Marvel: lehullt a lepel a negyedik fázisról

Az idei Comic-Con egyik legjobban várt panelje volt a Marvelé, hiszen mindenki arra volt kíváncsi, hogyan fűzi tovább hatalmasra hízott filmes univerzumát a cég. A Végjáték után pedig nincs megállás, sőt, talán most kapcsol rá igazán a stúdió.

Amit már az elején érdemes leszögezni, hogy a Marvel filmes univerzumának negyedik fázisa egészen sokszínű és sok lábon álló következő két év ígéretével kecsegtet, a Disney hamarosan elrajtoló streaming szolgáltatása, a Disney+ ugyanis új teret nyit a Marvel képregényhősei számára. Ez persze nem tartalmaz sok újdonságot, régóta tudjuk, hogy több, a mozifilmekből is ismerős karakter kap majd önálló sorozatot, az viszont meglepő húzás a stúdiótól, hogy ezeket is behúzza a negyedik fázis alá.

De haladjunk szépen sorjában, Kevin Feige ugyanis rengeteg érdekességet osztott meg a mozifilmekről és a készülő sorozatokról.

Black Widow - bemutató: 2020. május 1.

A negyedik fázist a Budapesten forgatott Fekete Özvegy-film nyitja majd. A panelen megerősítették, hogy Taskmaster lesz majd a főgonosz, a történet pedig egy eredettörténet lesz, vagyis végre megismerhetjük Natasha Romanoff eddig csak sokat sejtetett sötét múltját. Feige azt is elárulta, hogy Budapest ezúttal tényleg Budapestet alakítja majd a történetben, ami akár azt is előrevetítheti, hogy végre megtudjuk, mi is volt az a küldetés, amiről Sólyomszem és Fekete Özvegy olyan sokat nosztalgiázott korábban.

A rendezvényen egy rövid teasert is levetítettek, nekünk erre egyelőre várnunk kell, de a leírások szerint A tél katonájához hasonló hangulatú filmet irányzott előre az előzetes. A filmben Scarlett Johansson mellett felbukkan még David Harbour, Rachel Weisz és Ray Winstone, illetve Florence Pugh, aki Yelena Belovát alakítja majd. Ő a képregények szerint egy orosz kém és bérgyilkos, aki egyébként szintén a Fekete Özvegy nevet viseli. A filmet Cate Shortland rendezi.

Eternals - bemutató: 2020. november 6.

Sok újdonság nem derült ki az Eternalsról, így jobb híján a Marvel csak a főbb szereplőkről rántotta le a leplet. A Thenát alakító Angelina Jolie mellett Richard Madden (Ikaris), Kumail Nanjiani (Kingo), Lauren Ridloff (Makkari), Salma Hayek (Ajak), Lia McHugh (Spirte), Brian Tyree Henry (Phastos) és Don Lee (Gilgamesh) is játszik a filmben. A rendező Chloe Zhao, a Föld védelmezése miatt érkező halhatatlanok társasága pedig a Deviánsokkal veszi majd fel a harcot.

Shang Chi and the Legend of the Ten Rings - bemutató: 2021. február 12.

A Marvel első ázsiai szuperhőse csak 2021-ben mutatkozik be a filmvásznon, az egyértelműen az ázsiai piacot megcélzó alkotás azonban több szempontból is egészen ígéretesnek tűnik. Egyrészt a film főgonosza Mandarin lesz, a Marvel pedig ígéri, a Vasember harmadik részében eljátszott szentségtörést nem követi el még egyszer, ráadásul Mandarint a legendás Tony Leung játssza majd, így az első Vasemberben Tony Starkot elrabló Tíz Gyűrű terroristaszervezetnek is hangsúlyos szerepe lesz a történetben. Shang Chit a Taken tévésorozatból ismert Simu Liu alakítja majd, de mellette fontos szerepet tölt majd be Awkwafina és Donnie Yen is. 

A filmet Destin Daniel Cretton rendezi.

Doctor Strange and the Multiverse of Madness - bemutató: 2021. május 7.

A Doctor Strange második részére egészen sokat kell majd várnunk, de már a cím is azt sejteti, hogy megéri türelmesnek lenni. Visszatér az első felvonás rendezője, Scott Derrickson, aki a panelen elmondta, hogy ez lesz az első olyan Marvel-film, ami kifejezetten ijesztő hangvételt üt meg. Mint mondta, gótikus horror hangulatra számíthatunk, pszichedelikus elemekkel nyakon öntve. Benedict Cumberbatch és Benedict Wong mellett fontos szerepe lesz majd a Skarlát Boszorkányt alakító Elizabeth Olsennek is, ami azt is jelenti, hogy a film premierje előtt fél évvel korábban bemutatandó WandaVision-sorozat és az új Doctor Strange-rész története összefonódik majd.

