HWSW: Ismét megállt a PC-piac zsugorodása

Az elmúlt negyedéveket jellemző folyamatos visszaeséseket követően a legutóbbi hónapokban végre megállt a PC-piac zsugorodása. Az enyhe növekedés mögött elsősorban a vállalati Windows 10-migráció állhat.
  • Írta: Shifty

Kommentek

#15
#14: BKK-nál személyesen is láttam hogy nem egy helyen linux fut....
#14
#12: Megfelelő drivert biztosítanak és hivatalos windows támogatással rendelkeznek, itt most nem a régebbi cuccokról beszélek amik egyértelműen win10 alatt nyögvenyelősek,hanem olyan cuccokról amik kifejezetten az elmúlt 1-2 évben jelentek meg és kerülnek be a manapság használatos pénzelfogadó,pénzváltó és egyéb gépekbe, illetve érintőkijelzőkről amiket számtalan helyen használnak kisebb nagyobb vállalatok a szaros bkk-tól a las vegas-i kaszinókig....

Örülj hogy egyszer futottál bele - mint mondtam itthon én sem találkoztam a hibával.
De amint komolyabb munkára kerül sor a win10 egy kínszenvedés tud lenni,és rá van kényszerítve elöbb utóbb mindenki.
#13
Hát, ha nem egy darab otthoni pc-től lesz "okos és szakértő" az ember, hanem monjuk 20+ év tapasztalata van 100+ géppel, lannal, dhcp-vel, vpn-el, speciális szoftverekkel és eszközökkel, saját fix ip-s web / mail / ftps kiszolgálóval akkor látott már nem egy csodát. Higgyétek el van az a pont amikor visszasírjátok a w7-et és nem a hardver / szoftver minősége miatt... Talán nem egy amatőr fotel-szakértő gamer vélemémnye kéne, hogy kompetens legyen, mert irreleváns, hogy az egy darab szaros gépén az átlag gamer milyen torrentezett windowst tenyészt...
#12
#10: És mindez a Windows hibája, vagy az általatok használt speciális hardverek gyártói nem biztosítanak megfelelő drivert W10 alá?

A frissítésektől függetlenül kérdezem, az tényleg magic, mikor összefossa magát tőle egy-egy konfig, habár én mindössze egyszer futottam bele ezidáig, pedig rendszeresen frissítem az amúgy már nem mai darab PC-m.
#11
#9: Van választás? A MS monopolhelyzetben van, a munkahelyek OEM gépeket vesznek csoportos licenccel, a MS meg már csak 10-et hajlandó adni, a Win7 támogatása egyébként is fél év múlva véget ér. Az egyszeri dolgozónak van a legkisebb beleszólása, mit használjanak, arról menedzseri szinten döntenek, ahol kb. annyi az igény, hogy menjen az Excel azt jóccakát, a többit majd az IT megoldja.
#10
#5: Jól működik. Amíg nem akarod komolyabban használni munkára.
Nekünk rendszeres kínszenvedést okos pénzváltógépek,érintőkijelzők és egyéb hardverek felprogramozása,telepítése. Szinte nincs olyan hét hogy ne kelljen elővennünk a win7-es laptopot mert win10 alatt összefossa magát az eszköz... A legjobb mikor ezt úgy teszi hogy pénteken még minden tökéletesen működött,de leállításkor kötelező frissítés (már eleve hogy kötelezően frissít a gép X idő után,röhej), hétfőn indításkor meg bogarászhatunk hogyan távolítsuk el a winfrissítést (ha lehet) mert az addig működő hardver a frissített win-en egyszerűen nem indul.....
Nem mondom hogy szar lenne. Itthon azt használok. Photoshopra,videóvágásra,játékra. De komolyabb munkára például olyan hardverorientált körben amiben mi dolgozunk, kiib*szott nyögvenyelős tud lenni....
#9
#8: Annyira bugos szar, hogy a munkahelyek 99%-a önként és dalolva használja.
Ki érti ezt.
#8
#5: Brutál bugos fos az egész. Szerencséd, hogy nem kell munkára használnod.
#6
Pc piac zsugorodásnak továbbra sem nevezném azt a jelenséget amikor is kevesebben vásárolnak márkanevek mögé rakott komplett pc-ket,úgymint dell,hp és társai...... Eközben a hardverpiac ahonnan a legtöbben összerakják a pc-iket vagy saját maguk vagy bolt által köszöni jól van bár a bányászláz lecsengés után nyilván van némi csökkenés.
#5
#1: Mindjárt meg leszel kövezve, me a VINTÍZ SZ@R! Mármint sokak szerint. Érdekes, a BÉTA óta használom, és sosem volt gondom vele. Normális gépre kell tenni azt annyi. Ahogy te is leírtad. Teljesen jól működik. Tény, hogy egy SSD nem árt, de már fillérekért lehet kapni.
#4
#3: Egyik vinyómon Linux mint van bizonyos dolgokra, de olyan anomáliákat produkál néha nem váltalám le rá a wint.
#3
#2: nekem itthon mar tobb mint 10 eve nincs windows. linux es osx van. teljesen jok. persze ebbol az is kovetkezik hogy nem jatszok mar PCn tobb mint egy evtizede.
#2
#1: Hát úgy igazából már a netbookok és notebookok ja meg a laptopok jórészét eleve úgy adják el hogy linux fut rajtuk. Jómagam 7 éve Linux Mintet vagy Ubuntot tolok, totál jók, gyorsak, de stabilabbak is, jóval kevesebb kraftot is igényelnek, 2019-ben már ott tartunk hogy windows már csak játékra kell... minden másra Macintosh OSX, linux, mobil
#1
Na igen, sok helyen elment még a Windows 7 különféle célokra, de a 10-es már teljesen leváltja. Ugye itt a Microsoft azt kommunikálta, hogy nem lesz minden évben új Windows, de a régi feljődik majd folyamatosan. Szerintem ez így is van, minden újabb build hoz valamit, de közben a rendszer hozzáfejlődik az egyre újuló géppark képességeihez. Korosabb gépeknek persze már túl nehéz lesz ez a rendszer. Hiába van egy atom procis 10 éves laptopod, nem fogsz tudni Win10-el youtube-ot meg facebook-ot egyszerre nézni. Viszont, ha megvan a rendes vas a rendszer alatt, akkor az eddigi legjobb windows szerintem a 10-es.

Én most csak olyan kicsi-nagy-akármilyen hordozható PC-t, netbook-ot vennék, amin a Win10 jól fut.