Gyűrűk Ura MMO-n dolgozik az Amazon

A projekt nem teljesen saját fejlesztés, ráadásul még csak nem is új, a cég az Athlon Games tavaly bejelentett játékának munkálatait segíti a stúdióival. Az adaptációnak így az Amazon Gyűrűk Ura-sorozatához sem lesz köze.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#18
#17: A trilógia valóban sok mindent hagy a képzeletre ha nem olvasod a kiegészítő anyagot (és ezt nem is szerettem benne). A világ attól még adott lenne egy minőségi játékhoz, de inkább én is azt mondom, hogy akkor már más világot dolgozzanak fel.

#15: igazából annyi volt sztori szempontjából a szerepük, hogy ne gondolhassa az olvasó, hogy boldogan élt mindenki míg meg nem halt ( néhány karakter esetében szó szerint :D ), hiszen az egész sztori egy stafétabot-átadás az embereknek. Ebbe a korba nagyon maximum egy easterlinggel játszanék aki nem tudja hogy mi a szerepe az új világrendben, MAXIMUM. Ebben a korban már nem igazán van varázslat a világban, azzal pedig elég sokat veszít a hangulatából.
#17
#16: Én a trilógiát olvastam, arról tudok nyilatkozni ami ott volt.
#16
#13: Ez így nem igaz nagyon is sok mindent meg lehet tudni a temérdek előzmény könyvből csak ugye azok nincsenek megfilmesítve, csak már sokan nem hajlandók elmerülni benne a bonyolultsága miatt sem.
#15
#14: Így nagyon nagy vonalakban utána néztem, hogy mi történt, és ha jól vettem ki, akkor még a keleti törzs/nép viszonylag nagy fenyegetés jelentett a háború után. Ami nekem nagyon adta azok a Shadow of Mordor játékok voltak. Elbíbelődtem vele sokat. :)
#14
#13: Már én is kinőttem ezt a műfajt, de nem értek egyet. Csak azért mert van Witcher meg GoT meg kb manapság minden szürke, a fantasyban igen is van helye a klasszikus / népmesei jó vs rossz csatának. Én nem hiszem, hogy fel fogok kapni még egyszer egy ilyet, de reddit fantasy közösségben is havonta jön elő a kérés, hogy mutassanak már neki egy ilyen művet, mert most nincs kedve a bunkó de belül mégis jószívű antihősökhöz.
Szauron ugye eleinte csak csatlós volt, Morgoth volt az OG főgonosz, ő meg kicsit luciferi figura, a világot azért teremtették, hogy a szabad akarattal egyfajta játszótér legyen a világ a nem-isteni lényeknek ( fun fact: Gandalf Balrog elleni beszédében a "Titkos Tűz" amire mondja, hogy szolgálja az eléggé nagy vonalakban tulajdonképpen a szabad akaratot jelenti), Morgoth szerint pedig ez kaotikus és random, ezért rendszert, rendet és hatékonyságot akart - innen jön a vágy, hogy uralkodjon mindenki felett, aki szabad, és ezért hívják a jók magukat Free Peoplesnek. A tündék azért annyira jók, mert Mary Sueknak lettek teremtve, az emberek elég nagy retekként vannak feltüntetve többnyire, Aragorn próbálja visszaállítani a korábbi dicsőségüket. Akkora jóságról azért nincs szó, Szauron ellenségei szimplán védekeznek, de ugye a sztori alapja, hogy ember ne kerüljön a Gyűrű közelébe, mert elragadja őket is a gonosz.
Az orkok csak azzal a céllal jönnek világra, hogy a Sötét Úr akaratát teljesítsék, szóval ott azért van az eredendő gonoszság, de Tolkien utólag nagyon megbánta, hogy ilyen fajt teremtett.
#13
Kövezzenek meg de. Lotr egy elég semmilyen világ arra hogy játék készüljön benne és az egész fantasy műfaj is már jócskán túl haladta.
Nem csorbítani akarom Tolkien érdemeit, de unalmasak a szereplői, a fekete-fehér erkölcsisége és hogy az úgymond főgonoszról abszolút nem tudni semmit csak hogy ő az ellenség.
Se motiváció, se eredet történt, arról meg főleg semmi hogy miért is annyira gonosz és miért is jók a vele szembenálló királyságok.
#12
#10: Nem erőszakolták meg egyáltalán, de rengeteg purist van aki a Jackson filmeket is utálja, meg a legtöbb ember nem volt képes feldolgozni, hogy a Shadow of Mordor játékok sima fun alternatív világot mutattak be. Sajnos akármilyen projekt készül ami nem 1:1 könyv átirat, lesz egy elég nagy csoport, ami istenkáromlásnak fogja tartani.
Mai napig forog a szemem ha valaki kikéri magának hogy nem volt a filmekben Tom Bombadil. :D
#11
#9: Az nekem is bejönne. Ilyet bezzeg nem olyan könnyű csinálni, pedig a LotR világban nagyon benne van, hogy az egy zseniális játék lehetne. Na majd a CD Projekt.
#10
#6: +1

