A Microsoft törli az inaktív felhasználói fiókokat

  • Írta: szlav
  • 2019. július 14.
  • Hír
Link másolása
A rengeteg PC-s és xboxos felhasználónak köszönhetően valószínűleg számtalan fiók ül parlagon, teljesen kihasználatlanul. A Microsoft hamarosan megtizedeli azokat az accountokat, ahova legalább két éve nem léptek be.

Augusztus 30-án lép életbe a Microsoft kezdeményezése, amely során törlik a régi, inaktív fiókokat. Számtalan felhasználói név hever kihasználatlanul, amelyek így csak a helyet foglalják, a redmondi vállalat tehát úgy döntött, hogy megválik ezektől. Korábban öt évig tartották meg a magukra hagyott accountokat, ezt a limitet azonban hamarosan két évre csökkentik. A megváltozott irányelvek részleteit itt találjátok.

Mit érdemes tudni annak érdekében, hogy elkerüljétek a fiókotok törlését? Elsősorban érdemes még szeptember előtt belépnetek rájuk, hiszen ezzel egész biztosan elkerülhetitek a galibát - a változtatás kizárólag azokat a felhasználókat érinti, amelyekhez legalább két éve nem nyúlt hozzá senki.

Biztonságban vagytok akkor is, ha bármiféle tranzakciót végrehajtottatok a múltban - ebben az esetben sosem kerül törlésre a fiókotok. Ha tehát évek óta porosodik a kontroller a polcon, vagy talán már meg is váltatok tőle, de a felhasználói fiókon keresztül vásároltatok már valamit, él egy aktív előfizetésetek, vagy esetleg található rajta bizonyos mennyiségű egyenleg, akkor nincs miért aggódnotok.

16.
16.
Nekem van egy régi fiókom ilyen GFWL játékokhoz, mint resi 5, meg ilyenek. De egyszer csináltak egy akciót, hogy ezeket a GFWL játékokat be lehet váltani steam-en. Nekem még a Batman Arkham Asylum is GFWL volt. Mindegyiket beváltottam Steam-en. Most azt mondom, hogy új accom van, azon mennek a game pass, meg ilyen dolgok a rendes windows-al (anno torrentes activatoros windows-om volt), és hát tököm sem bánja, ha törlik a régit. Le vannak írva a bejelentkezési adatok a szent noteszben, de nem nekem kell odamenni és törölni a tök felesleges adatot.
14.
14.
crytek
Ne legyetek inaktivak elindult boxon a nyári sale... Sikerült alulmúlni a steam salet is :(
12.
12.
JFly79
#3: Igen, szerinted...
Szerintem meg igenis inkorrekt az előzetes értesítés nélküli törölgetés.
11.
11.
user101
Háááát, ez sokkal inkább védhető, mint a kötelező pin / biometrikus azonosítás amit be akarnak vezetni... Nyilván az '1234' -es pin sokkal erősebb lesz, mint az 'asdf1234' jelszó . :) A biometrikus azonosítást meg aki eddig sem használta mert felesleges vagy paranoiás, az ezután sem fogja...
10.
10.
Nekem pl külön email címem van az xbox profilhoz szóval,ha nem használnám évek óta akkor nagy értelme lenne oda küldeni egy értesítést:)
6.
6.
godach
#5: PC-n is be tudsz lépni. Eddig úgy tudom senki nem halt bele.
5.
5.
Sandic1994
#3: Az előző genben Xbox-om volt, a mostaniban PS. Jó lenne, ha nem törölnék, mert a következő genben nem tudom előre megmondani, hogy melyik lesz. De addig minek lépegessek be, amíg PS van?
1.
1.
Neo1989
Single játékosként ha az enyémet le is törlik semmit nem vesztetem. Majd csinálok másikat. Bár ha jól emlékszem a 360-hoz kellet egy local profil azzal sosem voltam online. A one-éval voltam, mert hogy az FH 2-hőz lehúztam ezt azt.

Majd meglátjuk mi lesz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...