AC: Odyssey - a Ubisoft lecsap az XP-exploitra

Az Assassin's Creed: Odyssey Story Creator módja remek eszköznek bizonyult arra, hogy a játékosok rengeteg tapasztalati pontot szerezzenek pillanatok alatt. A Ubisoft most lakatot tesz erre a kiskapura.

Aki huzamosabb időt töltött az ókori Görögország tájait járva, az tudhatja, hogy az Assassin's Creed: Odyssey-ben igen komoly szerepet játszik a tapasztalati pontok gyűjtése. Olyannyira komolyat, hogy az XP-boostot a Ubisoft egy kis extra pénzért cserébe szívesen fel is ajánlja a türelmetlen játékosoknak.

Ezt megkerülve azonban a leleményesebbek ellátogathattak a Story Creator egyik olyan missziójához, amely minimális energiabefektetéssel csak úgy a nyakukba zúdította a tapasztalati pontokat. A Ubisoftnak pedig nem tetszett ez a dolog.

"[Az XP-szerzést] kizsákmányoló küldetések veszélyeztetik a Story Creator Mode minőségét, becsületességét és magát a célját. Az itt, a játékosok által létrehozott, fantáziadús, érdekes, egyszóval fantasztikus történetek így elveszhetnek a csalásra kihegyezett küldetések tömegében" - olvashatjuk a Ubisoft blogján, ahol az is kiderül, hogy a jövőben az efféle missziókat eltörlik az ajánlott történetek közül, a bejelentett küldetések el lesznek rejtve a közösség előtt, az ezeket továbbra is kihasználó játékosok pedig (eddig konkrétan nem meghatározott) következményekre számíthatnak majd.

11 komment - szólj hozzá!