Kétféle többjátékos móddal érkezik a Man of Medan

  • Írta: szlav
  • 2019. július 12.
  • Hír
Link másolása
Nem muszáj egyedül szembenéznünk a The Dark Pictures: Man of Medan hátborzongató történetével. A Supermassive Games egy többé-kevésbé hagyományos kooperatív mód mellett tartogat még más meglepetést is.

A mai nap folyamán néhány részletet már megtudhattunk a The Dark Pictures-antológiáról, amely nyolc különálló epizódon keresztül szállítja majd a hidegrázást és a libabőrt. A Supermassive Games azonban készült más újdonsággal is, bejelentették ugyanis, hogy a sorozat első része, a Man of Medan kétféle többjátékos móddal érkezik majd. A Shared Story egy hagyományos kétfős élményt nyújt, a Movie Night segítségével viszont akár öten is részt vehetünk a játékban.

Akik párosan szeretnék átélni a The Dark Pictures első történetét, azok számára tehát a Shared Story lesz a nyerő választás. Itt egy hagyományos, online kooperatív módról van szó, ahol a két játékos más-más karaktert irányítva, egymással párhuzamosan követheti az eseményeket. Jó néhány jelenet során közösen haladva, egy légtérben lesznek majd a főhőseink, ám lesznek majd bőven olyan szekciók is, ahol az utunk elágazik, ilyenkor pedig teljesen eltérő perspektívából figyelhetjük a cselekményt. Ebből kifolyólag az amúgy 4-5 órás történet így valamivel rövidebb, nagyjából három és fél órás lesz.

A másik opciónk a Movie Night lesz, ami egy közös "filmezéshez" tökéletes lesz. Itt egy kontrollert passzolgatva akár öten is nekiállhatunk a játéknak. A történet elején mindenki választhat magának egy (vagy a létszámtól függően több) karaktert, a játék pedig bizonyos pontokon jelez, hogy éppen kinél legyen a kontrollerünk. A fejezetek végén néhány olyan érdekes statisztikát is kapunk arról, hogy például ki volt a leggyorsabb a QTE-k során, ki hozta meg leglassabban a döntéseit, vagy kinek a tettei miatt haltak meg mások.

Egyelőre nem tudni biztosan, hogy a The Dark Pictures további epizódjai is támogatják majd az efféle többjátékos módokat, de valószínűleg nem vagyunk egyedül, ha azt mondjuk, hogy nagyon örülnénk, ha a továbbiakban is ragaszkodnának ezekhez a fícsörökhöz. Némi üröm az örömben, hogy az augusztus 30-án PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re megjelenő The Dark Pictures: Man of Medan nem támogatja majd a platformok közti online játékot, így ha a Shared Story módját szemeltétek ki, akkor kénytelenek lesztek ugyanolyan rendszert használni.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...