StarCraft II - a Google AI-ja is szembejöhet

Hús-vér játékosokon is kipróbálja a Google a StarCraft II-re specializált mesterséges intelligenciáját. Ha te is jelentkezel a tesztelésre, bármikor szembetalálhatod majd magad az AlphaStarral.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#6
#3: Bazki, #4 helyett #3, és így lett 3 külön komment egy szerk gombos helyett... KSZG
#5
#4: Esetleg nem jött át az iróniafaktor... akkor meg úgyis 42.
#4
#3: Miért, te nem így sakkozol? Előre megtervezed a lépéseid, valamint az ellenfél reakcióiról is van némi elképzelésed. Ha ő máshogy lép, akkor te is arra reagálva változtatsz a stratégián. Na ugyanez megy itt is, csak nem 10-20 emberrel "sakkozik" egy évben, hanem milliókkal, és közben ki is ismeri a logikus reakciókat - mint ahogyan egy ember is tanulna sakkozni.
Ok, nyilván nem kezd (talán) szerelmesversbe, de attól ez már az intelligencia küszöbe, de mégis, mikortól neveznéd te MI-nek?
#3
Ezek csak valószínűség számító, faék egyszerű, utánzógépek. :) Nem tanulnak az égvilágon semmit, csak veszik a lehetséges lépéseket és azokra kapott válaszokat és abból válogatnak %-os arányban a legoptimálisabb végkifejlet reményében...

Nem azt mondom, hogy ez adott esetben nem lehet hatékonyabb, csak ez nem intelligencia... Egy végletekig egyszerűsített matematikai megoldása egy jelenleg nem meghatározható problémának... :)
#2
#1: Ja, játszadozunk a mesterséges intelligenciával, aztán az Amazon vagy az MS most úgy is hamarosan összehozza 1 komolyabb verzióját a Pentagonnak, ami már nem csak a StarCraft II-ben tesztelheti az emberek tudását (+ reakcióit), ill. mérheti össze velük az AI a tudását...

De ugyan mi rossz is történhetne ezáltal?
#1
SkyNet ébredj! :)