Bajban lehet a Nintendo a Joy-Con problémái miatt?

  • Írta: Shifty
  • 2019. július 23.
  • Hír
Link másolása
A napokban derült ki, hogy a Chimicles, Schwartz Kriner & Donaldson-Smith ügyvédi iroda csoportos keresetet nyújtott be, miután több panasz is érkezett a Joy-Con kontrollerek minőségét illetően.

Egyre több fórumon lehet arról hallani, hogy a Nintendo Switch Joy-Con kontrollereivel akadnak kisebb minőségbeli problémák. A "driftingnek" nevezett jelenség lényege, hogy a Joy-Con kontrollerek valamelyik botkormánya nyugalmi állapotban is mozgást érzékel, ami lényegében használhatatlanná teszi az eszközt. Eddig úgy tűnt, csak egy-két elszórt esetről van szó, de időközben a Kotaku is beszámolt az esetről, és mint írják, egyre több tulajdonos panaszkodik a jelenségre, így tényleg valódi problémával áll szemben a Nintendo.

Az esetek kivizsgálása után a Chimicles, Schwartz Kriner & Donaldson-Smith ügyvédi iroda végül úgy döntött, hogy csoportos keresetet nyújt be a céggel szemben. A Nintendo sajtómunkatársa válaszul elmondta, hogy nagyon büszkék rá a vállalatnál, hogy minőségi termékeket készítenek és ezeket folyamatosan fejlesztik, finomhangolják. A sajtóközlemény azzal folytatódik, hogy tisztában vannak a Joy-Cont érintő problémákkal, így szeretnék, ha a vásárlók problémáikat a megfelelő csatornákon keresztül jeleznék számukra.

A Kotaku egy újabb írásában időközben felhívta arra a figyelmet, hogy frissült a Nintendo hivatalos oldala, ahol már olvasható néhány hibaelhárítási tanács, illetve nemrég közvetlen lehetőség nyílt arra is, hogy a hibás kontrollerek javításának folyamata gyorsabb legyen. 

34.
34.
Ooorky
#33: Jó, de te magaddal beszélgetsz.
31.
31.
Yanez
#25: Helyesbítek: egy vérbeli gamer esetében. Gamer ugyanis az is lehet, aki csak tableten játszik. Viszont a sima gamer nem keverendő össze az alkalmi játékossal. Te barátom, tetszik vagy sem, bizony gamer vagy. Gondolom van erre a célra alkalmas és gyakran használatban lévő platformod és hoppá, még egy gamer portálra is csináltál accot. Üdv a klubban!

Oszt a saját világodban annak nevezed magad akinek akarod. Felőlem hurkás makaróninak is hívhatod szerénységed. :)
28.
28.
delphijos
#27: Hát igen, itt köszön vissza hogy nem elég a hardver....
27.
27.
user101
#24: Pedig ha belegondolsz, a Switch se több, se kevesebb, egy tablet... extrákkal. :) ... és mégis a játékfelhozatal ég és föld az androidhoz képest...

Amióta a gyerek megörökölte az anyjától a Samsung J5-öt, azt se tudjuk hol a tabletje ( képletesen :). Viszont van neki x360, wii és egy i5-3570+GTX970-je, ami után "sajnos", vannak elvárásai ... :))) Viszont én már látom, hogy az apjával ellentétben sose lesz belőle igaz hithű PC Master-Race hivő! :( Hol b***tam el ? :)
25.
25.
frankdelgado
#24: Na ezèrt èrzem sèrtőnek, ha legèmereznek.
24.
24.
Yanez
#23: Egy gamer esetében nem kérdés, hogy a Switch az Úr. Egy Mario (bármely) vagy DK már önmagában lesöpri az összes tabletes játékot és akkor a Zeldát még csak nem is említettem.
23.
23.
delphijos
#22: Hát ha így nézed, egy konzol vásárlás persze hogy nem jó üzlet. Én is szoktam nézni milyen játékokat töltenek le a gyerekek, és nem mondom hogy minden mobil game fos, de pl. egy Mario & Rabbids, MO, Zelda, Disgaea, Donkey Kong nem is említhető velük egy napon. Persze, valamit, valamiért. Ha csak "valamivel" játszogatni" akar az ember, és mellette fontos a kamera meg a net, akkor persze hogy a tablet a logikus választás.
22.
22.
frankdelgado
#19: A tavalyi play It en próbálta ki a gyerek a switch-et, tetszett neki. Majdnem azt vettem nekik karácsonyra, csak utána számolgattam. A 100 k-s switch árából vettem 2 elég jó tabletet, tokkal vonóval és a play árúházbol rogyásig töltögetik le a platformereket ingyen, youtube oznak, fotóznak. nem mellesleg vannak jó logikai játékok is. Ezzel szemben a szviccs egy túlárazott tablet, amin netezni sem lehet, tré anyaghasználattal és vehetem meg hozzá tizenezer forintokért a máriókat, a terráriát, meg a Minecraftot. Nem tudja nekem senki megmagyarázni, hogy ez jó üzlet.
21.
21.
frankdelgado
#18: Amit nem értek, mert hardveresen nem annyira gyenge a szviccs sztem.
20.
20.
Ooorky
#19: 3ds model alapján két év múlva jön az xl.
19.
19.
user101
#18: Van rá, el lehet mondani... :)

