12 perc őrület a Moons of Madness társaságában

  • Írta: sirdani
  • 2019. július 11.
  • Videó
Link másolása
Izgalmas gameplay felvételt kapott a Funcom és a Rock Pocket Games Marson játszódó lovecrafti horrorjátéka, melyben a már amúgy is rémisztő és kietlen űrbéli világ felfedezését különféle mentális betegségekkel egészítették ki.

A fejlesztők ígérete szerint a mentális problémákat olyan realisztikussággal fogják ábrázolni, ahogy még egyetlen játékban sem láthattuk, de persze a saját démonaink legyőzése mellett valós borzalmak is várnak majd ránk a hátrahagyott bázis felfedezése során.

A Moons of Madness a tervek szerint október 31-én, vagyis halloweenkor rajtol el PC-n, Xbox One-on és PlayStation 4-en.

8.
8.
kryszisz
#7: Köszi a választ, így már mindent értek:) Isolatonnel csak pár órát toltam havernál, és számomra hamar vált inkább frusztálóvá, mintsem ijesztővé, nagyon kiszámíthatatlan a xeno viselkedése, ami fícsőr akart lenni tudom, de helyette inkább idegesítő lett hosszú távon (szerintem). Jumpscare pedig valóban egy alapvető reakcióra épül, ezért nem is lehet vele mellélőni nagyon, bár én szeretem ha atmoszféra is társul hozzá, lásd F.E.A.R. vagy Doom 3. De számomra az is elég egy horrortól, ha a hangulata és a története magával ragad, lásd SOMA, olyan mélységekbe (szó szerint) merészkedett transzhumanizmus témakörben, és olyan letaglózó befejezést adott, hogy arra örök életemre emlékezni fogok, pedig maga a játék feleannyira sem volt para, mint a már említett Amnesia. Viszont ha jumpscare-t akarsz és esetleg nem próbáltad (bár gondolom már igen), akkor ajánlom az SCP-Containment breach nevű agyrémet, teljesen ingyenes, mostanra elég kiforrott is, na ott meg lehet ugrani a székben párszor:D
7.
7.
crytek
#6: Ami meg tud ijeszteni az a jump scare ,de az bármi és bárkit mivel ez a megoldás egy alap emberi reakcióra épül.. Pl a multkor vittem ki a kamránkba a ruhát száradni a kötélre és fent lehúzták a budit olyan robajjal ment le a mellettem lévő csöve majdnem összefostam magam. Ez is egy jump scare volt csak hang ügyileg. Ez hat az emberre mivel nincs rá felkészülve váratlanul érti. Vagy amikor futok és a mellettem lévő bokorból hatalmas robajjal elstartol a vadkacsa ANYÁ.... :)

Amúgy nem amnesia volt az hanem az Alien Isolationt mondtam példának. Ott tudod mi van így nincs mitől tartani. Horror játékokat meg pont ezért szeretem jó hangok légkör stb és persze nem tudni mennyi jump scare lesz.. Indiegala miatt sok filléres "ótvar"t letoltam amik 5-10 perces "játékok".. Van ami egy kalap szart sem ér de mindig van legalább 1 jump scare elrejte amitől magam alá szarok :) Bele se mertek gondolni mekkora király lenne egy 8-10 órás horror cucc amiben van ebből vagy 300 db... kb pace maker kéne a végére.. de sajnos nincs ilyen :(
6.
6.
kryszisz
#1: Mégis azt írtad jómúltkor, hogy te még az Amnesiaban sem ijedtél meg. Mmint, hogy csak akkor jön a monstra, ha megoldasz egy rejtélyt, előrehaladsz a sztoriban stb..ez okés, ennyiből kiszámítható, aláírom, de akkor ezen analógia mentén minden horrorjáték, amiben lehet harcolni (Doom 3, Silent Hill, Condemned, F.E.A.R., RE stb.) nem kellene, hogy egy kicsit is félelmetes legyen, hisz vissza lehet támadni. Jön tehát a kérdés: melyik az a horrorjáték, ami félelmet keltett benned? És ha nincs ilyen, akkor miért szereted a horrorjátékokat? Semmi cinizmus, tényleg érdekel!
1.
1.
crytek
Van itt jump scare ,remek atmoszféra minden! Imádom a horror játékokat!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...