Thor: Love and Thunder - bemutató: 2021. november 5.

A Thor negyedik részét pont a napokban szivárogtatták ki, az első részleteket azonban a panelra tartogatta a Marvel. Nem véletlenül, a negyedik Thor ugyanis alaposan megkavarja majd a dolgokat, hiszen ebben nem Chris Hemsworth alakítja az északi istent, hanem visszatér Jane Foster (Natalie Portman), aki női Thorként szórja majd a villámokat. Mellettük Tessa Thompson Valkűrje is felbukkan majd.

A Love and Thundert Taika Waititi rendezi, aki az Akira mozifilmes adaptációját hagyta ott ezért a lehetőségért. A panelbeszélgetésen az is kiderült, hogy a film alapját Jason Aaron The Mighty Thor című képregénye szolgáltatja.

A Marvel a lentebb említett sorozatok mellett további filmeket is bemutat, de ezeket most csak beharangozták, komolyabb részletek nem hangzottak el. Így biztossá vált, hogy érkezik A galaxis őrzői harmadik része, a Marvel Kapitány és a Fekete Párduc folytatása, de visszatér a Fantasztikus Négyes, illetve ami a legnagyobb meglepetés volt, Penge is kap egy önálló filmet. Itt azért annyi kiderült, hogy Mahershala Ali játssza majd a vámpírvadászt. Ezek a filmek legkorábban 2022 környékén mutatkozhatnak be. 

The Falcon and the Winter Soldier - bemutató: 2020 ősze

A Disney+ streaming szolgáltatáson bemutatkozó első Marvel-kitérő lesz, amelyben Sólyom és a Tél Katonája párosa kap majd különböző küldetéseket. A főgonoszok egyike a már ismert Zemo báró lesz, méghozzá ismét Daniel Brühl tolmácsolásában. A címszerepekben természetesen Anthony Mackie és Sebastian Shaw lesz látható, a sorozat pedig az ígéretek szerint a szuperhőslét mellett a karakterek emberi oldalát is kidomborítja majd. A történet a Végjáték után játszódik.

Loki - bemutató: 2021 tavasza

Tom Hiddleston ismét magára ölti a Marvel-moziverzum legnépszerűbb főgonoszának, Lokinak a gúnyáját. A tévésorozat ráadásul pont azt az időszakot öleli majd fel, amikor Loki a Végjátékban meglógott a Bosszúállók elől, méghozzá a Tesseracttal a zsebében. Ez azt is jelenti, hogy ez a Loki nem az, akit a Végtelen háborúban vagy a legutolsó Thorban megismertünk, itt még szó sincs önfeláldozásról. Nem, ez a Loki még erősen fúj a Bosszúállókra, miután New Yorkban alaposan helyben hagyták őt és seregét.

WandaVision - bemutató: 2021 tavasza

A készítők megerősítették, hogy Skarlát Boszorkány és Vízió duójának története a Végjáték után játszódik, ami felveti azt a kérdést, hogyan is térhet vissza Paul Bettany karaktere, miután a Végtelen háborúban Thanos végzett vele. Talán Shurinak sikerült lementenie a tudatát? Biztosan választ kapunk majd erre a kérdésre. A másik érdekes adalék, hogy a sorozatban felbukkan majd a Marvel Kapitány első részében még kislányként látott Monica Rambeau, csak itt már felnőttként. Őt egyébként Teyonah Parris alakítja majd, ráadásul Parris szerepel a Doctor Strange folytatásában, amivel kapcsolatban már említettük, hogy történetét tekintve összefonódik majd ezzel a sorozattal.

What if...? -  - bemutató: 2021 nyara

A Marvel első animációs sorozata lesz a What if...?, ami alternatív történeteket mesél majd el, vagyis azzal a gondolattal játszik el, mi lett volna, ha másképp történnek meg egyes események. Például mi lett volna, ha Peggy Carter lett volna Amerika Kapitány, de Steve Rogers oldalán teszi mindezt. A narrátor a Westworldből ismert Jeffrey Wright lesz, míg a sorozatban felbukkanó karakterek szinkronjait az élőszereplős változatok eredeti színészei lesznek a felelősek. Egyedül Robert Downey Jr. és Chris Evans visszatérése bizonytalan még.

Sólyomszem - bemutató: 2021 ősze

Természetesen Jeremy Renner visszatér, de nagyon úgy néz ki, hogy ez a történet inkább Kate Bishop, a későbbi Sólyomszem kiképzéséről szól. A történet egyébként a Végtelen háború és a Végjáték között játszódik, amikor Renner Roninként járta a világot és számolt le másokkal. A logó alapján a sztori Matt Fraction és David Aja képregényét veszi alapul.

33 komment - szólj hozzá!