom mert minden sorodból árad a tipikus AMD fanatikus elvakultság....Senki sem szarozott le semmit,annyi lett leírva hogy a Navi messze nem hozza azt a csodát amekkora messiásként volt kezelve....Egy szóval nem lett írva hogy szar lenne bármi... De persze ömlik minden soroból a tipikus prohardveres bullshitcunami mint a Techpowerup fikázás jobb érv hijján...
Szedd be a gyógyszereid, majd ha nem lesz rögtön "nvidia fanatikus" aki le meri írni hogy hát ez bizony nem lett csoda, majd diskurálhatunk,addig felesleges mert kiállítottad a bizonyítványod...
#41
#40: Hol nem írtál ilyet? Nem is ismered a felsorolt technológiákat, de leszarozod mindenféle kitalált okokkal. Tájékozódj kicsit, aztán visszatérhetünk a témára.
#40
#39: "hogy szerinted minden szar, ami AMD és minden jó ami nvidia."
És ilyet hol írtam..? Sehol... Ki a fanboy akkor?...
Blabla....
#39
#38: A vicc az, hogy szerinted minden szar, ami AMD és minden jó ami nvidia. Ki regélt és mit? Adjál már az ilyenekhez valami linket. Jobb ár/érék arányú kártyákat hoztak ki, mint az nvidia és ez egy évig így is fog maradni, hacsak nem csökkent árat az nvidia. Azzal jössz, hogy ki gyártott mit és mikor. Aki ilyen hülyeségek alapján vesz kártyát az fanboy. Ha én most ebben az árkategóriában kártyák akarnék venni, biztos az AMD-t választanám, mert a chillel és anti-laggel kevesebbet fogyaszt és kisebb az input lagem, ráadásul jóval olcsóbb is. Ha lenne még pár játék, ami támogatná a RT-et és/vagy normálisan lenne optimalizálva, mint a Metro akkor nyilván más lenne egy kicsit a helyzet.
#38
#35: Rögtön a fanboyozás...vicc.:)
Semmilyen elfogult maszlagot nem közlök csak tényeket. A navi messze nem hozza mint amit regéltek. Nem megváltó. És 7 nanometeren tudja amit a 16nm több mint 2 éves 1080ti. Ennyi nem több.
Nvidia árat sem fog csökkenteni mert minek.
#37
#36: Azért sokminden elmehet 4K-n optimális beállításokkal már 5700XT/2070 kártyákkal is. Mindenesetre ezeket a hardware árakat elnézve egyre valószínűbb számomra, hogy az asztali gépet nem fejlesztem tovább, csak konzolt veszek a következő generációban.
#36
#34: Én az életemben nem olvastam még semmilyen PH-t, szóval nem tudom miről van szó és nem is akarom tudni. Volt már AMD én nvidia kártyám is, amikor jót vettem, mind a kettő jó volt. Most nvidia van, most kivárok és nem fejlesztek, mert ezen a kártyán tényleg jól megy minden. Viszont szerintem most nem vagyunk olyan mélyen, mint most mondod. Az új AMD kártyák jó áron vannak és ehhez jó teljesítményt is nyújtanak. Tényleg jó minőségű cuccot csinálnak és erre mindig törekednek is. De akkor is megkapom 420-ból bármelyik hátra kifújós gyári hűtős 5700XT-t és 4-5 fps különbségek vannak ide-oda közöttük a 2070 Super-el. Ami persze tud RTX-et, amit a konzolok is tudni fognak, amikor jönnek, így ez utóbbi most jövőállóbbnak tűnik. De ezt akkor sem tudhatjuk még. Ha valaki, mint pl én rugalmasan és sűrűbben fejleszt gépet és most pl az 1070 OC nem bírná az 1440p játékot fullon, akkor 420-ért ugyan olyan jó megoldás lenne egy 5700 XT, mint egy 2070 Super - viszont ez utóbbi 510 körül van. És ha éppen nem akarok nvidia only, általam jelenleg nem használt extrákért külön fizetni, akkor igen is jó vétel lehet az 5700-as. Ha meg nem akarnék akkorát lépni (tehát feleslegesen akarnék pénzt kiadni), akkor meg a sima 5700-as a 349-ével simán ott van, ahol a 2060 Super.

Azt kell tudni, hogy az 5700 széria az 1440p-s kártya. 4K-ban tudnak esetenként hasalni rendesen az nvidiához képest, de ha 4K-ra játszok, akkor ez a kategória sehogy sem jó, ott a 2080 Ti, ami számításba jöhet.
#35
#34: "Amit rivatunerben tudsz hozni vagy afterburnerben. Ennyi a chill." Fogalmad nincs róla, hogy mi a chill, nvidia fan vagy, nem érdemes veled vitatkozni.
"Anandtech vs Techpowerup... Nem. Ez ilyen PH-n terjesztett maszlag, gondolom te is ott vagy nevelve ennyi marhasággal.." A techpowerup egy gané oldal, ahol még minimum fps-t sem képesek mérni. A PH egy AMD fan oldal, de a komment szekcióban vannak hozzáértő, független, vagy nvidia pártoló emberek (nem fanok, reálisan gondolkodó emberek, veled ellentétben), ezért érdemes oda járni.
"Persze mi a cél, a csilivili grafika vagy a magas framerate. Ha utóbbi ígyis úgyis butíthatsz pláne Radeonnál."
Ugyanannyi pénzért vett kártyáknál ugyanannyit butítasz, illetve jelenleg a 2060 Super ugyanannyi, mint az 5700 XT, tehát előbb butítasz nvidiánál, mint Radeonnál.
"képminőségromlás nélkül nem hozható hogy a 2080-al a metrót azzal toltam ki "
Az, hogy kitoltad átlag 40 fps + droppal RTX-el QHD-n a Metrot, gyalázat. RTX nélkül 4K-ban fix 60 körüli fps-el tolhattad volna ki ugyanazzal a kártyával. Battlefield single meg egy rakás fos.