Én elsősorban a gyereknek akarom venni ( ezért lenne jó a fix eszköz, csak nem ilyen áron és tudással ):. Neki meg ügye Trine, Castle Crasher, Cuphead, Terraria, Shovel Knight, Dead Cells, Enter the Gungeon na meg Mario és Rabbids kell minden mennyiségben...

Most már tényleg az kellene csak, hogy bejelentsenek egy Switch Pro/XL-t, kicsit nagyobb kijelzővel és nagyon drága szülinapja / karácsonya lesz a kis büdösnek! :)
18.
18.
Ooorky
#15: 480p lesz handheld-ben kb. 20-25 fps-sel.
Teljesen értelmetlen és felesleges port, van 1000+1 rpg a platformon nélküle is.
15.
15.
user101
Egyáltalán elindul a Witcher majd handheld módban ? :))) Nekem pont az a bajom a lite-al, hogy nincs tv és kisebb az amúgy is kicsi kijelzője... A levehető kontrollereket simán el tudnám engedni, már ha nem mennek tönkre, ügye...
11.
11.
frankdelgado
#10: Persze lehet, h veszek egyet ha ugy tartja kedvem, de majd megkèrdezlek előtte jó?
10.
10.
delphijos
#9: Persze igazad van. Nincs rá játék. Nem is való neked.
9.
9.
frankdelgado
Jó volna ez a Switch, ha nem volna xar....Engem a lite érdekelt volna, de megnéztem a játékfelhozatalt és továbbra sem tudom, h miért venném meg. Talán 1-2 sportjáték, bár se box, se MMA játék nincs. Gyakorlatilag csak ugri bugri platformerek vannak ezekből meg ingyen van dögivel a gyerekeknek tabletre is. A witcherrel már végre értelmes szerepjáték is érkezik mondjuk, de az nem tudom mennyire élvezhető kézikonzolon.......ha meg a minősége is tré a gépnek...
7.
7.
#5: Csak az elso szeria hibaja volt.
5.
5.
Zelgadis187
#4: Erről nem is hallottam. Ez a probléma még mindig fenn áll?
4.
4.
Zisten
#2: Csak amíg a hibát nem javítják a gyártósorokon akkor a cserével us kitörölheti az ember a seggét.
Kb. A PS4 kontroller szétmálló analógkarok esete.
3.
3.
user101
#2: Akkor teljesen jogos! Meg tényleg egy ilyen árszabású terméknél nem volna szabad ilyen hibának előfordulnia. Engem annyiban érdekel, hogy ha jön a ránc-felvarrott változat ( nem a lite :) akkor veszek egyet és örülnék ha addig megoldódna ez a probléma...
2.
2.
Ooorky
#1: Garancia lejárta után 4700ft a javítása. Mivel desigh hiba amiről tud gyártó és így árulja ezért perelhető és ingyen cserére kötelezhető a termék használatának teljes időtartamára.
1.
1.
user101
Nem arról volt szó, hogy a nintendó nem cseréli illetve cserélteti ki az eszközt, azt a tulajnak kell saját költségén javíttatnia ? Mert akkor nagyon is helytálló a per! Ha ingyen cserélik, csak lassan akkor viszont túl van fújva a dolog. Persze jó lenne ha egy ilyen prémium ár kategóriás termék esetén ilyen olcsó gagyi problémák nem jelentkeznének... :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...