HWSW: Érkezik a jósolt memóriaáremelkedés

  • Írta: Shifty
  • 2019. július 23.
  • Hardver
Link másolása
Most kell venni memóriát, az idei évben ugyanis várhatóan már csak drágulni fognak a termékek. Az esetleges vásárlást vagy bővítést tehát célszerű napokon, vagy legfeljebb egy-két héten belül meglépni - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Máris bő 20 százalékkal emelkedett a DRAM-chipek ára a Japán és Dél-Korea közötti vita miatt - közli a KBS World Radio. A kritikus fontosságú komponensek árváltozása hamar megmutathatja magát a különféle termékek, memóriamodulok, szórakoztató elektronikai termékek, illetve az okostelefonok árcímkéjében is. A DRAMeXchange memóriatőzsde adatai szerint egy hét alatt 14,6 százalékkal, július 5-höz képest pedig mintegy 23 százalékkal ugrott meg a 8 gigabites kapacitású DDR4-chipek ára.

Bár az áremelkedés okáról egyelőre megoszlanak a vélemények, elsősorban a Japán és Dél-Korea közötti vitás helyzet állhat a háttérben. A két távol-keleti ország ugyanis az elmúlt 74 évben nem tudott minden vitás kérdésben megegyezni a második világháborús kárpótlásokat illetően. Japán már lezártnak hihette a történetet, azonban az egyik bíróság friss ítélete alapján a dél-koreai állampolgárok perbe foghatnak bizonyos japán cégeket második világháborús kényszermunka vádjával. Japán természetesen nem ért egyet a döntés jogosságával, az ugyanis 1965-ben 800 millió dollárt fizetett, valamint 10 éves, alacsony kamatozású kölcsönt biztosított Dél-Koreának a kényszermunkára vitt és katonának besorozott koreaiak után.

Érdekelnek a további részletek? Irány a HWSW!

69.
69.
Duken
Egy jól összerakott pc mindig erősebb lesz meg jóval drágább. Mégis a jelenlegi genben azok a játékok ahol az államat keresgéltem mert olyan látványvilága és grafikája volt azok konzol exkluzívok. Egy Forza Horizon, GoW, Hzd, Uc4 stb. Sokan elfelejtik hogy a grafikai részletesség sokkban a softweretől függ, illetve a fejlesztőktől. Hiába tolja ki valaki ultrába pécén pl az AC-t, részletesebb lesz de attól még az összképe és kidolgozottsága egy Uc4-nek vagy Hzd-nek magasabb szint. Az optimalizáció miatt is illetve mert a belső stúdió tudják hogy hozzák ki a legtöbbet az adott konzolból. Szóval a tendencia folytatódik és egyre többen fognak konzolon játszani. Sokan azért mert egy jó pécét nem engedhetnek meg maguknak, sokan pedig azért ahogy én is mert bár van high end pécéjük, játékok szempontjából mégis a konzol a prioritás. Már alig várom hogy meglássam hogy fest egy lepkefing erősségű pron a TLoU2 és melyik játék fogja megközelíteni pécén ultra settingel a látványvilágát és részletességét... A softwere éppolyan fontos mint a hardwere.
65.
65.
* mindeközben a valóságban *

https://www.pcgamer.com/if-analysts-are-correct-pc-memory-will-soon-be-dirt-cheap
44.
44.
Duken
Lehet itt dobálózni specifikációkkal meg okoskodni ha a next gen konzolok hozni fogják a 4k 60 fps-t vagy akár a 1080p 60 fps-t még több pécés fog konzolra váltani.
40.
40.
delphijos
Egyet kell értenem Ultimate-el. Ennyi pénzért (500 USD) még ha a nagy mennyiséget / “diszkont” árat / némi bukást a konzol eladáson is nézem tényleg felesleges itt csúcs gépeket várni. A múltkor is volt valaki aki csúcskategóriás SSD-t vizionált.... Most meg optane. Nem is igazán értem hogy kerül ide. Elvileg nincs is supportálva AMD alatt... max SSD-nek lenne jó, de ahhoz meg kicsi... Minek ? Hogy csak még jobban drágítsa a hw-t ??
24.
24.
Fata Morgana
A next-gen konzolok biztos, hogy nem 500Dollárba kerülnek majd, én azt olvastam,hogy drágábbak lesznek mint az előző gen konzoljai olyan 600-700Euro körüli áron fognak indulni.
Mondjuk ha azt vesszük alapul hogy hetet-havat összehordtak a kettő gép (PS5nokedli - XBoxsneci) teljesítményéről (amin meglepődnék ha igazak lennének a pletyik) akkor a 600-700Euro-s ár nem is sok.
10.
10.
GAMEROD
Minden olyan dolog aminek egy kis köze is van akármilyen tőzsdéhez hosszabb-röviebb távon lehúzás. Fel is lehetne számoltatni az egészet mert a tőzsde arról szól, hogy tömegek rovására gazdagszanak egyesek. Azt az egyet nem bánnám ha valami közelkeleti kis egyesülés tűzijátékot csinálna a tőzsdeközpontokból.
9.
9.
GAMEROD
Sima spekuláció, átverés. Az áremelkedés jogossága pedig annyi sebből vérzik, hogy össze se lehet számolni.
6.
6.
markoci555
mindig kitalálnak valamit?
már legutóbb is egy kalap ****t kellett vennem, most meg pont rosszul állok pénzzel, hogy rögtön vegyek egyet
4.
4.
simi
nagyszerű, pont jókor újítottam, és még a régieket is el tudom adni
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...