Augusztusban jön a Gibbous: A Cthulhu Adventure

  • Írta: fojesz
  • 2019. július 13.
  • Megjelenés
Link másolása
Ha a LucasArtsot megihlette volna Lovecraft munkássága, egész biztosan ilyen kalandjátékkal rukkol elő: a három éve bejelentett Gibbous: A Cthulhu Adventure augusztusban végre megjelenik.

Egy könyvtáros, egy nyomozó és egy beszélő macska nem hétköznapi kalandjaiba enged betekintést a Gibbous: A Cthulhu Adventure, amely olyan, mintha keresztezték volna Lovecraft és a LucasArts munkásságát. A point & click kalandjátékot még három évvel ezelőtt jelentették be (a Kickstarteren 53 ezer svájci frankot kalapoztak össze hozzá), augusztus 7-én pedig végre meg is jelenik PC-re.

A történet szerint egy könyvtáros, Buzz Kerwan ráakad az ősi Necronomiconra, és mikor hazaviszi azt, véletlenül elsüti a macskáján, aki ezért megtanul beszélni. Az ő kalandjaikat követi majd a játék, illetve csatlakozik még hozzájuk  Don R. Ketype nyomozó, akinek az a célja, hogy visszaszerezze a könyvet. A Gibbousban egyébként mindhárom főszereplő irányítható lesz, és ahogy azt a mellékelt előzetes sejteti, a vizuális stílus mellett humorban is erős lesz a Stuck in Attic munkája.

A játék Kickstarter-oldalán egy demót is találtok az egyik korai verzióból.

1.
1.
Gorrister
Fontos még megjegyezni, hogy magyar felirattal érkezik.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...