Ubisoft: nőttek a digitális eladások

Megtartotta aktuális pénzügyi évének első negyedéves beszámolóját a Ubisoft. A megosztott információk szerint jól ment a kiadónak, ami részben a PC-s rajongóknak, illetve a növekvő digitális eladásoknak volt köszönhető.

A Ubisoft is megtartotta az aktuális pénzügyi évének első negyedéves beszámolóját. Ebből kiderül, hogy az eladásokból származó árbevétele 363,4 millió euró volt, ami az egy évvel ezelőtti teljesítményhez képest 9,2 százalékos visszaesést jelent, míg a nettó lekötött bevételük 314,2 millió euró, ami szintén csökkenés az egy évvel ezelőtti eredményhez képest. Itt 17,6 százalékos zuhanásról beszélhetünk. Ennek egyik oka egyébként, hogy meglepően csendes első negyedévet tudhat maga mögött a kiadó, így az eredmények jelentős részét még az előző pénzügyi év negyedik negyedévében megjelent játékok, mint például a Tom Clancy's The Division 2 generálták. Pontos adatok nem ismertek.

Érdekesség, hogy a bevétel 93,1 százaléka a digitális értékesítésből származott, míg a bevételek 86,7 százalékát a kiadó régebbi játékainak eladásai tették ki. Előbbi nagyot ugrott tavalyhoz képest, mert akkor még a bevételeknek csak a 75,2 százaléka származott digitális eladásból, míg utóbbi kicsit visszaesett, hiszen egy éve 87,2 százalék volt a régebbi játékok értékesítéséből befolyó összeg.

A Ubisoft annak köszönheti, hogy sikerült a kitűzött célok felett teljesítenie, hogy a The Division 2 az év elején az egyik legkelendőbb játék volt, míg a Rainbow Six: Siege folyamatos frissítése is beérett, így továbbra is komoly tábor áll mögötte. Illetve nagyon megerősödött a PC-s közösség, hiszen amíg tavaly csak a játékosok 24 százalékát tették ki, addig mostanra ez felkúszott 34 százalékra. Yves Guillemot meg is erősítette, hogy ebben óriási szerepe volt az áprilisban megjelent Anno 1800-nak is. Nem véletlen az sem, hogy a Ubisoft az E3-on bemutatta, szeptemberben pedig elindítja az egyelőre csak PC-s játékosoknak szánt Uplay+ szolgáltatását.

A mostani eredmények tükrében nem véletlen, hogy a kiadó kitart korábbi éves célkitűzése, a 2,2 milliárd euró bevétel mellett, amiből 480 millió euró a várt haszon. A következő negyedévben is csökkenésre számítanak, méghozzá 15 százalékos esésre, ami 310 millió eurós bevételt jelentene.

Utána viszont beindul a kiadó, hiszen ősszel érkezik a Tom Clancy's Ghost Recon: Breakpoint, a Just Dance 2020, a Gods and Monsters és a Watch Dogs: Legion is. De a Rainbow Six: Quarantine is még a pénzügyi év végén felkerül a boltok polcaira.

8 komment - szólj hozzá!