A Microsoft törli az inaktív felhasználói fiókokat

A rengeteg PC-s és xboxos felhasználónak köszönhetően valószínűleg számtalan fiók ül parlagon, teljesen kihasználatlanul. A Microsoft hamarosan megtizedeli azokat az accountokat, ahova legalább két éve nem léptek be.

Augusztus 30-án lép életbe a Microsoft kezdeményezése, amely során törlik a régi, inaktív fiókokat. Számtalan felhasználói név hever kihasználatlanul, amelyek így csak a helyet foglalják, a redmondi vállalat tehát úgy döntött, hogy megválik ezektől. Korábban öt évig tartották meg a magukra hagyott accountokat, ezt a limitet azonban hamarosan két évre csökkentik. A megváltozott irányelvek részleteit itt találjátok.

Mit érdemes tudni annak érdekében, hogy elkerüljétek a fiókotok törlését? Elsősorban érdemes még szeptember előtt belépnetek rájuk, hiszen ezzel egész biztosan elkerülhetitek a galibát - a változtatás kizárólag azokat a felhasználókat érinti, amelyekhez legalább két éve nem nyúlt hozzá senki.

Biztonságban vagytok akkor is, ha bármiféle tranzakciót végrehajtottatok a múltban - ebben az esetben sosem kerül törlésre a fiókotok. Ha tehát évek óta porosodik a kontroller a polcon, vagy talán már meg is váltatok tőle, de a felhasználói fiókon keresztül vásároltatok már valamit, él egy aktív előfizetésetek, vagy esetleg található rajta bizonyos mennyiségű egyenleg, akkor nincs miért aggódnotok.

16 komment - szólj hozzá!