Rebellion: az Epic keményen fizet az exkluzívokért

A Rebellion Developments legújabb zombis lövöldéjét PC-n kizárólag az Epic Games Store felületén találjuk majd meg. A Sniper Elite-szériát is fejlesztő stúdió alapítója őszintén beszélt arról, hogy miért választották ezt a platformot.

Jason Kingsley, a Rebellion Developments egyik alapítója alig néhány hónapja, az MCV interjújában beszélt arról, hogy a brit fejlesztőgárda fontosnak tartja, hogy a játékosok előtt nyitva maradjon a platformválasztás lehetősége, így egy "nagyon jó ok kellene ahhoz", hogy exkluzív címként az Epic Store-hoz láncolják a fejlesztéseiket. Úgy tűnik, hogy az Epic elő is állt egy nagyon jó indokkal.

A Develop:Brighton fejlesztői konferenciáján Jason és Chris Kingsley is színpadra lépett, ahol egy interjú során őszintén beszéltek a váratlan fordulatról. Nem túl nagy meglepetés, hogy a Steam korábbi egyeduralma mellett feltörekvő platform kemény pénzeket letesz azért, hogy megvesse a lábát a piacon, ez pedig kifejezetten jól jön a kisebb fejlesztőstúdiók számára.

"Általánosságban nem igazán pártolom az exkluzivitást, de teljesen megértem az Epic helyzetét. Őszintén szólva, csak úgy öntik magukból a pénzt ahhoz, hogy kiépítsék a boltjukat, és be kell ismerni, hogy remekül csinálják. Mi pedig szívesen elfogadjuk a pénzüket, köszönjük szépen."

Chris Kingsley a Sony és a Microsoft párharcához hasonlította a Steam és az Epic jelenlegi helyzetét. Különösen azt a pillanatot hozta fel példaként, amikor a PlayStation 2 hatalmas sikerei után a Sony kissé "ellustult", ezzel teret engedve az Xbox 360 hódításának. Ezt követően ismét Jason vette át a mikrofont, s elárulta, hogy a Rebellion nem számított arra, hogy az Epic megkeresi majd őket egy efféle ajánlattal.

"Tisztában voltam vele, hogy az Epic exkluzívokkal próbálkozik, de minket sokáig nem is kerestek meg ilyesmivel. Nem is gondoltam, hogy meg fognak, hiszen általában a legnagyobb játékokat célozzák ezzel. -- Most már nyilvánvaló, hogy a Zombie Army 4-et is egy nagy címnek tekintik, ami szuper, a támogatásnak pedig nagyon örülünk. Egészen lenyűgözött az az összeg, amit felajánlottak."

A Zombie Army 4: Dead War a tervek szerint 2020-ban érkezik Xbox One-ra, PlayStation 4-re, PC-n pedig kizárólag az Epic Games Store-ra.

101 komment - szólj hozzá!