Állítólag ingyen javítja a Joy-Con hibáját a Nintendo

Egy belsős feljegyzés szerint a Nintendo hamarosan lép majd a Joy-Con problémáival kapcsolatos ügyekben, és állítólag teljesen ingyen, akár a garancia hiánya ellenére is kárpótolni fogja a Switch-tulajdonosokat.

Az elmúlt hetekben egyre nagyobbra hízott a Switch Joy-Conjainak a botránya, míg a történet egészen odáig fajult, hogy egy ügyvédi iroda be nem perelte a Nintendót. A japánok tegnap egy semmitmondó nyilatkozattal próbáltak tüzet oltani, de úgy tűnik, ők is belátták, ezzel nem tudják csillapítani a kedélyeket, így egy, a Vice birtokába jutott egyik belsős jegyzet szerint hamarosan drasztikusabb lépést eszközöl a Nintendo.

Ebben ugyanis arról lehet olvasni, hogy a kiotóiak teljesen ingyen megjavítják majd a hibás Joy-Con kontrollereket, ráadásul ehhez sem garanciapapírra, sem a korábbi vásárlásunkat igazoló dokumentumra nem lesz szükségünk. Akiknek már orvosolták a problémát, de a javításért cserébe pénzt kértek, azoknak visszautalják a teljes javítási költséget. Emellett a Nintendo ügyfélszolgálatánál dolgozó munkatársaknak egy jól dokumentált hibajavítási folyamaton kell majd végigvezetnie a panaszt tevőket, hátha az is megoldja a problémát. Ha nem, akkor a már fent taglalt térítésmentes javítást kell nekik felajánlaniuk.

A Nintendo hivatalosan még semmit sem jelentett be, de az amerikai IGN felhívta a Nintendo ügyfélszolgálatát, ahol megerősítették a fent írtakat.

17 komment - szólj hozzá!