Mar az is hatalmas szo hogy a GYU frencsajzt nem eroszakoltak meg (bar a sorozatbol meg semmit nem lattunk plusz kiderult hogy az egyik rendezo a Jurassic World producere lesz, ami utan kicsit szkeptikus vagyok)
#9
#1: Witcher 3 szerű (és azt megkozelito minosegu) LotR rpg-ert olni tudnek.
#8
#6: Nekem sem az Edain a kedvencem, de minőségi verzió.

Egy folytatást én sem támogatnék. Nagyon sok történet van, ami érdemes a megfilmesítésre.
#7
#6: Ez így is van. Ami a trilógia után van az szent és sérthetetlen. A bfme2 meg a legjobb stratégia ever!! Abból kéne egy 3.részt csinalni. bár kalapálják unreal engine alatt, de szerintem sosem lesz játszató verzió.: youtube csatornája: BFME REFORGED
#6
#4: Jófej vagy a tippekkel, a 2-re mindegyiket kipróbáltam, nekem az Edain valamiért egyáltalán nem jött be, és meg sem tudom magyarázni, hogy miért.

#5: Ha a könyv nem is érdekel, olvass utána a trilógia utáni időszaknak, ha a filmet láttad, akkor a könyvet már nem fogja lespoilerezni. Tulajdonképpen söprögetés ment, nagyobb fenyegetésről már nem igazán esik szó. Szerintem ez az egyik ok, amiért nem nyúlnak hozzá.
A másik, sokkal fontosabb ok meg az, hogy a hardcore Tolkien fanok meg a loreba csak bele-belekóstoló emberek is elég érzékenyek mindenféle módosítgatásra, változtatásra, szerintem felgyújtanák a világot, ha folytatás érkezne, mert azt gondolnák, hogy "belerondítanak Tolkien befejezésébe".
#5
Nekem az a bajom, hogy minden eddigi sorozat és játék az előzmény, vagy a trilógia idején játszódik. Én igazán kíváncsi vagyok, mi történik a meg filmesített trilógia után. Ugyan a könyveket nem olvastam, csak a filmeket láttam, viszont azok nagyon nagy kedvenceim. Szóval jó volna, ha egyszer kapnánk egy Skyrim/Witcher 3 szintű FOLYTATÁST!
#4
Ha már bfme.
A bfme 1-re pakoljátok fel az elven alliance modot.
A 2-re a SEE-t és a rotwk-ra a BotTA-t, valamint a RjRotWK és az Edain is jó. ;)
#3
#2: Inkább maradok az első részénél, az sokkal jobb.
#2
#1: Ha faszán megcsinálják én az MMOt is adom, de igaz, hogy mellette adhatnának ki más játékokat is. BFME2 nekem mai napig a kedvenc stratégia játékom.
#1
Nem igaz már! Itt van ez a cím, rengeteg potenciál van benne, erre megint csinálnak egy MMO-t. Készíthetnének akár egy Witcher 3 szerű RPG-t, vagy akár egy Battle for Middle-Earth 3-at.