Kedvcsinálón a The Dark Crystal: Age of Resistance

Friss, a kulisszák mögé betekintést engedő előzetessel jelentkezett az 1982-es A sötét kristály előzményének is tekinthető The Dark Crystal: Age of Resistance. A látványos fantasy sorozat augusztusban debütál a Netflixen.
  • Írta: Shifty

Kommentek

#41
#37: Hát ecsém, nem csodálom, mert még a fogyatékkal élők szellemi színvonala is magasabban van a tiedtől.
Megpróbáltál kihátrálni a sok baromságból amit írtál, de csak belezavarodtál. :)
Amíg nem vagy erőszakos szórakoztató nézni téged, mint a sok hasonszőrű barátodat. Csak ne szervezetek klubot. Annak mindig könyv meg ketesztégetés a vége, meg erőszak. :)
#40
#39: Pont ez az hogy nem magyar népmesébe teszik hanem egy fantasy világban ahol fantasy lényekről beszélünk és nem néger lesz hanem sötét bőrű ugyanugy ahogy a fehér emberek között is van sötétebb bőrű vagy miből gondolod hogy az néger elf lesz ?
Ezért mondják hogy rasszizmus amit mondasz mert a bőr színe miatt olyan dolgokat látsz bele ami nincs ott
#39
#36: Már csak azt nem értem, hogy mi köze van ennek a beszélgetéshez. Te ugyanazt csinálod, mint a buzi gyerek. Jól megdobálsz a rasszista kártyával, és azt hiszed ezzel el van intézve.
Csak tudod a "rasszizmus" és az "elfogadok mindent amit rám akarnak erőszakolni" között számtalan lehetőség van még. Ha pl magyar népmesékbe akarna valaki négereket rakni, akkor is fel lennék háborodva, hiszen azok MAGYAR illetve NÉPMESÉK. Így tehát semmi keresnivalója nem lenne benne négereknek, mert annak idején aki írta/kitalálta ezeket a történeteket, nem írt bele négereket, mert nem is voltak itt négerek.
Persze az sem igazságos, hogy az amerikaiak a saját filmjeikben a négereket mindig vezérkari főnöknek, meg rakétatudósoknak ábrázolja, a gonosz, vagy épp buta proli szerepre meg mindig fehéreket raknak. Ez is olyan mértékű torzítása a valóságnak, ami probléma. Egészen konkrétan hazugság.
A baj tehát azzal van, hogy ennek a szélsőséges balos ideológiának, a "diverzitás" utópisztikus ábrázolásának vetnek alá minden mást, legalábbis Amerikában. Ez egy nagyon nagy témakör, és nem itt fogjuk megoldani a világ minden problémáját. Talán már túl is beszéltük, és átléptük azt a keretet, amennyit ez a téma, ezzel a sorozattal kapcsolatban megérdemel.
#38
#34: Mutass rá kérlek, hogy hol volt rasszizmus bármelyik hozzászólásomban. Én tudom hogy manapság szokás rasszizmust kiabálni mindenhova, mert ez jó vitapozíciónak szokott tűnni, de ettől még nem lesz ott.
A rasszista kártya nélkül is ki lehet beszélni egy ilyen témát, én úgy gondolom.
#37
#32: Látom nem megy a szövegértelmezés. Mindegy. Én nem bántom a fogyatékkal élőket.
#36
Haha, ilyenkor mindig eszembe jut mikor Morgan Freeman elment egy ilyen Ku Klux klán találkozóra, mert épp tanulmányozta a különféle szektákat, a sok lepedős majom meg ott hebegett habogott, hogy húúúú ittt van Morgan Freeman, minden tiszteletünk a magáé, de azért meg kell értenie, ez az összejövetel a fehér faj ünnepe, mi lenne ha kissé távolabb állna és úgy szemlélné az eseményeket?
Pff jó hülyét csinálnak magukból az emberek, csak mert unalmas az életük.
#35
Nem azért vannak sőtét színű karakterek mert valami nagyhatalmú social warrior úgy akarta, hanem mert abban a történetbe úgy passzolnak bele. Biztos ott is van sok kontinens, ahol elszeparálva éltek a tündérek vagy kik, és az egyik fajtája sötét a másik meg világos színű
#34
#23: A téma legeslegelső hozzászólása rasszista volt. Biztos WoW-ban is azért csináltak Blood Elfeket mert a Night Elfek túl sötétek voltak. Aztán ott vannak a Mag'har orkok. Ugyan már, túl van dimenzionálva, intoleráns rasszista képzelgés
#33
#21: Nem, sajnos nagyon nem.
#32
#31: Ahhamm, szóval visszatértünk oda, hogy ok nélkül és bárhova bele tudod fosni a jajjnégerbuzi agyszüleményeidet akárhova. :D
Fekete merci - buziniggerek
Kisvakond - buziniggerek
Fekete nők- buziniggerfeministák

Cuki vagy, de tényleg. :D
Csak így tovább!!!
#31
#30: A feltett kérdésekre lentebb ott a válasz.

Viszont... ha ez az "Elf-like Gelflings" nem úgy aránylik az elfekhez ahogyan én arra korábban hivatkoztam, akkor nincs jelentősége annak, amiről beszélgetünk.
#30
Egyébként csak megjegyzem, hogy az eredeti Dark Crystalban is így néztek ki a karakterek, szóval az eredetitől nem tértek el semennyit. És nem elfek, hanem “Elf-like Gelflings”. Szóval amiatt is felesleges sírni, hogy meggyaláznák a kelta mitológiát, vagy monda világot négerekkel. Amúgy, árulja már el nekem valaki, de tök őszintén, hogy mi a ferde fasz bajotok van nektek azzal, ha más színű az ember bőre? Tehet róla? Tud rajta változtatni? Vagy mit vártok, kérjenek a feketék elnézést, amiért feketék?
#29
#26: ezt csak mellékesen jegyeztem meg, de továbbra sincs szerkesztés gomb... :(
#28
#26: Nem csak kétféle állapot létezik, (a "gyűlölöm" és az "oda vagyok mindenért amit tesz" között számos más állapot létezik)
#27
#26: Tudod... nem én terelem erre a beszélgetést, hanem te. Én nem beszéltem gyűlöletről. Amit viszont mondtam, arra nem érkezett érdemi válasz.
#26
#22: Egyes tanulmányok szerint pont az embertársait valamiért gyűlölő egyének rendelkeznek alacsony IQ-val (EQ-val meg kb. szinte alig). Tudom, tudom, azokat a tanulmányokat melegfeketegyíkembertündék készítették.
#25
#18: És vonuljanak szektába a szélsőbalos mozgalmak... nekik kellene.
#24
#18: Fenébe hogy nincs szerkesztés gomb....
A lobbitevékenységről beszélgetünk. Ezt kell érteni.
#23
#13: Rajtad kívül itt senki nem beszélt buzi fekete férfiakról. Látom hogy nagy energiákat fektetsz abba, hogy engem szavakban "összebuzizz". Ezt akkor szoktátok csinálni, amikor a lobbistáitokat támadja valaki. Mindamellett hogy rettentő gyenge módszer, itt még felesleges is, mert nem ez a téma, hanem a fekete tündék, illetve azok létjogosultsága. De írd le nyugodtan még 5x ugyanazt.
#22
#18: Itt senki nem volt sem rasszista, sem homofób. A néger tündék létjogosultságáról volt szó, annak propaganda jellegéről. Az egyszerű emberek nem értik mi ezzel a gond, 70 -es iq felett már tudnak értelmes válaszokat is írni.