Alan Wake - Sam Lake nagyon szeretné folytatni

Időről időre visszatérő kérdés, vajon mikor kap folytatást a lassan egy évtizede bemutatott Alan Wake. Eddig ennek főleg jogi akadályai voltak, de amióta a játék szerzői és a kiadói jogai is visszakerültek a stúdióhoz, ezek is elhárultak.

Sam Lake, a Remedy írója és a stúdió vezetője nemrég az amerikai IGN Unfiltered műsorának vendége volt, ahol ugyan a középpontban a hamarosan megjelenő új Remedy-játék, a Control állt, de természetesen kikerülhetetlen téma volt az Alan Wake is.

Már csak azért is, mert a hónap elején sikerült visszaszerezni a Microsofttól az Alan Wake kiadói jogait. Ez nem csak azt jelenti, hogy a jövőben akár új platformokon is megjelenhet a játék, hanem azt is, hogy a Remedy teljes felügyeletet gyakorolhat egy esetleges folytatás fejlesztése felett is.

Lake pedig az Alan Wake folytatásával kapcsolatos kérdésre határozottan kijelentette, hogy meg akarja csinálni a második részt. Mint mondta, nagyon izgalmas projektről van szó, de az évek során nagyon magasra helyeződött a léc, vagyis ha tényleg belevágnak, akkor nagyon jól kell mindent csinálniuk. Mindennek a helyén kell lennie, és ez bizony komoly kihívás.

Éppen ezért is nehéz elérni, hogy az ilyen nagyobb játékok zöld utat kapjanak. Lake azzal zárta válaszát, hogy nagyon reméli, hogy egy nap lehetőségük lesz megcsinálni a második részt, mert bevallása szerint olyan érzése van, mintha az első rész megjelenése óta folyamatosan a folytatáson dolgozna.

6 komment - szólj hozzá!