Titkolt, fizetett promócióval próbálkozott a G2A

  • Írta: szlav
  • 2019. július 9.
  • Biznisz
Link másolása
Egyre szövevényesebbé válik az utóbbi napokban a G2A körül kialakult botrány. A piactér egyik képviselője egy előre megírt, fizetett cikkel kereste meg a játékos sajtót, ahol külön kérést tettek a forrásmegjelölés elhagyására is.

A közelmúltban újra heves téma lett a G2A és a hasonló digitális kulcsokat áruló másodlagos piacterek ügye. Mike Rose, a No More Robots apró csapatának tagja robbantotta ki a párbeszédet, s az álláspontját több független csapat is támogatta, miszerint még a torrentoldalaknál is károsabbak a G2A-hoz hasonló viszonteladók. Erre válaszul a G2A egy védekező levelet írt, melyben igyekeztek megmagyarázni azt, hogy miért lehetetlen az, hogy lopott termékek kerüljenek fel a piacterükre. Most viszont ismét kiborult a bili.

Thomas Faust, az IndieGamesPlus szerkesztője ugyanis egy elég érdekes levelet osztott meg Twitteren, amiben a G2A egyik alkalmazottja egy előre megírt, pozitív hangvételű, fizetett cikket ajánlott publikálásra. Ez már így sem hangzik jól, de a nagy durranás még hátra van: a levélben külön megkérték az újságírót arra, hogy a cikket forrásjelölés nélkül, a szponzoráció, vagy a G2A-val való kapcsolat megjelölését mellőzve hozza le.

Nem csoda tehát, hogy a G2A körüli botrány ezzel elérte az eddigi csúcspontját. A G2A a válaszában bevallotta, hogy valóban az egyik alkalmazottjuktól származik az ajánlat, amelyet összesen 10 magazinnak küldtek ki. Kijelentették azonban, hogy ők is elfogadhatatlannak tartják a történteket, a túlbuzgó alkalmazott engedély nélkül cselekedett, amiért komoly következményekkel kell majd szembenéznie. Bárhogy is legyen, az biztos, hogy az ügy nem segített a G2A imázsán.

5.
5.
user101
Ennél sokkal ártalmasabb, ha valaki fanboyként kerül publikálási lehetőség közelébe es fel sem fogja, hogy amit csinál az sokkal ártalmasabb, mint egy fizetett hirdetés. :(
4.
4.
Ez amúgy igencsak visszasült. Most ezzel a lépéssel azért kiderült, hogy lehetőség szerint ilyen módszerekkel dolgoznak, ha tudnak. Rosszul sült el, a rogue employee faces consequences nyilatkozat azonnal. Mondjuk pont erről az oldalról vásároltam a lehető legritkábban, akkor is inkább hülyeségeket, mint pl idén egy Windows 7 starter OEM kulcs 4€ értékben. Működött és az engem pont nem érdekelt, hogy honnan van. Értékesebb dolgokat nem vettem innen soha, ilyen is max évente egyszer.

De most már tudom: EA játékot csak innen lehetőleg.
3.
3.
DeKor
Ez mindenhol így megy. Aki szponzorált cikket akar megjelentetni, az általában saját írókkal dolgozik, kész cikkeket küldenek ki, és ha csak egy mód van rá, szeretnék elkerülni a forrásmegjelölést - amire egyébként a versenyhivatal ad is lehetőséget -, illetve a "szponzorált tartalom" megjelölést. (Ez utóbbi már jogszabályba ütközik.)
Szóval nem a G2A találta fel ezt, évtizedek óta megy mindenhol. Csak most pont jól jött sokaknak, hogy a közvéleményt a G2A ellen fordítsák.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...