A második bekezdés kb. arra jó, hogy közhelyekkel bizonygatod, miért vagy nvidia fan. Ezt már az elsőből is megtudtam, kár volt parazolni a karaktert rá. Alapjában véve én is nvidia párti vagyok, de ahogy az első hsz-emben leírtam, jobb választás ez a két kártya racionálisan az nvidia megfelelőjüknél, illetve ha kijönnek a custom kártyák, az lesz. Minden tech fórum egyetért abban, hogy a jelenlegi állapotában RTX miatt kártyát venni nem érdemes. Nem, hogy örülnél, hogy árcsökkentésre kényszerült az nvidia, tolod a full elfogult fanboy maszlagot.
#34
#33: Ja. Dinamikus framerate korláttal.
Amit rivatunerben tudsz hozni vagy afterburnerben. Ennyi a chill.
Anandtech vs Techpowerup... Nem. Ez ilyen PH-n terjesztett maszlag, gondolom te is ott vagy nevelve ennyi marhasággal..
És nem, nem csak a metróban van.
Rtx ha bekapcsolod lasulást okoz nyilván erre gondolsz. 2070-el 1440p-ben teljesen jó, 2080-al feljebb is, 2080ti-vel végképp. Persze mi a cél, a csilivili grafika vagy a magas framerate. Ha utóbbi ígyis úgyis butíthatsz pláne Radeonnál. :) Annyira bullshit az hogyaz rtx képminőségromlás nélkül nem hozható hogy a 2080-al a metrót azzal toltam ki hibátlanul dlss nélkül qhd fölött grafbutítás nélkül,akárcsak a bf-eket...

Sokból semmi...

Az AMD most hozta be a több mint 2éves 1080ti-t.. Fogyasztásban ott, teljesítményben ott van, mindezt 7 nanometeren a 16nanohoz képest. Gyász.
A 2070 ellenfele ha egy zabálógép kell szoftverekkel hozható gimmick feature-ökkel, kisebb tudással.
Tetszik nem tetszik akárcsak a Vega esetében úgya Navi esetében is megint nagyobb volt a füst mint a láng... Egyesek itt 2080 szintet is vizionáltak a ph-s Abu és társai butításának hevében. Mondjuk meglett fogyasztásban,csak attól meg teljesítményben bő 20-30%-al lassabb is.. :D
.
#33
#32: Ja, ha szoftverből simán hozza az nvidia akkor miért nincs chillje 2 éve? Chillel szignifikánsan csökken a fogyasztás, tehát kevesebbet fogyaszt a navi. Az ananadtech hiteles oldal a techpoweruppal szemben. Használható RTX jelenleg csak a Metroban van, de azt felbontás csökkenés, szignifikáns képminőség romlás nélkül (DLSS) jelenleg egyetlen kártya sem tudja követni teljesítménybe. Ha bekapcsolod, egyet előre, kettőt hátra.
#32
#29: Mhm. Hát nem, annyit eszik mint a 2080 a feature-ök amiket mondasz meg szoftverekből kivett cuccok amiket nvidián is lazán hozol. Az rtx meg nem az. Köszi.
#31
https://www.techpowerup.com/review/amd-zen-2-memory-performance-scaling-benchmark/

Sekiro nagyon durva hihetetlen hogy a ram miatt ennyit gyorsul valami
#30
Hajrá, legyen. Akkor is maradok az Intel-nél. (i7-8700k, 32GB RAM 3200MHz, ASUS RTX 2080 O8G ROG STRIX).
#29
#28: Az ananadtech szerint 25-30 wattal kevesebbet fogyaszt, mint a 2070 Super, de ez oda-vissza sem tétel. Chillel pedig szignifikánsan csökken a fogyasztás. Az már más kérdés, hogy a ref. AMD hűtő rakás sz*r, ilyen tekintetben meg kell várni a refencia hűtőket, de ettől még a perf/price 20%-al jobb, ami nem kis dolog. Jelenlegi formájában az RTX gimmicky feature a chill és az anti-lag pedig valósak.
#28
#27: Amit ajánl egytől egyig gimmick és egyéb programokkal hozható fícsörök beépítve a driverhez hogy "okos" legyen... 100 dolcsival olcsóbban ~15%-algyengébb a 2070 supernél.. És annyit zabál mint a 2080...Gyakorlatilag mostanra sikerült beérni az AMD-nek tudásban a több éves 1080ti-t ímmel ámmal... Feleakkora csíkszélességen...
Vagyis rakhatsz a gépedbe egy 2080 szintjén zabáló (és hőtermelő) 2070 szintjén mozgó vga-t ami bár valamivel olcsóbb de tudásban is kevesebb, de legalább a hozzávaló szoftverbe beleépítik 2-3 progi tudását (pl antilag megoldás rtunerből).... Nem rossz. De nem is jó, nem kemény konkurencia ami miatt nvidia berosálhatna....
#27
#19: Ez igaz, de 100 dollár/euró/fonttal olcsóbb az RX 5700 XT a 2070 Supernél, ezáltal 19%-al jobb ár/teljesítmény arányban, de még a 2060 Supernél is 11-el. Techpowerupos (nvidia párti) OC szekció szerint 5.6% / 8.4% az OC által nyert teljesítmény, nagyjából elhanyagolható. Nvidia oldalán ott van az, hogy halkabb, RTX featureök, viszont az AMD az esport játékosk számára kedvez, chillt, anti-laget ajánl. Szerintem nem rossz ajánlat.
https://www.anandtech.com/show/14618/the-amd-radeon-rx-5700-xt-rx-5700-review/16