Steam Labs - új funkciókkal kísérletezik a Valve

  • Írta: szlav
  • 2019. július 12.
  • Hír
Link másolása
Megnyílt a Steam Labs, a Valve tesztlaborja, ahol a nagyközönség is kipróbálhatja a népszerű PC-s piactér legújabb, kísérleti fázisban lévő funkcióit. Máris belenézhetünk három ilyen újdonságba.

A Valve fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy minél nagyszerűbbé tegye a Steam platformját. Nincs azonban két ugyanolyan játékos, tesztelőkre pedig mindig szükség van, így elindították a Steam Labs (nem összekeverendő a Streamlabsszel) nevezetű kezdeményezést, ahol a vállalkozószelleműek próbálgathatják a piactér és közösségi felület legújabb kísérleti funkcióit.

Három ilyen "kísérlet" pedig már most is fut, amelyek ha sikeresen sülnek el, és pozitív visszajelzéseket kapnak, a későbbiekben megjelenhetnek majd a Steamen hivatalosan is. A Micro Trailers nagyon rövid, hat másodperces előzetesekkel próbálkozik, az Automated Show egy félórás összeállítást mutat be a Steam legújabb népszerű játékaiból, az Interactive Recommender pedig a machine learning segítségével ajánl személyre szabottan játékokat a már meglévő kedvenceink alapján.

Ezek közül talán az utóbbi lehet az érdekes, hiszen ez az ajánló a saját könyvtárunkban lévő címek mellett a sok-sok milliónyi Steam-felhasználó vásárlási trendjeit igen kreatívan használja fel. Elsődlegesen a már meglévő játékaink alapján kaphatunk tippeket, melyeket néhány csúszka segítségével tovább szűkíthetünk. Ehhez társul majd a machine learning, amely a hozzánk hasonló ízlésű játékosok vásárlási trendjei és játékkal töltött ideje alapján szolgáltathat ajánlásokat.

1.
1.
Extol
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...